Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg1
aktív tag
válasz
Petykemano #36 üzenetére
Én értem a hasonlatot! Gulyás Béla is nitrogént lélegzik, és ha belevezetjük a nagyfeszültséget, akkor melegszik.
Csak azt a részét nem értem, hogy mért csak egy világrekord lehet érdekes, és olyan, amiről beszélni lehet, vagy cikket írni. Mi van, ha valakit az olyan érdekes eredmények is érdekelnek, ami nem rekord. Meg aztán itt vannak az ilyen buta tudatlan emberek, mint én, hogy még lövésem sincs róla, hogy mennyi a világrekord, és valószínűleg nem is fogom tudni, mert elég sokat elvenne az életemből, ha ilyen baromságokat megjegyeznék, hogy meddig lehet húzni egy közel tíz éves processzort. Csak pusztán kikapcsolódásként feljövök egy ilyen oldalra, hogy olvassak valami engem érdeklő témát, és akkor azt tapasztalom, hogy beszélgetés helyett az megy, hogy mindig mindenkinek valamivel valami baja van, hogy lehet elégedetlenkedni, lehúzni valamit, valakit, vagy épp egymást. És akkor úgy elmegy a kedvem, hogy hetekre vagy hónapokra fel se jövök. Beleolvastam pár másik aktuális topikba is, és ott is ez megy. Sehol se láttam olyat, hogy milyen jó, hogy ilyen hatalmas ütemben fejlődik minden, hogy most egy belépő i3-asnak annyi magja van, mint pár éve a top i7-esnek, milyen tök jó ez! Ehelyett az emberek a kardjukba dőlnek, mer most valami ethernet nic-ről kiderült, hogy nem kompatibilis maradéktalanul az összes switch-csel, és majd csak pár hónap múlva javítják, és Úristen, hogy mer valaki cikkezni egy projektről, ami nem is világrekord. Szörnyű, micsoda világot élünk.
-
Petykemano
veterán
válasz
Synthwave #32 üzenetére
Nehéz megfogalmazni.
Egy példával tudnám illusztrálni:Felmész egy kulturális weboldalra.
És azt olvasod, Gulyás Béla: túl a 100. Ludas Matyi szerepen.A cikkből kiderül:
- Gulyás Béla más szerepet már sokkalta többször eljátszott, nem arról van szó, hogy kezdő lett volna, vagy ez lenne az első nagy szerepe
- valaki más más sokkal többször eljátszotta Ludas Matyi szerepét ugyanebben a darabban. Tehát sebem arról nincs szó, hogy az előadás lenne rekorder, se arról, hogy Gulyás Béla.játszotta volna el legtöbbször.Se a színtársulatról, se az előadásról nem mond igazán semmit el ez a szám, nem állít rekordot, csupán Gulyás Béla életének egy nem is kiemelkedő mementója, ami Gulyás Béla rajongóknak, életművét nyomon követőknek persze érdekes lehet.
Valószínűleg nem győztelek meg. Nem is volt cél.
Nem kell elmagyaráznod, hogy ez miért teljesen más.
Elfér. Písz. -
ggg1
aktív tag
válasz
Synthwave #32 üzenetére
Ááá, ez csak a szokásos, semmi se jó károgás.
Szerintem érdekes a cikk, én ma a kezdőlapon található kb 30 hír közül csak erre az egyre kattintottam, pedig múlt hét óta nem voltam. De valahogy nem érdekel sem az Intel, sem az új Geforce driver melyik új játékokat gyorsítja, sem az új dji drón, sem a Nintendo, sem a Samu tévék zenei kínálata. A tsmc 2nm cikken még gondolkodom, hogy rákattintsak-e, de félek, hogy ugyanaz lesz benne, mint az egy héttel ezelőtti cikkben, csak most az 5nm helyett 2nm van írva. :-)
Szóval nekem érdekes volt a cikk. -
ggg1
aktív tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #17 üzenetére
"szenzációra hajazó lelkesedéssel"
Mely szavakból/szókapcsolatokból árad a szenzációra hajazó lelkesedés? Merthogy nem éreztem semmi ilyesmit, az biztos.
Vagy csak világrekordokról vagy a piacot alapjaiban megrengető ketyerékről/technológiákról lehet cikkezni? Arról nem, ha egy hozzáértő ember tüskéket mókol a lapra egy 3rd party modulhoz, aztán folyékony nitróval szétcustomkodja a multiverzumot, és ezt videóval még dokumentálja is? A 1,92 voltos Vcore, meg a 8,1 GHz-es őskazán sem szürreális egy a témához azért valamennyit konyító, de amúgy egyszerű halandó számára?
Ellenben azt elismered, hogy tuningosoknak érdekes/izgalmas lehet. Nem tuningosoknak nem lehet az? Én sem vagyok az, mégis annak találtam – még a hírfelelősünknek is egészen pontosan azt írtam Skype-on, hogy "hozok egy ilyentet [értsd hírt], mer érdekes".
Komolyan nem értem a problémád...
-
ggg1
aktív tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ismerem a szót, de néha meg kell maradni a gyökereknél. : >
Ettől függetlenül azért van egy zsenge nyelvújító véna is. A legutóbbi gyártmány a kedves szomszéd – aka az egyik zsellér™ – folyományaként a "szenzorkodik/szenzorhálóskodik©", mint (lesben)figyel/kihallgat (mert saját élete nincs, az enyém meg hát rohadtul very izgalmas, és a bokrok töve még a meleg nyári napokon is hűsítő árnyékot biztosít ugye).
Bár a Gugli szerint van rá még két találat, de ez talán még belefér a Kazinczy-relék elégedett sistergetésébe. : D
-
ggg1
aktív tag
válasz
BlindMind #27 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam.
Nekem logikusnak tűnik, hogyha ugyanarról a cpu-ról van szó, de már szelektálták aszerint, hogy jobban bírja a magasabb feszt és freket, akkor talán könnyebben található közte olyan, ami jobban bírja a gyűrődést, de akkor - gondolom - az jobban számít, hogy melyik sorozat hogy sikerült. Nekem egyébként a 8320 volt sokáig, a jobb ár-érték miatt, de később volt a 9570/9590-ből is, amikor már piszkosul lement az ára, de inkább alulfeszeltem, mint túl, és kellemesen mentek normál fogyasztás-hőtermelés értékek között. -
BlindMind
tag
9570/9590 válogatott volt de csak arra az órajelre, tudomásom szerint nem szerettek nagyon feljebb menni, rekordok többsége 8320-8350 és 8370-el született anno azok potensebb darabok voltak (többen a késői 8350-re és szinte alig létező 8370-re esküsznek de ez csak urban legend... )
-
ggg1
aktív tag
válasz
Synthwave #24 üzenetére
A gimiben volt egy osztálytársnőm. Ha csak megláttam, rögtön szívszédülést kaptam. :-)
Én egyszer egy posztban a szívszélütés szót használtam, de egyből teremtek ott hárman, akik belekötöttek, hogy az szélhűdés. Az a tanulság, hogy sosem lehet mindenki kedvére tenni, pedig akkor nem is volt karantén, amikor a frusztrált, kötekedésre kiéhezett emberek otthon ültek bezárva.
Egyébként mi a szakmai véleményetek, egy 9570/9590, ami már amúgy is válogatva van aszerint, hogy jobban bírja az ilyesfajta terhelést, nem volna alkalmasabb erre a célra?
Vagy tényleg az van, hogy ma előkerülnek raktárakból ezek a Ryzen előtti cuccok, és mindenki nosztalgiázni akar vele, mint a Biostar is? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
ggg1
aktív tag
válasz
Petykemano #3 üzenetére
Szerintem a Biostar azon gondolkodik, hogy ilyen CPU-kat fog integrálni megemelt frekvencián mini-itx lapokba, hogy alternatívát állítsanak a Raspberry Pi-knek, csak még nem döntötték el, hogy milyen hűtés legyen. Ez a teszt valószínűleg ezen új termékvonal bevezető marketing-stratégiája.
-
Sanchez638
addikt
Hányszor volt, hogy a procival együtt vettem ki a hűtést..
Én már csak nevetek ezen..
-
kalmani
tag
... egy csavarhúzóval orvosolni tudta a problémát az enyhe szívszédülést követően.
Nem létezik a "szívszédülés" szó! Szerintem "szívszélhűdés"-re gondolt a szerző. -
Petykemano
veterán
Az én hobbimból nem születik hír, főleg nem azzal a szenzációra hajazó lelkesedéssel tudósítva, mintha itt valami rekord született volna.
De se frekvencia világrekord nem született, és ha jól értem 32nm-es gyártástechnilógia világrekord sem és Piledriver frekvencia rekord sem.
Talán helyesebb lett volna "mi értelme volt?" helyett azt a kérdést feltenni: "mi a hírértéke?" - azon kívül, hogy ez der8auer "Karantények" című műsora
Ezzel persze nem vitatom el azt, hogy tuningosoknak érdekes, vagy akár izgalmas is lehet a történet. Tőlük elnézést kérek.
-
BlindMind
tag
Jó látni hogy honnan hova fejlődött a technika, és félelmetes az érték, de természetesen semmi hatása nincs a valós világra.
OC-ban és simán is fényéveket ver a Ryzen az Fx( Bulldozer/Piledrive)-re.
Amiben szerethetőbbek voltak az a sok parametrikus beállítás ami az OC-hoz kellett, a mai napig ez adja a nosztalgia legfőbb ízét! -
Lacika112
aktív tag
Anno intel beígérte a 10 GHz procikat.
Ebből annyi teljesült hogy az oc rekord első 20 helyéből 2 az övék de azok is celeroncsok.....Mondjuk fogyasztásba azóta sikerült utolérniük az fx eket bár ez nagyon vörös posztó a kékeknek. Inkább a marketing 65-95 wattokat szeretik emlegetni a valós 300 wattok helyett.
Grat meg minden, de a jelenlegi rekord 8723 mhz fx 8370-el
" I " szériás intel 291. helyen áll, 7511.11mhz órajelen. -
Tazsam01
tag
Respect a vén kazánnak, ezek azért 100% körüli tuning értékek. Én meg évekig downclockolva használtam az enyémet, most meg porosodik 😀
-
Nitrogénnel. Egyébként csak a "bekerülési költség" a magas, maga a szaft már "filléres" tétel. Értsd úgy, hogy egy session kb 7-8 ezerből kijön, talán még kevesebből is. De a dewar, CPU pot stb félelmetes áron tud lenni. PErsze használtan ki lehet fogni pár 10 ezerből is.
A szárazjég sem olcsóbb és az nem is elég hideg, nehezebben kontrollálható a hőmérséklete, de egy kiszuperált élelmiszer tároló pár ezerből megvan, illetve az új is kb 10 ezer. Mókázni az is jó lehet, csak az ablakot érdemes nyitva tartani.
-
Shing
őstag
válasz
Petykemano #3 üzenetére
Ezt muszáj minden ilyen hírnél megkérdeznie valakinek? Miért te minek élsz? Nincs hobbid? Minek létezel? Minek van a világ?
Komolyan mondom... -
-
Szép, de azért van még hova.
Itthoni eredmény: Subaruwrc - 8187.14Mhz.Petykemano, Semmi, haladj tovább.
-
Petykemano
veterán
Ennek meg mi értelme volt?
-
pubyy
tag
" A machinálást ugyan beárnyékolta egy baleset; mikor elsőnek az AMD gyári hűtését próbálta leemelni a lapba helyezett FX kupakjáról, a CPU rajtaragadt a borda kontaktfelületén"- elügyetlenkedte no...
Majd gyakorol még egy kicsit és nem fordul vele többet elő.... -
osztraksajt
őstag
Kár hogy nem lekvárral próbálta. Bár arra van itthon egy profi jelentkező.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Der8auer és egy FX-8350 kombinációjából egészen szürreális dolgok születhetnek.
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest