Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Az a ventilátor évtizedes rémálmaimat keltette életre, talán a Cyrixomon volt hasonló.
-
törölt tag
válasz andy19770128 #33 üzenetére
Nagyon kiherélhették az igp-t, hogy beleférjen a fogyasztási keretbe. Az a10-es minden szempontból jobb vétel. Kiskerben 34 körül láttam. Az inteles kiszerelések valszeg kevesebbet fogyasztanak, csak azokon mit tudhat az igp?
-
Ja, bocs benéztem.
VP9-nél valami olyasmi van, hogy az UVD ugyan gyorsítja már a VP9-et, de nem teljes mértékben, gondolom besegítenek a CU-k vagy a processzor. A VCN viszont már 100%-ban gyorsítja.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
törölt tag
Amúgy sem vergődök ilyesmivel, dlna-n keresztül filmezek. Az alaplapi hdmi kimenet is csak 1.4 és minőségi kábel is kell 4k 60Hz-hez. Média szervernek megtartottam ezt a gépet a88x-es lap 8 sataIII csatival, meg a8 7670k proci. Múltkor láttam egy carizzó a10 aput a vaterán 10ért, de sajnos csak az a68-as lapok eszik. Azért visszagondolva ez az egyik legidőtállóbb gépem, szidhatják a buldózert, de az fm2 vonal szerintem jól sikerült.
-
veterán
Vágom, de neki Godavarija (~Kaveri) van, az meg UVD 4 csak.
Nem írtam, hogy youtube-hoz HEVC kéne, egymás után írtam, hogy Yt 4K nincs, HEVC meg van. Elég fájó pont ez a VP9 AMD-nél amúgy, nincs olyan hardverük, ami tudná gyorsítani pl ezt a 8K@60fps videót, Navi is csak 8K@24-ig tudja.
De amúgy Polaris is viszi valamilyen módon a VP9-et, legalább is RX 480 topicban ezt írták. Meg ahogy nézem VP9 wiki oldalát, itt Bristol/Stoney és Polaris is tudja a dekódolást, ez mondjuk ellenmont az UVD szócikknek. Szerintem többen örömmel vennénk a témában egy ph cikket/tesztet, ami tiszta vizet öntene a pohárba.
solfilo
-
De van HEVC támogatás. Nem GCN verziótól függ vagy ilyesmi, hanem a dekóder verziójától, konkrétan UVD 6.0-tól felfelé. APU esetén Carrizo (tehát Kaveri és alatt nem) támogatja, dedikált VGA esetén Fiji és újabb (tehát Tonga nem, hiába GCN3, mint a Fiji).
Youtube 4K-hoz meg nem HEVC, hanem VP9 kéne, utóbbi hardveres gyorsítását pedig az UVD utódja, a VCN tudja, ami a Naviban és a Raven Ridge-ben mutatkozott be.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
A DIY piac nagyon kicsi. Ott ha jól is szerepelsz, sokat nem számít. Nagyon kevés notiba kerül AMD és még kevesebb érhető el azokból a boltokban, mert ha az importőrnek, vagy az anyacégnek úgy tetszik akkor nem árulja azokat bizonyos piacokon. Gondolom a Desktop szegmensben a Threadripper hoz valami extrát, de amúgy ott is hasonló lehet az arány.
Asus.hu (com) statisztika:
Összes futó notebook, összes elérhető kiépítésben: 105 db
AMD-re leszűrve: 10 dbZsinórra betartják azt amit az Intel vár tőlük.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Armagedown #22 üzenetére
Arra kiváncsi lennék, hogy milyen módszerrel állították össze ezt a statisztikát. Én az árgépen néztem meg, hogy milyen az AMD-s notik aránya az Intelhez képest...tehát azt hogy a boltokban, webáruházakban milyen arányban találkozhatsz Intel és AMD alapú notival. Itthon majdnem 95% az Intel aránya.
Persze a magyar minta nem valid a világpiacra mert nálunk sok esetben az importőr, forgalmazó még abból a modellből se rendel AMD-set, amiből készül AMD-s. Német webáruházakban érdekes módon találni abból is AMD-st, amiből itthon csak Inteles elérhető. Gondolom itthon könnyebb lefizetni a döntéshozót, aki leadja a rendelést az anyacégnek...vagy épp az anyacég leadja a listát hogy csak Inteles konfigokat lehet rendelni.
Pl. 17 inches nem gamer Ryzenes 5-ös, 7-es noti:
Itthon nulla darab, Német webáruházban van HP, Lenovo és Asus modell is többféle kiépítésben. Nálunk is léteznek ezek a modellek, de csak Intellel szerelve.Nálunk árukeresőn:
Core i5 - 1223 db, Ryzen 5 - 104 dbNémetország egyik legnagyobb PC-s webáruházában:
Core i5 - 345 db, Ryzen 5 - 99 dbAz Intel stratégia elég egyszerű: Nem tudsz AMD-set venni ha nem gyártanak AMD-s verziót és nem tudsz AMD-s gépet venni, ha nem árulják a boltokban. Mindkettőt el tudja érni pénzzel.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
A DIY szegmens az jól fut, mert ott nem tud kit lefizetni. A vásárló jól értesült, olvassa a teszteket és már eleve úgy megy a boltba hogy ez meg ez a CPU kell. Ott a boltos nem fogja, nem tudja lebeszélni. Annyit nem fizet neki az Intel, meg ráadásul már az AMD CPU se olcsó, szóval jó üzlet eladni. Viszont ez nagyon kicsi szegmens ha az összes eladott CPU-t nézzük.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem nagyon vannak megrendeléseik és gondolom folyamatosan gyártatnak, hogy ne veszítsék el a bérgyártási kapacitást. Persze sokat segít hogy ugyanazt a chipet használják rengeteg szegmensben. A notebookok kb. 95%-ába Intel processzor kerül. Valószínűleg az OEM desktop szegmens se is hasonló. A munkaállomás és szerver esetén jobb a helyzet, de szerintem ott is kisebb a részesedésük.
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom több tízezer pre Ryzen processzor maradt az AMD nyakán. A nagyobb probléma az, hogy a Ryzen generációt is főleg raktárra gyártják. Az AMD-nél jók a fejlesztők de a marketing és sales osztály teljesen alkalmatlan.
-
Milka 78
nagyúr
Aham...és hányszoros a fogyasztása ennek a kiegyensúlyozottab teljesítménynek?
-
félisten
válasz #52931072 #13 üzenetére
Akadozást nem okoz, általában 4K@24Hz-et tudnak a HDMI 1.4-es kimenetű eszközök. A TV-k ismerik általában ezt a szabványos felbontás-képfrissítési rátát, szóval gondot nem okoz. A probléma az, hogy ha a jövőben 4K@60Hz-es dolgot szeretnél nézni rajta. Ehhez nem szükséges messzire menni, Youtube-on is találsz már ilyeneket.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
törölt tag
Van egy régi amd gépem egy a8-7670 apuval. Még nem próbáltam az alaplap hdmi kimenetén 4k filmet nézni, majd egyszer próbát teszek vele. Nem okoz akadozást, hogy a tv 60Hz-es, a hdmi kimenet meg max 30Hz-et tud?
Az előző hozzászólásomat helyesbítem, találtam néhány b450-es lapot is, amelyikre tesznek dp portot azok elvben tudnak 4k 60Hz-et, ha az igp tudja.[ Szerkesztve ]
-
válasz #52931072 #11 üzenetére
Egy alap filléres HTPC-nek nem rossz, ha olcsó. Azért a 4K 60 fps egyáltalán nem egy musthave dolog a budget kategóriában. Persze a végén az ár dönt, tényleg nagyon olcsón kell adniuk, hogy legyen értelme.
-
törölt tag
Ez valami über spórolós kiépítés lesz hdmi 1.4 és 4k 24Hz max. Az am4-es lapokra is többnyire csak x470-től fölfele szerelnek hdmi 2.0 aljzatot.
Amúgy a biostar honlapján semmi infó nincs arról egyáltalán milyen felbontást tud magából kitolni, azonkívül, hogy hdmi.
Még egy fölösleges termék a biostartól, köszönjük a nincsmit! -
Nekem az RX 570-ben ugyanaz a fix funkciós dekóder hardver van (UVD 6), mint a Bristol Ridge-ben, s viszi HEVC 4K 60 fps-t.
Ez a hardver max akkor érné meg, ha piszok olcsón adnák. Valószínűleg valami raktársöprés okán készült ez a lap, szóval ez akár még meg is történhet. Habár nekem ingyen se kéne, van már egy összekukázott Kaveri HTPC-nek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Erősen valószínű, hogy nem tudja a 4K@60Hz-et (feltűnően kerülik a pontos adatok megadását, ahogy a HDMI támogatott verziószámát is). 4K@24Hz pedig szvsz ma már nem ideális HTPC-re, legalábbis új eszköznél.
Ez a kis deszka 4 éve még jó lehetett volna, de 2020-ban már kissé idejétmúlt...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
jerry311
nagyúr
Support HDMI 4K resolution
Lehet belőle HTPC, talán. -
Patice
nagyúr
"...a APU gyorsabb és kiegyensúlyozottabb teljesítményt kínál az Intel J szériás processzorainál."
Itt vajon mely J szériás Intel procikra gondoltak?
Mert volt/van J-s proci Bay Trail, Braswell, Apollo Lake és Gemini Lake generációkban nagyon nem ugyan olyan teljesítményekkel.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
félisten
Elég volt a címet elolvasnom, rögtön tudtam, hogy Biostar...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
opr
nagyúr
"melynek néma működéséről ránézésre nem vagyunk meggyőződve."
Igy is meg lehet fogalmazni azt, hogy 35W TDP mellett egy ekkora huto terheles mellett valszeg visitani fog, mint egy diszno, ha meg el, mikor perzselik...Amugy meg egyetertek a felettem szolokkal, ennek ma maximum akkor lehet ertelme, ha nagyon olcson adjak (gyak ~rpi arban).
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Cythyel
senior tag
válasz E.Kaufmann #2 üzenetére
jah, láttam azt is, ott még kibírtam, de ez már nálam is kiverte a biztit, lehet a sandy-s cuccal együtt... mind1... asrocl-ba nem bízom, de ez a kis deskmini a300-as konstrukciójuk nagyon odatette a mércét...
-
Cythyel
senior tag
b.pls... integrálnák rá a 2200G-t vagy valamelyik Athlon 3k-t, már azzal is többre mennének, kicsit alulfeszelve meg mehetne egy 92mm-es alapjáraton forgó ventivel... arról nem is beszélve hogy stx méretben is bőven jó lenne... (lásd a deszkát ami a deskmini a300-ban van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest