Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
Jól állnak a fejlesztéssel, jelenleg a tömeggyártás előkészítése folyik. Persze a prototípusok nem a kapacitásukkal tűnnek ki, de nem is az a feladatuk. Mint a linkelt cikk is utal rá, azért készítenek "nagyobbakat" is.
Óriási potenciált hordoz ez a technikai újítás, nagy a "tülekedés" a kutatás és a gyártás területén is. A jó hír az, hogy a HP - természetesen licenc díj megfizetése után - bárki számára elérhetővé teszi a saját laborjában kikísérletezett gyártástechnológiát. Ha pedig ehhez hozzátesszük azt, amit egy bennfentes HP-s mérnök mondott (ReRam waferek százai mennek át a gyártósorokon, valamint, hogy sokkal jobban haladnak, mint gondolták), akkor eléggé biztató a "ReRam-os" jövőkép.Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
Cefet
aktív tag
válasz attila9988 #60 üzenetére
Teljesen igazad van, de nem az SSD, hanem a flash halott. Szerencsére van már utód: ReRam.
Több cég is nagyon jól halad a fejlesztéssel. Gondolom először SSD-t építenek belőle, de később erre sem lesz szükség: lesz néhány TB ilyen memória a gépekben, oszt' jóccakát...Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
bteebi
veterán
"mert az optikai adathordozók egyre népszerűtlenebbek, a digitális terjesztés viszont felfutóban van"
Jogos, DE itt többnyire csak megnézel egy stream-et, vagy valamivel jobb esetben párszor, egy adott gépről megnézheted.
"nézd meg a dvd vs blu-ray helyzetet. lehet én vagyok lemaradva valamiről, de sztem ezeknek a korongoknak lassan lőttek "
Tény, hogy a BR-nek elég sok ok miatt végképp nem megy a szekér - pláne nálunk -, de szerintem még jó darabig maradni fog a "lemez alapú" terjesztés. Ugyan nem túl kényelmes a használata, de első körben inkább vennék egy lejátszót a lemezemhez, mint hogy letöltsek mondjuk 150 gigát - az még 100 M-val is nagyon sok idő, de mondjuk egy faluban, néhány megás kapcsolattal meg kész tragédia lenne. Nem lakik mindenki a BIX-ben . De majd meglátjuk, mit hoz a jövő .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
SLYM
veterán
jó eséllyel hülyeséget írtam akkor. abból indultam ki, hogy évente mindig duplázódik ugyanazért az árért a tárhely az SSD-ken. ez az utóbbi 2 évben igaz volt, legalábbis $-ban, most gyenge a forint ezért drágább minden, de akkor később valszeg azért nem lesz ez mindig így. pedig örültem volna neki
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Gondolom az ára követi majd az adatsűrűség növekedő tendeciáját...
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
attila9988
őstag
ha ilyen ütemben fejlődik az SSD,
Nagy tévhit... Az ssd nem fejlődik sehova. A technológia határait feszegetik jelenleg, amire nem nagyon van megoldás. Ha csökkentik a csíkszélességet, akkor feleződik, harmadolódik a maximális írási ciklusok száma. Most a 25nm -en is 3 - 5000 -nél járnak. - a hdd-n akár több tízmillió is lehet - Másik gond, hogy egyre több a hiba is a chip -eken, amiket brutális ECC algoritmusokkal ellensúlyoznak, az amúgy is bonyolult vezérlőchip -eken, amik a végtelenségig nem tudják majd ellensúlyozni a rengeteg technikai gondot...
Ha az NAND helyett nem találnak jobbat, akkor bizony az ssd marad a jelenlegi szinten...[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
tdd587
őstag
Én csak azt nem értem, hogy egy szakmai fórumon miért sírnak sokan a 4K kapcsán az irodai gépeken meg a laptopokon. A 4K Hollywood-nak lesz elsősorban kihívás, először is úgy kellene rögzíteni, aztán úgy kellene terjeszteni (blu-ray elég necces, nem nagyon fér rá) és aztán úgy kellene megjeleníteni, de itt is először a mozikra kell gondolni, aztán a tévékre/vetítőkre. Az meg, hogy a steam statisztikák szerint az a pár renegát PC-s még 720p-ben nyomja a Left for Dead 3-at, az senkit nem érdekel. Vagy hogy Mancika excel táblái nem férnek ki a pénzügyi osztályon.
Komolyan, ez milyen szakmai érv már a 4K terjedése ellen? Hollywood a kulcsszó, mint mindig.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
O_L_I
őstag
Ráadásul a csíkszélesség csökkentésével egyre nagyobb probléma lesz az elhasználódás is szerintem, így nem tud majd arányosan olcsóbb és nagyobb tárhelyű lenni.
Ráadásul pont a napokban volt egy cikk, hogy a 22nm alatti gyártástechnológiák nagyon drágák lesznek tehát a gyártók kétszer is meg fogják gondolni hogy mikor mire állnak át. -
Viktor81
senior tag
Szia
Ne haragudj, de butasagokat beszelsz. Az SSD (NAND FLASH) soha nem lesz ellenfele a HDD-nek. Sokan nem tudjak felfogni, hogy nem adattarolasra valo, igy meg ha novelnek a meretet, akkor sem tudja levaltani a merevlemezt. Jo ideig fognak meg HDD-t hasznalni (hacsak be nem dobnak valami igazan forradalmi technologiat)(de ez nem az SSD)
Udv.: Viktor -
lvb
aktív tag
Addig max 2 csíkszélesség felezés lesz, tehát ideális esetben a most 30-40k-ba kerülő 120 gigás SSD-k helyett a 400-500Gigás SSD-k fognak 30 - 40k-ba kerülni. Mivel mindenki azon panaszkodik, hogy a csíkszél csökkentés már alig csökkenti a költségeit, ezért simán lehet, hogy egységnyi kapacitás ára csupán feleződni fog az elkövetkező 4 évben ($-ban nézve a feleződést.) + árcsökkenést csak a minőségromlás (pl. tri-cell SSD-k) hozhatnak...
-
-
O_L_I
őstag
Migdig a méret növelésről hallani...
Az az érdekes, hogy látszólag is nem is próbálkoznak a HDD sebességét lényegben javítani, pedig ha egy nagyságrendel sikerülne még akkor se lenne nagy ellenfél a SSD-nek.
Pedig én nem akarok SSD-t. Én egy gyors és nagy tárhelyű HDD-t akarok! (De izibe ám )[ Szerkesztve ]
-
Kronos3000
senior tag
Legyen új technológia,legyen 10-20-50 terás lemez,de gyártsák a régit is,és adják nagyon-nagyon olcsón.... ...már holnaptól...
[ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
SLYM
veterán
én ha nem is egészen biztosan, de azért nagy meggyőződéssel állítom, hogy pont 2016-ra fog teljesen összeomlani a HDD piac. ha ilyen ütemben fejlődik az SSD, akkor 4 év múlva a 4 terás SSD lesz 60k, a 2 terás pedig 30. innentől nincs értelme a HDD-kről beszélni
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
2016?? ki tudja még mi lesz addig!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
sz0k3e_
aktív tag
-
bteebi
veterán
Hát igen... fajlagosan a nagyobb winchesterek jóval drágábbak. És most már sajna a 2 TB-os is sokba fáj .
"Az IHS iSuppli kutatása 2016-ra 1,8 terabitet jósol egy négyzethüvelyknyi területre, ami tarthatónak tűnik, ha beválik a HAMR technológia."
Na igen. Ha beválik... Bár ha elvi síkon nem válhatna be, akkor nem jutna el a gyártásig.
"Ezzel 2016-ban 14 TB-os merevlemezekre is lehet kilátás, de ez az érték csupán elméleti számításokon alapszik."
Úgy legyen! Ugyanakkor ez nekem még nagyon távoli becslésnek tűnik.
"Természetesen a tárkapacitás növelése rendkívül fontos, hiszen a Full HD-s kijelzőket lassan leváltják a 4K-s megjelenítők, így az ehhez készülő tartalmak rengeteg helyet igényelnek majd."
Na ezt a részt viszont nem értem. Miért lehetne jelentősége a nagyon nagy felbontású videók szempontjából a nagyobb winchestereknek, amikor minden "valamire való" felhasználó 500 rétegű BR lemezen vagy Holodisc-en fogja nézni a 3D UHD filmjeit?
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
nagyúr
sok a 15"ra a fHD. az enyém 1680*1050, ami pont jó, de egy durvább hét végefelé már így is jojózik a szemem, pedig a szemüvegemmel az éleslátásom 120-130%ra van beállítva. mit szóljon az, akinek nem lehet, csak 70-80%ra? nézze 20 centiről a kijelzőt? ugyanez az ember egy fHDval megvert 15"os képernyőnél le is szopná magát, azon még 15%kal több képpont van.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
.mf
veterán
válasz Meglivorn #41 üzenetére
Azért van egy kis különbség az élességben, ugyan mindkettő elég kicsi lesz, de az egyik kicsivel olvashatóbb marad, a másik pixeles. Néha a nagyítgatással nem látod jól át az egészet, vagy rengeteget kell nagyítgatnod s utána visszakicsinyítened.
11.1"-en használok 1366*768-at (az utazó-szubnotim), s nekem nincs gondom vele. Na nehogymár egy 15"-esen, ami képernyő-felületben közel duplája, ne férjen el az 1600*900 (37%-kal több pixel) vagy a fHD (kis híján duplája), s csak ugyanaz a felbontás legyen...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MCBASSTION
aktív tag
és az ára?
inkább azt csökkentenékwindows7sins.org
-
.mf
veterán
Ez most irónia volt, vagy valami vicc, amit én nem értek?
Néha nagy excel táblákkal dolgozok, s csak a céges laptopot lehet használni, ami 14" 1280*800. Agyf@szt lehet kapni, ha nem tudok nagyobb kijelzőt rákötni, alig fér ki rá valami.
Szerintem pedig egy 15"-es notin alapértelmezettnek kéne lenni a fHD kijelzőnek, 13-14"-en az 1440*900 vagy 1600*900-nak.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
"És mit eszik?"
Én meg azt várom, hogy végre a 4K felbontás elkezdjen terjedni és elérhető árba kerülni monitorok körében is, mert már a fHD kijelző, sem a 2 db, nem elég. Néha egyszerűen akkora excel táblákban kell dolgozni, hogy annak érdekében, hogy még olvashatóak maradjanak a dolgok, bitang felbontás kell.
---
Kapacitás oké, de az ár? Még mindig duplaannyiért látom azokat a winyókat, amiket pont az áradás előtt vettem, s lassan kéne már egy újat is venni...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mr President
senior tag
Jöjjenek, DE ha az áruk az egekben lesz, akkor nem tudom ki veszi meg. Előbb olcsón a mostaniakat, aztán jöhetnek a drága nagyobbak.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
KRi2
aktív tag
Gigás korszakban hogyan is jöttek egymás után a méretek?
1,3GB volt az tutti
meg 10GB is rémlik||| | || ||||| | ||| ||
-
G.I.JOE
senior tag
2016? Akkor idén elmarad a világvége?
-
XtremLor
őstag
válasz Dr. Romano #30 üzenetére
A remeny hal meg utoljara...
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Cypresss
senior tag
Öööööö......
Valamivel több mint két év alatt megduplázódott a tárhely (2TB>4TB) ezt azért nem nevezném "egy helyben toporgásnak". A marginális eladásokról pedig nem csak az árak tehetnek. Ha egy átlag usernek bőven elég egy 2TB-s vinyó, minek venne ennél nagyobbat, sokkal drágábban. Tudmásul kell venni, hogy nem a kicsi és fos (gyenge vásárló erő) magyar piac az elsőszámú célpontja a 3-4 TB-s vinyóknak.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
nagyúr
excel tábláknak, 15"os laptop kijelzőkre ne is rakjanak fullhd-t. annak ellenére se, hogy a legtöbb gyártónál ez rendelhető opció.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
XtremLor
őstag
Eleg jo hir 2016 meg kicsit odebb van, beernem most az evben annyival is ha felezodnenek az arak
-
Silentfrog
veterán
-
lujó55
addikt
lesz még akkor HDD egyáltalán? nekem olyan floppy-érzésem van ezzel kapcsolatban
SSD ramp-up nem lesz? -
djculture
félisten
válasz Silentfrog #17 üzenetére
Még nagyon gyerekcipőben jár van 4 féle is:
Digital cinema 4K 4096 × 1714 2.39:1 7,020,544
Digital cinema 4K 3996 × 2160 1.85:1 8,631,360
Academy 4K 3656 × 2664 1.37:1 9,739,584
Full Aperture 4K 4096 × 3112 1.32:1 12,746,752lujó55 A flash technológia egy hulladék. Egyre inkább be kell hozni ezer féle technológiát hogy a elhasználódást normális keretek között lehessen tartani. Szerintem egy csíkszélességen túl ez már nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Silentfrog #17 üzenetére
Aszem 3996 x 2160
-
Silentfrog
veterán
Tudatlan vagyok... A 4k felbontás az mennyi X mennyi pixel?
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
14 TB-os merevlemez ára ha így maradnak az árak szép lesz, egy 3TB lemez most 40 rugó a boltokba
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Hol van még '16...de egy ideje már úgyis ez a adatsűrűség növelés a téma,szal nem meglepő,addigra szinte alap lesz....emiatt SSD se nem nagyon fogja kiszorítani piacról vinyókat.
(#10) atus72: ja... + 4k-n is van tovább,vmi super Hi-Vision,v mi,ami 16xFull HD...
-
kiskaktusz
addikt
válasz walkmanboy #12 üzenetére
6 év múlva biztosan.. Még a FullHD sincs 40%-os elterjedésnél, azt olvastam valahol..
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
walkmanboy
tag
Remélem így lesz, nem csak pletyka.
A nők szerint a szülni a legnehezebb.. Vajon BF-eztek e már 220-as pingel?
-
-
atus72
őstag
"Full HD-s kijelzőket lassan leváltják a 4K-s"
Hm... szerintem még a full hd sem terjedt el, legalábbis irodai környezetben tuti nem, nem hogy 4K... -
sz0k3e_
aktív tag
háhá, a full hd-s kijelzőket lassan leváltják a 4k-sok?
asszem akkor kicsit le vagyok maradva, még mindig 17" 1280"What next in the parade of constant obstacles?"
-
-
paperboy
senior tag
Kell a hely majd a 80 gigás 4K filmeknek Csak legyen olyan net elérés is amivel győzni lehet majd...
-
Taky
senior tag
Akkor nem mostanában kell még temetni a HDD-ket, ahogy látom... )
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
Angel1981
veterán
Hát jó lenne, ha ismét megindulna a fejlődés, mert egy ideje egy helyben toporgunk - 2009 tavaszán jött ki a 2TB-os vinyó, és hiába telt el 3 év azóta, az afelettiek csak marginális eladásokat produkálnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest