Új hozzászólás Aktív témák
-
interstart
tag
válasz
Regonelix #18 üzenetére
Jó jó egyébként, egyetlen egy nagy baj van amúgy csak az AllWinnerrel, hogy a Mali GPU linux alatti támogatása siralmas, szval HTPC-nek (tudomásom szerint eddig) nem volt jó, ÉS! a csavar az az, hogy Android alatt viszont volt megfelelő driver hozzá. Egyébként minden másra tök jó, HTPC-re amúgy is van 100 másik alternatíva. Ami még gond lehet, hogy az infra, mikrofon nincs deklarálva rendesen..azaz ha nem vagy Power User és linux geek, akkor eléggé nehézkes életre kelteni ezeket a részeket. De! tényleg csak ajánlani tudom ezen hibák ismerete mellett, mert nagyon patentül össze van rakva.
Egyébként hűtésre szerintem egy 5V-os mini ventilátor tökéletesen elég, bár nekem akril tokban hűtőborda és ventilátor nélkül fut a rendszer. Aki Androidot akar ezekkel használni, annak viszont kötelezően ajánlom a ventilátort, mert egy villanykályhát megszégyenít a processzor működés közben
-
interstart
tag
Perpill egy Octoprint nevű szoftvert hajt meg a rendszer, ami egy Arduino-n keresztül hajt meg léptetőmotorokat, hőmérsékletet olvas be, végálláskapcsolókat érzékel, szabályoz, webkamera képet streamel és ezt egy webes felületen el lehet érni (3D nyomtató szoftver egyébként). Korábban volt médiaszerver is ruTorrent-el, Samba szerverrel, miniDLNA-val. Teszi a dolgát, szereti a linuxot, Android alatt viszont rohadtul melegszik, nem is használtam sokat. Tipikusan egyébként ezek az AllWinner procik azok, amiket Androidos tableten sohasem használnék. Minden másra jó, linux alatt az árához képest egy álom, de amikor a droid alatt a virtuális gombokat nyomogatva látod hogy laggol és nem a kevés ram vagy a gyenge proci miatt, hanem maga a chip miatt, akkor elfog a "kidobnám az ablakon" érzés.
Szerencsére nincs tabom, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget.
Egyébként tudom ajánlani, a GPIO kezelése kb echte olyan mint a RPi-é. Egyetlen probléma az M1-el, hogy eljárt felette az idő.
A további fejlesztése volt a Routeres változat...na az amúgy egy rohadt nagy ötlet, belepakoltak egy jó procit, olyan rammal ami egy "intelligens" routernek nem igazán lesz még egy pár évig és openWRT-vel mehet a torrent kliens, a médiaszerver, a VPN szerver, miközben kiszolgálja az otthoni hálózatot és ugyan ha egy kicsi többletfogyasztással is, de kivált egy ilyen mini médiaközpontot, mert egy router és egy szerver tudása van a gépház alatt. Ugyan van már openWRT-s router, ami hasonlóra képes, de nem ilyen áron.
-
interstart
tag
BPi M3 nagyon jól néz ki papíron, remélem az ára sem lesz túl vészes. Én egy kétmagos M1-et hajtok és nem látok nagy hátrányt a Raspberry Pi-vel szemben. Van támogatottság, van Bananian op.rendszer a haladóknak, GUI nélkül GPIO kezeléssel és ultragyors, szóval nem lehet ok panaszra. Egyébként jó a cikk
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest