Hirdetés

6K-s miniLED monitoron dolgozik az Apple – állítólag

A 31,6 hüvelykes, hatalmas fényerejű kijelző még az idén megjelenhet.

Ming-Chi Kuo, az IT iparág egyik titokzatos figurája, aki egyrészt elemzőként dolgozik, másrészt pedig eszméletlen jó információkkal rendelkezik az Apple működésével, terveivel kapcsolatban. Legalábbis a közelmúltban jó néhány előrejelzése bejött, amelyek között akadt pár "hihetetlen" kategóriába eső jóslat is.


[+]

Egyszóval Ming-Chi Koura érdemes odafigyelni, és ő most azt állítja, hogy az Apple egy prémium kategóriás saját monitoron dolgozik. A 31,6 hüvelykes kijelző felbontása 6144 x 3456 képpont, tehát egy úgynevezett 6K megjelenítőről van szó, amely ráadásul miniLED háttérvilágítási eljárást használ. Itt a fénykibocsátó diódákat rács alakzatban helyezik el az LCD panel mögött, méghozzá úgy, hogy eközben 1000 egyedileg vezérelhető csoportokra osztották őket, aminek köszönhetően valósághűbb kép érhető el elméletileg.

Ming-Chi Kou állítása szerint az Apple akár már az idén piacra dobhatja ezt a monitort, viszont arról egyelőre még szó sem esik, hogy mi a helyzet a microLED megjelenítőkkel, pedig a pletykák arról szólnak, hogy azokat is gőzerővel fejleszti a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés