Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Pánik a memóriapiacon
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
feri1979
csendes tag
Hell,
Sikerült beújjítanom nekem is egy 1TB WD Black Caviart, sajnos a melléklet képen látható állapotnál nem tudok tovább jutni.
Gép: Asus A7N8X-E+Barton2500, az XP most egy 80G IDE Samsungról megy.Várom ötleteiteket, a megoldásra!
Előre is köszi,Bocs ha rossz helyen próbálkozom.
-
csirkés11
tag
grat a teszthez
úgy néz ki rábeszél egy (igaz csak 750-es) samsung f1-re

-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Keresek egy külső, hordozható adattárolót, legalább 1TB-s és olcsó, de ne gagyi legyen! USB-s, esetleg FW-vel. Tudtok ajánlani?
Én ezt találtam, de a maxtorok általában eléggé melegszenek. Tud erről valaki infót: mennyire melegszik, milyen gyors, stb? Vagy hasonló árban más típust?
-
-
Sárpac
nagyúr
Na sikerült egy 1.5TB-os Seagate hddt beszerezni. A pn kódja alapján már egy újabb széria, tehát nem a hibás fw. verziós(szerencsére).
Hamarosan harcba indítom a Samsung 1.0TB F1 hdd ellen.
Teszteredmények hamarosan.
-
csaky_87
csendes tag
válasz
audi100td
üzenetére
Hát ez az! A berakásnál is úgy vigyázam rá mint a hímes tojásra, de nekem viszonylag szűkösebb a hely ahova be kell csúsztatni a vinyót és kisebb karck lettek a két oldalán. Erre azt írják hogy küldjem fel megvizsgálják és ha valóban valami gond van vele akkor cserélik a kíván típusra. Szóval muszáj volt felhoznom azt a hangot, mert különben csak a sebessége miatt nem hiszem hogy viszavették volna karcokkal az oldalán. Remélem így igen. Bár a legidegesebb akkor leszek ha most felküldöm ők meg visszaküldik h semmi baja, ki meg nem cserélik mert nem sérülésmentes. Mind1. ennyit még megér. ha meg nem jön össze akkor meg lesz 20mb/s-el lassab vinyóm aztán kész. Amúgy menet közben igen halk. Rezonanciának semmi jele sincs, a seek hangok azok még mindíg megvannak, de összeségébe így se rox.
-
csaky_87
csendes tag
válasz
audi100td
üzenetére
És olyat is ismersz akinek kicserélték azért mert azt mondta hogy:"azt hittem hogy gyorsabb lesz!" Mert erre meg elvileg mondhatják azt a visszaküldés után, hogy hát ennek semmi baja, ha nem teccik akkor mért ilyet vettél? Csak úgy meg márcsak azért sem fogják kicserélni mert nekem elég szűkös a helye a vinyónak és minimális karcok vannak az oldalán a behelyezés miatt, szóval ezt újként már eladni se nagyon tudják...Na mind1, azért kösz mindent!

Ha esetleg van folytatása a dolognak akkor úgyis irok. -
csaky_87
csendes tag
válasz
audi100td
üzenetére
Már dolgozok a visszacserén, felhívni nem sikerült őket úgyhogy e-mail. Olvastam oyan fórumot ahol arról beszélnek hogy a windows xp sp2 nem minden esetben ismeri fel a satás vinyókat, illetve felismeri csak patásként kezeli....patás

ez jó!!(én ezt hülyeségnek tatom, de ha mégis igaz akkor megoldás lenne a lassulásra)
Bár ha azt mondod hogy tényleg többen panaszkodtak ugyan erre a problémára akkor hiába okoskodok mert annyit ér mint halottnak a csók.
-
audi100td
nagyúr
válasz
csaky_87
üzenetére
Nálam nincs semmi furcsa hang, csak egy apró kattanás indításikor, de az normális.
Az enyém még 2008 áprilisi gyártmány és az van ráírva, hogy Rev. A.Egyébként mint ahogy már mondtam 3napon belül kötelesek szó nélkül visszavenni, ha nem akarják hivatkozz a fogyasztóvédelmére.
De azt a bekapcsoláskori zajt ne említsd, még a végén rád kenik hogy elcseszted, csak mond azt, hogy nem hozza a várt sebességet, ezért szeretnél helyette egy WD AAKS-t.
-
csaky_87
csendes tag
válasz
audi100td
üzenetére
Sajna igazad lett. Önállóan se lett gyorsabb. Az én tesztem görbéje is gyakorlatilag ugyan ez csak 10mb-al alacsonyabban kezdi el és 10el alacsonyabban fejezi be. Az elérési időm egy fokkal jobb. a brust meg ugyan ez kb., de amúgy az a hang is igencsak zavar az elején, minden elindításnál rendesen felvisít...hát ez most vagy gyári hiba, vagy a futárok leejtették:S, mondjuk bármikor mondhartják hogy én tettem tönkre, szóval nem is bizok abban hogy olyan zökkenőmentesen kicserélnék.
Amúgy jó az a wd amit írtál, hang meg melegedés asszem kicsivel roszabb mint a samu, elérési idő meg valamivel jobb. 1000forint többletből meg is lenne....csak cseréljék ki.
Neked amúgy nincs semmi furcsa hang az elején? Az enyém gyártási ideje 2008.11 hó. úgyhogy ez már bizti nem a régebbi széria. -
audi100td
nagyúr
-
csaky_87
csendes tag
De akkor azt mondod hogy ki lehet zárni minden másféle problémát? Mert majd mostanában fogok tenni op rendszert a 640esre és a 200as atás vinyóm meg kiveszem.(ebbe ne is reménykedjek hogy gyorsabb lesz?) Meg még annyi hogy az elején az első bekapcsolásnál hirtelen iyen nagyon furcsa hangot ad ki, kb egy oyan hangot képzelj el amikor hozzányomsz egy nagyon magas fordulatszámú ventillátorhoz egy fogpiszkálót...ez komoly én elsőre meg is ilyedtem.:S
amúgy szerinted ha ezt a hangot leszámítom iyen dumával hogy lasabb mint másnak, ki fogják cserélni? amúgy ipon.hu-n vettem...nemtom mennyire jófejek..első vásárlásom náluk. -
audi100td
nagyúr
válasz
csaky_87
üzenetére
Szerintem kifogtál egy olyat ami lassabb mint a várt F1 sebesség, kérd meg, hogy cseréljék ki. Furcsa, hogy a 750-esnek van e kerüli sebessége...
Esetleg kérj helyette WD6400AAKS-t, mert a napokban többen jeleztek ilyen problémát, úgy tűnik a samu bekavart valamit.

Vagy esetleg kérj helyette 750-es samut, sajnálom, először csak egyedi esetnek tűnt ez a probléma.
-
-
csaky_87
csendes tag
NA megjött a cuccos!
Hát nem vagyok elragadtatva...average read: 75.3 access time: 13.2 burst rate:170.9
(HD Tune Pro 3.1)
Most ez miért lehet azért mert slave-en hajtom és egy viszonylag lasabb vinyóról megy az xp, vagy csak simán szart fogtam ki...
Néztem teszeket az átlag olvasásnak oyan 95 körül kéne lenni, nekem meg annyi a max.Akinek 640es samuja van lécci írjon teszteredményket!
-
Roxeus
tag
válasz
csaky_87
üzenetére
Hallottam valami spéci csavarokról is, illetve az újabb házakban már ilyen sínekkel vannak rögzítve a winyók.
Gondolom számít valamit, ha pl. csak egy sima csavar szorítja oda, vagy ez a műanyag sín, ami nem viszi át a rezonanciát, és így a "házat se fogja szétrázni"...

-
csaky_87
csendes tag
válasz
audi100td
üzenetére
Még annyi hogy szted hova érdemes rakni a vinyót? oyan helyre ahol lóg a levegőbe(magyarul csak a csavarok tartják),vagy pedig oyan helyre ahol felül az alja(bár ahogy néztem ezen a 640esen nincsenek gumitalpak az alján).
Gondolom az elöbbi a szellőzés miatt jobb, a második pedig elvileg jobban elnyeli a rezonanciát.
Legyünk alaposak nem?
amúgy csak azért mert a mostani Samsung SP2014N vinyóm szétrázza a gépemet.
-
audi100td
nagyúr
-
csaky_87
csendes tag
Megrendeltem a 640est. Remélem Isten szólt belőled!

Nem tudsz valamit arról hogy a partícionálás lassítja e a vinyó sebességét vagy nem? -
csaky_87
csendes tag
Szerintem te a HD Tune nevü programra alapozol, de ha megnézed a 750esek és az 1 terrások tesztjét azon belül is a játék teszteket onnan kiderül hogy a 750es játéktesztben még az 1000gigás f1nél is jobb, igaz hogy ezen kívül nemsok mindenben, de nekem elég meggyőzőnek tűnik ugyanis sokat szoktam játszani és ezáltal elsődleges szempont az hogy meddig kell néznem a "LOADING" nevezetű kiírást egy egy játéknál.

Amúgy elérési időben meg a 750es a jobb, szóval nem minden az olvasási illetve írási sebesség.
Nem kekeckedek csak tényleg jól szeretnék dönteni.
Am. valaki tud abba segíteni hogy a több partícióra osztás lassít e a vinyón vagy nem? -
csaky_87
csendes tag
sziasztok! Épp vinyóvásárlás előtt állok. Szempontjaim lényegébe sebesség, megbízhatóság 20e forintig (póstaköltséggel)
. Én kinéztem a Samsung HD753LJ-t de mondanak olyat h rendszervinyónak lassú és inkább 640est vagy 1 terrásat érdemes venni. Épp itt a prohardveren nézett tesztek rácáfolnak arra hogy a 750es oyan lassú lenne. Az 1 terrással közel egy szinten mozog, sőt windows betöltés, kisméretű fájlmásolás, játékbetöltésbe a 750es a nyerő. Meg a 640es 16m cache-el rendelkezik ha jól tom. Szóval szerintetek a 640es vagy a 750es a jobb választás. Az 1terrás már kicsúszik a keretből szóval ezen a kettőn vacilálok.
Ja még annyi hogy ha több partíciót hozok létre az miyen szinten lassítja a vinyót?Előlre is köszi!
-
Roxeus
tag
Jó kis teszt, grat hozzá!
Most tervezek venni egy WD6401AALS-t (WD Caviar Black 640 GB). Az 1 TB-os Black még aránytalanul drága a többiekhez képest.
Kérdésem az lenne, hogy mennyivel hangosabb az átlagnál? Teljesítménye gondolom elég meggyőző... (pláne hogy csak 2 tányér van benne) A jelenlegi Samu HD160JJ-t egyrészt kinőttem, másrészt olyan hangja van, hogy néha képes elnyomni a procihűtő hangját is. Mindenki mondja, hogy a Samsung halk... Hát lehet hogy én fogtam ki rossz szériát, de hogy ez nem halk, az biztos

Jah, még annyi, hogy ahol kinéztem (20k alatt) csak 3 év garanciát adnak rá, míg a WD holnapján 5 év szerepel...
-
bostongeorge
tag
Szerintem lehetne még1 tesztet csinálni, úgy hogy mindegyik gyártótól összeszednétek a legújabb modelleket, és azonos méretű lemeztányérral indítanátok a tesztet. Lehet kicsit több idő lenne beszerezni így a vinyókat, de sokkal átfogóbb képet kaphatnának az éppen vásárlás előtt álló emberek. Azóta már úgy is eltelt egy kis idő, talán már könnyebb összehorgászni valamennyiből azonos paraméterest.
-
04ahgy
nagyúr
Én találtam egy lehetséges választ arra, hogy miképpen lehetséges az, hogy a 333MB-os tányérméretű, de 5400rpm-es WD Caviar Green sokszor pariban van egy natívan 7200rpm-es, 333MB-os tányérméretű versenyzővel. A WD ugyanis támogat egy IntelliPower nevű technológiát, ami kis leterheltség, vagy üresjárat esetén csak 5400rpm-en, csúcsterhelésnél viszont 7200rpm-en járatja a merevlemezt, elvileg.
HGyu
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Ha mód van rá, nem tudnátok összedobni egy laptop hdd tesztet ezen cikk mintájára?
Szerintem nagyon sokan hasznát vennék egy olyan cikknek, ami a ma kapható néhány laptop hdd teljesítményéről adna egy körképet.
Én egyébként az IPEAK - általános merevelmezhasználat-ra lennék kíváncsi.Üdv
Huawei
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, van egy külső vinyókkal foglalkozó topik, használd azt.

)

Jujj, ez égő. De akkor mi az, ami miatt tudja tartani a tempót?