Hirdetés
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz
oraihunter #26 üzenetére
A fájlméretek már nem nagyon fognak nőnii, legalábbis annyira nem, hogy az problémát okozzon. Lehet hogy mondjuk egyes játékok 40 gigásak lesznek, de senki sem játszik egyszerre 10 játékkal.
A "fejlődés"bitpazarlásnem állandó és lineáris, úgyhogy sok év mire az 1-2 tera nem lesz elég a nagy átlagnak. -
ChoSimba
tag
A cikk elejét szerintem át kellene írni, mert kicsit zavaró:
"...csak 1 TB-os változatban érhető el, vagyis a vállalat a komoly helyigénnyel rendelkező felhasználókat célozza meg."
Mi van ??? Hogy lehet lehet helyigénnyel rendelkezni ? Helyigényre számottartó vagy tárhellyel rendelkező, de helyigénnyel rendelkező ?
Ez így kicsit olyan, mintha a kövér felhasználókat céloznák meg, mert azok igényelnek komoly helyet
Ha meg komoly tárhely igényem lenne, akkor nem SSD-t veszek, hanem 10TB-os HDD-t, nem ?
Vagy csak én vagyok egy kicsi kínai, aki nem tud magyarul -
Vesa
veterán
Jó lesz ez, csinálják csak. Minél több a gyártó, annál inkább esnek az árak. Csak látnám már!
-
Televan74
nagyúr
1TB árakhoz képest nem is rossz.Nekem is sok most a 115.000 Ft -s ár,de nem siránkozom.9 hónap gyűjtés és meg lesz.
-
Krix
őstag
6 éve vettem az első SSD-t. Az ára ugyanennyi volt, viszont csak 32G-s.
Persze akkor még nem volt trim, de a jó hír az, hogy még mindig szépen megy a mostani tulajnál.
-
nemlehet
őstag
válasz
Dr. Akula #11 üzenetére
Igen, mert nem rohadt mindegy, hogy 400 vagy 420 mb az írása. Amúgy is ma már a SATA3 a szűk keresztmetszet. Tudom, hogy jó recskázni a benchmarkra, de én 3 különböző sebességű SSD között ami itthon van sem érzek komoly különbséget valós felhasználásban. Tudom én vagyok a hülye....
-
ryori
senior tag
Na már csak egy dual channel sata és kész
-
tomic
addikt
Sejtettem hogy oda kellett volna biggyesztenem,hogy én sem tudom Ő mire használjamert jön valaki és lecsap a lasztira.
A lényeg annyi lett volna,hogy egy ekkora tárolóért soha nem adtam volna ki ekkora összeget.
Tehát mint mondtam is Én nem adtam volna ki ekkora összeget! Se a gyorsaságért sem a méretért! Így már érthetően fogalmaztam?
Azt hiszem elmondhatom,hogy majdnem a kezdetektől használok SSD-t,tehát tudom milyen előnyökkel jár szvsz....Az meg ugye megvan, hogy az ket kulonbozo dolog, hogy neked draga meg hogy penzkidobas?...
Mivel az életben minden relatív,ezért ezen a mondatodon eleve átsiklottam. -
Dr. Akula
félisten
X+. tucatSSD. Ugyanazok a paraméterek mint bármelyik másnak, a vezérlő meg nem ismert, lehet hogy csak egy Sandforce szintű vacak.
-
dabadab
titán
"Nyilván,bár nem tudod mire használom"
Te sem azt, hogy o mire az SSD-t. Abban viszont biztos vagy, hogy penzkidobas volt
"A lényeg annyi lett volna,hogy egy ekkora tárolóért soha nem adtam volna ki ekkora összeget."
Valoszinuleg o sem a tarhelyert, hanem a sebessegert fizetett. Az SSD-k (foleg az elejen) elsosorban az IOPS/Ft mutatoban vertek minden mast.
Az meg ugye megvan, hogy az ket kulonbozo dolog, hogy neked draga meg hogy penzkidobas?... -
tomic
addikt
válasz
|DavidWoody| #5 üzenetére
Nyilván,bár nem tudod mire használom.
A lényeg annyi lett volna,hogy egy ekkora tárolóért soha nem adtam volna ki ekkora összeget.Bármennyire is újdonság volt akkoriban,és mint minden ilyet meg kell fizetnie valakinek. Na de ez a valaki én nem lennék soha!CoDWaW07Már csak ilyen a számtech...
-
mekker
őstag
100 ezer környékén már 1TB-s SSD-t árulnak? Ráadásul a Mushkin azért elég nagy név a memógyártásban.
-
CoDWaW07
őstag
Rögtön 1 TB-os modell, ezek nem sz*arral gurigáznak
tomic : Pár év múlva szerintem ugyanígy megmosolyogjuk ennek az árát, ha majd 1/10-e lesz kb a mostaninakMint ahogy egy 130ezres VGA ára is lemegy pár éven belül
-
GeryFlash
veterán
Egész olcsó, 450-500ra tippeltem volna
-
Annak idején még 128.000 Ft-ért vettem a 128 GB-os OCZ Vertex Turbót. Ez ahhoz képest olcsó...
-
ViZion
félisten
200 euro alatt már jó is lenne...
-
F34R
nagyúr
Kecsegtetoen hangzatos neve van, a sok tucat SSD kozott vajon mennyire lesz piackepes?
Elobb samu, micron (crucial ) most pedig muskhin dobta be a legnagyobb taroloegysegeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a termékhez a Silicon Motion SM2246EN típusjelzésű vezérlőt használja.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor 90 512/12GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest