- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galbi1972
tag
válasz
UberMutant #44689 üzenetére
Próbáltam de ugyan az a helyzet. Azt elfelejtettem, hogy USB-ről (HDD) bootolt a RPi4 mikor nem volt jó a DAC-al . Közben elindítottam a rendszert SD-ről is ekkor már a HDD nem volt rajta és láss csodát hibátlanul működött, felismerte a DAC-ot és ment a zene is VLC-vel. Annyi a szépséghibája, hagy max. FLAC-ot játszott le a VLC a DSF filet nem tudta kiadni (hiányzó codek-re hivatkozva de codeket nem találtam hozzá, amit tudtam volna telepíteni)a DAC felé USB-n. Keresgéltem, hogy mivel tudnám rábírni Raspbian alatt a PI-t hogy kitolja magából a DSF filet de sajnos nem sikerült. Talán nem is lehet csak cél OS-el (Volumio stb.) Viszont a mostani rendszerem (Raspbian 64) USB-ről bootol és torrentezik , Plexezik és marha gyors a letöltés(torrent). Viszont, ha SD-ről bútol a renszer akkor max. 35Mbit-el "száguld" ( 85Mbit HDD-vel) és a 4K-s filmek is kiválóan mennek (LAN) Plexel. Ezt szerettem volna úgy megtartani, hogy működjön a DAC-al és kiadja a DSF-filet is. Különben kell mellé még egy PI4 amin cél OS megy és csak a DAC van rajt, ezt elkerültem volna ha lehet.
-
galbi1972
tag
RPi4 B 8GB új verzióm van Raspbian 64 fut rajta. Van mellé egy SMSL Sanskrit 10TH MKII USB DAC. Mikor csatlakoztatom a DAC-ot USB-n a Pi4-hez pár másodperc után lefagy a PI4 és csak az újraindítás segít rajta. Két sejtésem lenne. 1. vagy a Raspbian (64) nem támogatja ezt az eszközt. 2. Mivel alapból van a PI4-en egy 1TB-os USB-s 3.5-ös laptop HDD ráakasztva és a ház hűtését egy 5V-os ventilátor biztosítja esetleg elfogy az áram ( viszont ezt cáfolja az, hogy a DAC kap külön áramot nem a RPi-ről veszi fel). Esetleg valami ötlet? Ja Win 10-el rendesen megy a DAC, tehát az jó és a Rpi is hibátlan DAC nélkül. Tudom, hogy Volumio-val működne, de nekem Raspbian-on lenne fontos , mivel torrentezik és Plex is fut rajta. Köszönöm!
-
galbi1972
tag
Pi 4B 8Gb. SD kártyáról futott egy 64bit-es Raspbian kiválóan eddig. Most klónoztam egy 1Tb-os hdd-re a rendszert és onnan fut hibátlanul SD kártya nélkül USB-n Ezt szeretném is így megtartani de néha jó lenne új OP rendszerket tesztelni SD kártyáról. Ha csak lehúzom rólla a hdd- t beleteszem az új OP rendszerrel megírt SD kártyát, majd ha meguntam vissza az 1Tb-os hdd- amin a stabil Raspbianom van működhet, vagy kell mindig állítgatnom a configban a boot-ot?
-
galbi1972
tag
válasz
oOKitsuneOo #41135 üzenetére
Van amelyik router csak a LAN 1 és LAN 2-őn adja ki az 1G-et a többin csak100M-át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest