- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
"Az olajengedélyek kiadását követően 1930-ban az ország robbanásszerű fejlődésnek indult, s vele együtt megugrott az életszínvonal is. Az emírségeken belül Dubai a második leggazdagabb állam, de jólétét nem annyira az olajnak, hanem inkább a kereskedelemnek köszönheti."
"Az adóparadicsomok világa"
Wikipedia-n viszont csak az olajról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
durkonorbi
tag
Úgy látom a cikk íróját rokoni szálak fűzik a fent nevezett céghez.... ejnye-ejnye ... toljuk a családi vállalkozást a PH! oldalán ?!
-
Devid_81
félisten
Mekkora penzekkel dobalaloznak ezek apukaam
...
-
dezz
nagyúr
1. Magyarul pár éve Abu-Dzabi.
2. A Wiki szerint igen:A várost 1761-ben alapította a közeli Liva-oázisban élő Bani Jas-törzs, s 1769-ben maguk a törzs vezetői is ide helyezték át székhelyüket a közeli al-Dzsivából. Abu-Dzabi történelmét a 19. század folyamán a szomszédos törzsekkel folytatott hadakozás jellemezte, s az állandósuló viszályok következményeként a város számottevően nem is fejlődött, a 20. század elején mindössze 6000 lakosa volt. Ugyanakkor egyre növekedett a brit befolyás, és az abu-dzabi emír, Zaid ibn Kalifa (uralkodott 1855–1908) 1892-ben Nagy-Britannia protektorátusa alá helyezte emirátusát. Uralkodása hátra lévő esztendeiben birodalma a Perzsa-öböl térségének egyik legvirágzóbb kereskedelmi központja lett, nem utolsósorban a helyi gyöngyhalászat fejlesztésének köszönhetően, de a város fejlesztésére nem fordított kellő figyelmet. Halálát követően a vidék ismét elveszítette jelentőségét.
A város életében nagy változást hozott 1958, amikor felfedezték a közelben rejlő hatalmas kőolajmezőket, amelyeknek 1962-ben megindult kitermelése rendkívül gazdaggá tette az emírséget, és magát a várost is. A kezdeti időkben, Sakbut ibn Szultán konzervativizmussal jellemezhető uralkodása (1928–1966) alatt az életszínvonal még csak lassú ütemben emelkedett, az 1966-ban trónra került Zaid ibn Szultán uralkodása alatt azonban megindult Abu-Dzabi rohamléptékű felvirágzása. A kőolaj-kitermelésből befolyó jövedelemnek köszönhetően az 1966-ban még csak 20 ezres lakosú városkából a 20. század utolsó negyedében kiépült a ma ismert, korszerű infrastruktúrájú Abu-Dzabi, a térség egyik ipari-gazdasági központja, saját nemzetközi repülőtérrel."
-
Elijah Baley
tag
"hozzávetőleg 1,8 milliárd amerikai dollárt fizet készpénzben" -ejha biztos nem egydollárosokban és "befőttesüveg" csomagolásban adja át a pénzt
"Anizotropikus szűrés? - ez az a ritka trópusi betegséget kimutató szűrő-vizsgálat??? - úgy hallottam nagyon veszélyes azaz anizo-tropik, de állítólag már van ellene védőoltás is..."
-
dezz
nagyúr
Tényleg fogytán lehet az olaj... (Legalábbis arrafelé.)
Én nem olvastam olyat a press-release-ben, hogy beolvadna a GF-be, csak közösek lesznek a műveletek és a CEO.
"Az új bérgyártó 34,2%-át az AMD birtokolja, míg a maradék rész az ATIC tulajdona." -- Ezt inkább úgy írtam volna, hogy a többi rész.
[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
nyomulnak az arabok egyébként jól csinálják
naná,h.jó ez a AMD-nak,nem TSMC-nek adják a belsö rendeléseket,hanem a Chartered-GF fogja elvégezni (cégen belül marad-nem hülyeség)[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
marcias
őstag
-
félisten
Ezek szerint az AMD kapott ajándékba a 34,2%-nyi Chartered részesedést?
Mert ha a Chartered a GF része lesz, akkor annyival nagyobb lesz a GF, tehát az AMD 34,2%-a annyival többet fog érni... Vagy nem?Oliverda: Na igen, pont erre gondoltam.
Az, hogy nem jelent rosszat, az számomra kétséges. A csökkenő részesedés lehet rossz is.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Oliverda
félisten
Hát ha valóban nem lesz a GF része a Chartered akkor nem, ha része lesz és az AMD is beszáll a biznicbe anyagilag (amit kétlek) akkor sem, viszont ha a része lesz és az AMD nem akar vagy nem tud fizetni akkor értelemszerűen csökken a részesedésük mivel egy ilyen beolvadás valószínűleg eléggé megnövelné a GF értékét.
Gyuri27: Rosszat biztos nem jelent.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gyuri27
félisten
Ez most jó az amd-nek vagy nem?
De egy biztos. Ha elfogy az olaj az arabokhoz utánna is ömlik a lé.Amd - Radeon - Ryzen
-
shteer
titán
TSMC milyen távon számolhat velük?
címben apró hiba
A Chattered az ATIC birtokába kerülhet[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
félisten
Ez az ügylet csökkenti az AMD tulajdonosi arányát a GF-ban?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Oliverda
félisten
Én mintha valahol valami olyasmit olvastam volna hogy a Chartered nem lesz a Globalfoundries része.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Ste
addikt
Hinnye, beindult Abu Dhabi
Meglátjuk mennyire lesz előnyös Amd számára a helyzet
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Battlefield 2042
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Fűzzük össze a szavakat :)