- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Tudom a kérdésem nem Raspberry PI, de mivel ARM processzoros mini PC-m van, itt tenném fel a kérdést:
Vettem egy WIntel W8 Pro mini PC-t, de nem tudom, hogy ha újra kellene rajta telepítenem a Windows 10-et, honnan, milyen verziót kell letöltenem hozzá? Illetve milyen linuxot lehet erre telepíteni?
Mivel itt világosítottak fel a HDMI-VGA átalakítóról, tőletek kérdeznék.
Köszönettel:
Zozi
-
zozó72
csendes tag
válasz
azbest #19635 üzenetére
Bocsi, ez a microUSB-n keresztül áramot felvenni képes csatlakozó a Conrad-tól nem felelne meg?
Kiegészítő USB tápellátás
Alapvetően az átalakító nem igényel kiegészítő tápellátást. Azonban, ha a HDMI végkészüléke teljesítménye nem megfelelő, akkor egy külön mikro USB csatlakozó all rendelkezésre.
-
zozó72
csendes tag
válasz
dugesz77 #19632 üzenetére
Igazából nem értem, hogy miért kell áramot is kapnia a TFT monitoromnak a VGA kábelén?
Ugyanúgy, ahogy egy HDMI csatlakozós LED monitor, ez is rendelkezik egy jel adására szolgáló kábellel (VGA) és egy tápkábellel, amin az áramot kapja.
De biztosan jobban otthon vagytok a Raspberry alaplap HDMI csatlakozójának a problematikájában, mint én, úgyhogy majd beszerzek egy olyan adaptert.
Köszi a tanácsokat
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Egy Raspberry Pi 3-at szeretnék majd venni. Mert lényegében csak internetezésre használom a PC-met, és egy kicsit túl sok áramot vesz fel.
Viszont ilyen új jövevény vagyok a klubban, és egyelőre csak az alapfeltételeket vettem meg.
Egy 2,5 Amperes microUSB-s adaptert meg egy HDMI to VGA átalakítót a TFT monitoromhoz.
(Annak már utánaolvastam, hogy azzal még meg kell küzdenem, hogy a Raspberry elfogadja majd az 1680x1050/60Hz-et.)
Amiket vettem használhatóak a Raspberry Pi 3-hoz?
Várom a válaszotokat!
Üdvözlettel:
Zozi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Elden Ring
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest