Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, az Apple híres arról, hogy spórol a beszerzésnél amennyire csak tud. Jellemzően nem a legfrissebb technológiát építi a Mac-ekbe, ahova ugye még nem a saját hardvere kerül. Most már a Ryzen is eljutott oda, hogy fogyasztásban is hasonló az Intel megoldásokhoz és mellette multimédiában köröket ver rájuk. Azt gondoltam, hogy a Mac Mini Ryzen-re épít majd és az lesz amit a windows-os PC-k ellen indítanak majd. Arra tippelek, hogy az AMD sales bénázása komolyan benne van abban, hogy a DIY szegmens kivételével sehol sincsenek. Ők még egy aranytojást tojó tyúkkal se jutnának sehová. El vannak a langyosban továbbra is.
-
b.kov
senior tag
Egyébként én személy szerint örülnék egy kevésbé profi felhasználóknak szánt változatnak is, kiváltva azzal a jelenlegi LG Ultrafine megjelenítőket.
-
CMan
csendes tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Arra tippelek, hogy a 12-es Macbook hamarosan átvedlik Intel CPU-ról Apple Ax chipre, kap egy új hibrid OS-t, így értelmet nyer az MBA felélesztése. Persze értelmesebb megoldás lenne ha eltűnne a Macbook és az iPad Pro kapna végre egy "pro" iOS-t. OS X vonalon meg maradnának a 15-17 inches MBP-k, meg egy 13-as MBA. Sőt elég lenne csak MBP 2-3 különböző méretben. Akinek meg kell az ultra hordozhatóság, ultra üzemidő, az az ARM-os megoldást választaná. Remélem a Windows-on sikeres lesz az ARM és arra az Apple-nak is lépnie kell majd.
Nagy hibának tartom, hogy nem tértek át AMD-re a Mac-en (legalább részben). Gondolom az Intel komoly többmilliárdos árcsökkentést adott az Apple-nek a 100% hűségért. Ezért lett kb. kuka a Mac Mini. Annak olyan áron semmi értelme nincs.
-
mepet
addikt
Számomra nyilvánvaló, hogy sokkal jobb a magasabb felbontású kijelző. Igaz retinát még csak iPadban használtam "combosabb ideig". A kolléga direkt kiemelte, hogy milyen esetekben nem lát különbséget. ("excel vagy web alatt") Ezért nem is értettem teljesen, mert szerintem ez a különbség pont jól kijön a böngészésnél, ahol aprók a betűk.
Én azért még kíváncsi lennék, mire gondolt sityak, akkor is, ha szerinted felesleges erről vitatkozni. -
b.kov
senior tag
Szerintem felesleges azon vitatkozni, hogy mikor és hol jobb a nagyobb felbontás, mindenhol észrevehető. A másik kérdés inkább, hogy mikor érzi az ember főleg hasznát. Szerintem hosszabb távon nagy fókuszt igénylő munkára nem kérdés, hogy kell a nagyobb felbontás. Pl. számomra programozni ég és föld. Jelenleg használok windowsos laptopot 14" FHD-n, meg retina 13" MBP-t.
Aki azt mondja, hogy a retina kijelzőnek nincs értelme, az nagy valószínűséggel nem használta még azt combosabb ideig.
-
Gabady
aktív tag
Inkább a Macbookok hűtésén és ilyen Macbook méretek mellett a Macbook Air létszükségletén dolgozna....
-
bteebi
veterán
válasz
flamich76 #12 üzenetére
Na igen, 27"-hoz már nem árt, sőt pont jó az 1440p. De több nem kell oda se. A 32" nekem meg már sok egy monitornak. Egy 24"-os monitor van előttem, elég közel hozzám, szóval már ez is majdnem teljesen kitölti a látóteremet. Persze lehetne akár 77"-os "monitorom" is, de a franc se akarja 5 méterről nézni...
Időnként belegondolok, hogy az ősrégi Jácint "márkájú" CRT színes TV-nk talán 20 vagy 21"-os volt, azt néztük vagy 2,5 méterről, ahhoz képest egy 24"-os monitor vagy 30 centiről...
Amúgy eléggé megtévesztő a cím, mert én azt hittem, hogy (végre) valódi LED monitorról beszélnek. Furcsálltam is, hogy 32" meg 6K, amikor a Samsungnak talán 100" körül sikerült a 4K, de itt csak a háttérvilágításról van szó.
Amúgy tudja valaki, hogy melyik gyártónak van olyan TV-je/monitorja, amiben bőven több, mint 100 csoportba van szervezve a LED háttérvilágítás vezérlése?
-
vicze
félisten
"Egyfajta direct LED"
Nem egyfajta, hanem az.
A miniLED maga nem egy nagy dolog a CES-en a TLC mutatott be 1000 zónás TV-t és az új G-s Sony-k is 1000 zónával rendelkeznek, de már a tavalyi Master LCD is az volt.És teljesen igazad van 2006 után újra elő lett vakarva a direkt LED és újracsomagolva eladva. Az a durva hogy akkoriban 500+ zónás vezérlésig elmentek a csúcsmodellek bullshit HDR nélkül, most meg 500+e a 100 zóna is.
Csak, hogy árba is helyezzük egy ilyen monitor olyan 3000-5000$ között mozoghat.
-
flamich76
tag
-
arn
félisten
jol hangzik, de azert ez egy eleg fake megoldas. igazi microled lenne mar jo, vagy miattam oled, csak oldjak meg a nyugjeit.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szóval csak a háttérvilágítás lesz LED-es. Egyfajta direct LED megoldásra térhetnek vissze az edge LED korszak után. Gondolom többet fogyaszt, de jobb lesz a minősége. A 6k sem lenne meglepetés az 5k után. Szeretik a nem hagyományos megoldásokat, de lehet hogy a képarány sem lesz hagyományos. Talán ultra wide?
-
-=MrLF=-
senior tag
de minek, ezt talán már a grafikusok se látják, erre nem tudom lesz e igényem valaha, ami nekem egyenlőre tökéletes, 10" és alatta 800p, 27" monitor FHD, 40-50" TV UHD, 100" 4K
de egyenlőre tökéletesen elvagyok a 42" FHD TV-vel is.
-
hibavissza
veterán
Állítólag a 2020-as Iphonok hihetetlenül erősek lesznek. Hihetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 31,6 hüvelykes, hatalmas fényerejű kijelző még az idén megjelenhet.
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Video digitalizálás
- Proxmox VE
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ViewSonic Gamer monitor 34" - VX3418-2KPC 144Hz FreeSyncPremium VA panel ívelt
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell SE2416H Monitor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest