- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajbatee
csendes tag
A legutóbbi frissítés összeborította a boblight-om. Aztán a teljes újratelepítés megoldotta a dolgot. De. Mivel este a boblight-constant-ot használtam hangulatvilágítással az xbmc screensaver-e után, most nem tudom ezt a funkciót az xbmc inaktivitása idején tudjam használni.
Valakinek ötlet? -
hajbatee
csendes tag
"The Raspi plays 1080p video fine, it's the accompanying high-def audio it chokes on. Hardware decoding of DTS is available now but DTS Inc has not responded to the Raspi Foundation's approaches for licensing."
"
DTS was quick to respond :-)
Raspberry Pi hardware and OS combinations vary in efficiency, and this variance can prevent a consistent, quality experience. Currently, to enjoy high quality DTS audio, we suggest connecting an AV receiver with DTS support and using a software media player that supports HD audio bit streaming to pass through DTS Audio to the AV receiver. DTS will continue to watch the development of the Raspberry Pi project as it evolves."Akkor ezt kiveséztük.
Nem mi vagyunk a bénák. -
hajbatee
csendes tag
Engem is nagyon érdekelne, hogyan lehetne DTS 5.1-et kicsikarni a raspbmc-vel futó RPi-ből, mivel nekem sehogyan nem sikerült eddig, pedig RPi->TV HDMI passtrough->Optikán hang a házimoziba kombináció egy Apple TV 2. gen. XBMC variációval működik. Ahogyan én utána olvastam nincsen DTS licensz erre a hardverre és csak sztereóban jön csak ki belőle.
Jelentkezzen az akinek megy a DTS passtrough bárhogyan az jelezze, hogy hogyan sikerült neki. -
hajbatee
csendes tag
Kérdés a következő:
Boblight-ot hogyan kell úgy beállítani, hogy az xbmc menünél is kövesse a háttérváltozást?
Szemléltetve: http://www.youtube.com/watch?v=BDeDNs9oP-k
-
hajbatee
csendes tag
válasz
szabi__memo #5237 üzenetére
Nekem Raspbmc-n nem sikerült sima DTS hang továbbítása sem az erősítő felé mivel Rpi-re nincsen DTS licensz. Így a DTS sztereóvá konvertálva jön ki. Véleményem szerint eléggé akadozna vagy meg is feküdne a DTSHD-től.
-
hajbatee
csendes tag
válasz
lord.lakli #4976 üzenetére
Igen a ledeket egy Arduino Uno r3 vezérli. Egy Adalight project pack mintájára. Elvileg nem lehet vele gond a teszt videók alapján.
-
hajbatee
csendes tag
-
hajbatee
csendes tag
válasz
wassermann #4960 üzenetére
Hardveresen még nem gyorsítottam. Nincsen borda a málnán, azért megpróbálom. Csak a boblight.conf és boboptions.txt-el variáltam, de kb. 10 perce sült meg a ledeket hajtó táp (5v2A). Mivel pótoljam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest