- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#06658560 #25 üzenetére
Ezek még mindenhol kísérleti rendszerek. Szóval nem várható tőlük mindenre megoldás.
Amúgy még egy hasznos dolog lehetne, a készpénz teljes megszüntetése. Csak bankkártyával lehetne fizetni, és minden tranzakció tökéletesen nyomon követhető lehetne a hatóságok számára. A turisták sem használhatnának kp-t, csak a határon kapott ideiglenes chipes kártyát. Egy utcai bűnözőnek nem lenne olyan könnyű elbújni és visszaszorulna a kp-vel elkövetett csalások és bűncselekmények száma. Svédeknél tervezték amúgy. Előbb utóbb ez lesz a jövő, mert a készpénz a modern világ egyik nagy hátráltatója.
Nem tudom melyik példámra gondolsz. Szingapúrban az egyik legalacsonyabb a bűnözés, és több vallási etnikai csoport él együtt, akik amúgy gyilkolhatnák egymást. Ott valami mégis működik úgy látszik... Élen járnak rengeteg mindenben, köztük a quantumfizikai kutatásokban, ami engem különösen érdekel. Lakhatás, eü stb nagyon fejlett... Na mindegy, én szívesen laknék ott, az ázsiai lányokat is csípem
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#06658560 #22 üzenetére
Hány felderítetlen eset van? Rettenet sok... így legalább van esélye, hogy percek alatt elkapják.
Olvasd el az egyike első kommentemet. Angliában frankón működik a realtime követés, míg a járőr meg nem érkezik.Ha csak párat elkapnak ezekből az állatokból, akkor már jobb világ lesz. Lehet a késelőt is elkapták volna már sokkal előbb. Sajnos az erőszakos természet, nyereségvágy, vagy csak következmények nélküli vegetáló lét nem áll meg egy-két bűncselekménynél...
...de ez már nagyon off.
Egyelőre kamerát kirakni is személyiségi jogokba ütközik sokszor, a felvételeket meg gyakran nem adják ki, vagy nem használják fel bizonyítékként. Szóval a bűnözőknek van inkább több szabadságjoga sokszor, mint nekünk átlag polgároknak... -
Ren Hoek
veterán
válasz
#06658560 #20 üzenetére
Térjünk vissza a megfigyeléses dologra. Ha nem költözöl ki az erdőbe, és szakítod meg a modern világgal a kapcsolatodat, akkor felejtsd el, hogy teszel valamit.
Másfelől - ez az én véleményem - én önként költöznék Szingapúrba és vállalnám a sokkal nagyobb kontrollt, ha cserébe sokkal nagyobb a létbiztonság. Ha olyan környezetben él valaki, ahol állandó rettegésben kell élnie a pitiáner bűnözők, tolvajok, agresszorok, stb között, akkor átértékeli a szabadságjogait az ember... mert ezek az együttélésre képtelen, erőszakos, élősködő jellegű emberek százszor jobban lekorlátozzák a szabadságot, mint néhány kamera, drón, lehallgatás, vagy fegyveres járőr az utcán... de ismétlem, ez csak az én véleményem.
(Jó példa erre, amikor nemrégen cimborám volt barátnőjébe, és még két társukba belekötöttek, teljesen ok nélkül. Majd miután a lány kiállt magáért, torkonszorítva felemelte a levegőbe a szemét mocsok a fiatal lányt. Járőrök persze sehol, és senki nem fog ezzel az esettel foglalkozni. Mi ez, ha nem a szabadságjogok brutális megerőszakolása? Komolyan ebben a világban az a legnagyobb problémánk, hogy adatokat gyűjtenek rólunk? WTF?)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest