Új hozzászólás Aktív témák
-
GML
őstag
Szóval egy kis utánajárással. Az EOS D30 új ára (obi nélkül, csak váz) 358.000 japán jen. 2000 októberében került a piacra és az akkori árfolyamon 2,83-2,84 közötti átlagot számolva máris kijön 1,015ezer magyar forintot tett ki ( csak mellékesen megjegyezve, hogy az EOS D6000 3,6M JPY, a D2000 1,98M JPY ez 1998-ban volt és kb 7 és 4 millió forint).
ehhez egy érdekes adat 2000-ből:
"A bruttó átlagkeresetek az inflációt kissé meghaladó mértékben, 13,5%-kal nõttek az elõzõ évhez képest, s a keresõk nagy többségét jelentõ, az 5 fõs és nagyobb szervezetekben alkalmazásban állók havi átlagkeresete 87 645 Ft volt 2000-ben; ezen belül a fizikai dolgozóké 61 930, a szellemieké 121 779 Ft."Az obik már akkor is 100-200E HUF-tól indultak.
Szóval ha azt nézzük, hogy az elmúlt 10 év alatt a digitális gépek felbontása a 10x-esére nőtt, kb 2x annyi obit lehet most kapni ('98-ban 40 db volt elérhető) és most egy 1D MkIV vagy 1Ds MkIII is max 1,5-1,6 Milla...
számoljatok ti is egy kicsit... -
Balage76
senior tag
Egy átlagárat is tegyél mellé...
10 éve egy DSLR az átlagembernek elérhetetlen volt, most pedig már szinte mindennapos. 100 000 ft alatt lehet már belépőszintűt venni. Ha valaki fényképezni akar és ráérez a korlátokra egy kompakt gép használata közben, akkor a következő gépe már egy DSLR lesz. -
-
GML
őstag
válasz
FoxiestFox #13 üzenetére
Az első dSLR, ha jól olvastam, akkor az EOS D2000-es volt, ami a Kodak DCS-520-as, 2,1 MP-es kamera Canon által brand-elt. vertiója. Ez 1998 márciusában volt.. (ez volt a legkorábbi dslr, amit találtam).
Viszont a Canon első SAJÁT dSLR-je az EOS D30-as (ez már 3,1 MP-es volt), ami 2000 május 17-én, azaz pontosan ma 10 éve indult útjának.Boldog 10. szülinapot Canon dSLR!!
-
Csak gratulálni tudok nekik,csaj így tovább
-
És mikor csinálták meg az első digitális SLR-jüket?
-
hemaka
nagyúr
Gratula nekik.
-
dzsessz
csendes tag
Legalább 1-gyel én is hozzájárultam a 40 millióhóz.
Érdekes lehet a nem SLR rendeszerű kis zsebmasinák eladási statisztikája is.
-
huszar90
aktív tag
Nem meglepő eredmény, príma vázakat gyárt!
-
törölt tag
Na ennek örömére most már tényleg jöhetne pár DSLR teszt is... Még azt se bánom ha Canont teszteltek
Ja és ehhez kapcsolódóan szeretném javasolni hogy a magas ISO-t ne csak a műteremben teszteljétek hanem lehetőleg kinti, normál témáknál is. Tudom hogy szokott lenni a mintaképek közt 1-2, de sztem lehetne több és azt hiszem nem minden gépnél volt max ISO-s nem stúdiós kép. Főleg tesztképekre gondolok ahol az adott gép magas ISO-s hibái kijönnek - pl ha nagy a részletszegényedés akkor olyan képet, ha nagy a színzaj akkor annak megfelelőt, de ismétlem, nem a megszokott stúdiós képeket.Amúgy meg grat a Canonnak! Valamit jól csinálnak.
-
törölt tag
Elsöre 40 milliósnak olvastam.
-
Dassler
őstag
Jó kis gépek. Nem érdemtelenül fogynak.
-
Eddie141
senior tag
Nem semmi. A gratuláció jár mindenképp
Le a kalappal!
-
^Clown
addikt
Az szép, gratulálok a Canonnak. Nem véletlenül népszerűek a masináik.
Csak az utóbbi két évben 10 milliót gyártottak, az a nem semmi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 1987-óta gyártja a Canon az Electro Optical System (EOS) elnevezésű rendszerét, melynek sikerét immár 40 millió váz fémjelzi.
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest