- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagzal
csendes tag
Azért ez egy nagyon ötletes elgondolás, TFT vonalon nagyon régóta nem volt semmi érdemi előrelépés, csak parasztvakítás.
-
dabadab
titán
Gondolom betekintési szögről érdemben nem lehet beszélni.
DRM is theft
-
fagzal
csendes tag
Nem feltétlenül van vele baj, gondolom az a lusz réteg úgy működik, mint a zónás local dimming, csak pixel szinten. Szóval nem a pixelek előtt van, és maszkol, hanem mögöttük, szóval tkp. a hátérvilágítást kapcsolja. Akkor meg a betekintési szög meg kéne hogy feleljen a sima panelénak. IPS-nél tűnik logikusnak.
Inkább monitornak tudnám amúgy elképzelni, mint TV-nek.
-
bzoley
veterán
Miben különbözik az uled xd-től?
-
Imi1981
veterán
Tv-nek miért nem tudod elképzelni? Szerintem sokkal jobb mint egy jó minőségű va panel ha tényleg olyan mint amit írnak róla. És van egy előnye az oleddel szemben, hogy nem ég be! Igaz az oled meg lehet másban jobb de ezt majd egy teszt eldönti. A felhősödést is kérdés ennél az IPS-nél.
-
Akula
őstag
Jól hangzik, engem nem zavar, hogy vastag. Nem a kávát nézem, hanem a tartalmat. Jöhet
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
törölt tag
Ezen már én is gondolkoztam...
Orvosi célra, ahol a kiértékelő szobában teljes sötét van, és nem kell nagy fényerő, nagy teljesítményű háttér világítás ott minimális fényintenzitás különbséget adó területeket is szét lehet választani.
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
Ebben mi az új, ha jól emlékszem az Eizo-nak már rég volt ilyen monitora, de pl. a dupla réteg miatt a fogyasztása elég rossz volt ami szintén nem illeszkedik a mai trendekbe (vagy EUs elvárásokba).
-
Ren Hoek
veterán
Újdonság nincs benne...
Plusz ne feledjük dupla meghibásodási lehetőség a panelokon. Kétszer annyi dead/hot pixel lehetőség.
-
krx21
nagyúr
És a színek? Jól gondolom, hogy evvel a megoldással nem lehet használni a quatum dot technológiát...
Nélküle pedig nincs bővített színtér LCD-ben... Vagy valamit máshogy csinál a Panasonic? -
ecaddsell
aktív tag
Az Eizo ami szintén monochrome LCD-s háttérvilágítást használ (kétrétegű LCD) ezt tudja:
https://www.eizo.hu/fileadmin/datasheet/CG3145_HU.pdf[ Szerkesztve ]
-
TheSpy
csendes tag
ötletnek nem rossz, de valahogy nem ez lesz a tömeg termék. Nagyon remélem az oled fog mindent vinni.
-
zooly
aktív tag
Evek ota lehet kapni ilyen studio monitorokat.
https://www.ratingraph.com/
-
Örülök, hogy ez pár évente előkerül, de azóta sincs semmi kézzel fogható: [link]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Chaser
legenda
Fogyasztas is erdekelne...
10-15 eve lehetett volna letjogosultsaga ennek a technrk, az egyre jobb es olcsobb oledek mellett nem rug labdaba, max tenyleg pro szinten, ahol egesz nap ugyanaz az alkalmazas megy es az oled nem toleralna_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
ha annyiba fog kerülni mint egy Oled tévé, már pedig legalább annyiba ha nem többe, akkor sok értelme nincsen ha otthoni használatra is kihozzák.
duree54
-
lenox
veterán
-
Chaser
legenda
ez nem elég ok az oled ellen, mivel senki nem használ full fényerőn kijelzőt, hdr-hez mostani oledek is bőven jók
az lcd is degradálódik, az azt megvilágító ledek is, max aznos idő alatt kevésbé, ez nem fogja meggyőzni az embereket, h oled ellenében egy böhöm dobozt vegyenek, ami nagy eséllyel még jóval többet is eszik azonos méretnél mint az oled, max akkor lenne meggyőző, ha az oled árának felébe kerülne, de erről szó sincs, profi felhasználásra jó_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
krx21
nagyúr
És
Szerintem a dupla LCD réteg, biztos nem tesz jót az amúgy is rossz betekintési szögnek..
Minden esetre érdekes, megnézném... -
Partz
senior tag
Egész pontosan 170-et, a csúcs fénye valahol 1000-1100 nit közé esik. Az idei Pana GZ2000 160-at tud teljes képen, 900 nites csúccsal, kalibrálva. Lassan beérik a konzumer oled tévék az X300-at, bár az előbbinél még mindig előny az rgb pixel-struktúra.
"Mondjuk egesz kepernyon full fenyeronek nem tudom mennyire van sok ertelme, de a marketinget tudja forgatni."
Azért vannak jelenetek, ilyen egy havas táj hdr-ben, ahol az oled egyszerűen fakó.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Szerintem még ha jó is és megközelíti az oled minőséget, akkor se vennék tévének ilyen dizájnnal mint ami a képen látható, mert az borzasztó! Szeretem a panasonic márkát de egy oled mellett nagyon ósdinak hatna.
-
Tetsuo
őstag
Ez igaz, de az a valóságosabb, csak úgy, mint a lövések, sugárhajtóművek hangereje a házimozikon... Valaki arra törekszik. Én elvagyok a halkabb, komprimált hanggal is.
Ha nem profi kijelző, hanem mondjuk tévé, akkor valószínűleg fényérzékelőhöz rendelt fényerőszabályozás lesz az alapértelmezett egy 1000 nites, teljes képernyős megjelenítőhöz - vagy napszemüveg. -
ilyen_85
senior tag
Csak 1.25x meghibásodási lehetőség mert a 2. lcd panel csak full hd-s, az elsődleges pedig 4k
(#20) Imi1981
...Majd ha lesz teszt (ha lesz). ...Vincent már töltötte vele némi időt:
Panasonic Unveil "MegaCon" Dual-Layer LCD Prototype with 1,000,000:1 Contrast[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest