- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
válasz
#56474624 #276 üzenetére
"Amúgy hány normális, nyomott (nem az olcsó kiadós vackokra gondolok) audio cd-dről tűnt el eddig az adat 10 év után"
Az hogy te nem találkoztál még a jelenséggel, igen is létezik. De azt hiszem ezt is már egyszer elmagyaráztam egy példával de a vulgáris jelentése miatt cenzúrázva lett. Én se láttam a te himbilimbidet, de elhiszem, hogy van.
És erre nem szeretnék optikai bizonyítékot kapni!
Meg ugye fától az erdőt... A mondanivalóm nem marginális tartalma az amire te megint reflektálni szeretnél...
"Te miről beszélsz? Fizikai érintkezés van a tűvel, az nyomást fejt ki rá, már miért ne kopna?"
Egy szóval sem, mondtam, hogy nem kopik.
De ha csak józan paraszti ésszel belegondolsz, nem csak a magas, vagy alacsony hangok fognak kikopni, hanem fokozatosan kopik, ami egyedül halkulást eredményez. No meg nem egy nyavalyás bakelitet kell csak hallgatni. Ha van kb. 100 LP-d, azt nem tudod egy nap végighallgatni ugye? Mivel én dolgozom is, ezért jó ha kb. egy év alatt végighallgatom az összes lemezt. Na-mármost ugye abban egyet értünk, hogy jelentős kopás nem alakul ki még 100 hallgatástól sem?
Tehát ki fog szolgálni életem végéig egy jó LP lemez?
Szerintem ki.
De amikor egy 15 éves gyári nyomott cd mindent, értsd mindent elveszített magából, nem csak halkult egy picit, akkor az nem szolgál ki egy életen keresztül.
A halkulást, meg egy potméterrel meg tudom oldani(hangerőszabályzó).
DE A MONDANIVALÓM LÉNYEGE NEM EZ!
Hanem az, hogy minőségi, lehetőleg torzulásmentes zenét akarok kapni.Mivel én hallom a különbséget a sima CD és az LP közt,
ezért nem váltok. SACD már az a színvonal, amire váltanék, ha lehalna a mostani rendszerem, és árban is elérhető lenne.
De amíg ez nem áll fent, addig az nekem a "szar"abb minőséget drágábban nem fogják a nyakamba sózni.
Ha minőségben legalább ugyanazt tudja, de árban már olcsóbb, akkor persze jó alternatíva.
AMIT IGAZÁBÓL MEG AKARTAM ÉRTETNI:
Hogy a magasabb mintavételezést preferálnám. Vagyis 24-bitet a 16-al szemben. Erre hoztam fel az analóg példát.Persze el lehet siklani a mondanivalóm mellett, meg lehet ebbe-abba belekötni, de attól még nem lesz igazad. Részemről nem vagyok hajlandó többet boncolgatni a témát, mert felesleges, ilyen hozzászólók mellett.
Nem haragszom egyikőtökre sem, csak kiakaszt, az ostobaság, és az értetlenség.
A véleménycserének állok elébe, nem zárkózom el attól sem, hogy nincs igazam, de akkor a fülemet kell, hogy meggyőzd.dabadab: Igen, szubjektív véleményt írtam le, mert a hallás nem egy exact tudomány, hanem egyénenként különböző. Ámbár tanulható folyamat. Szerinted a vakoknak mitől jobb a hallása?
Mondjuk olyan esetet vizsgálva, ahol nem vakon születik a szerencsétlen?
Talán mert kénytelen a hallására támaszkodni, ha életben akar maradni.
De a tapintásuk ugyanilyen. Én nem tudok különbséget tenni a bre-ABC betűi közt, nekem mind rücskös és ennyi.
Pedig van különbség!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest