- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bestpixel
tag
válasz
wassermann #42169 üzenetére
Köszönöm, de a linken csak egy márkanevet találok.
Néztem közben gyorsabb kártyákat, talán egy U3-ra váltok, habár most működik rendesen a rendszer (a kártyaolvasás problémát leszámítva). -
bestpixel
tag
Köszönöm! Közben kipróbáltam egy vezetékes egérrel, amivel tökéletesen működik. Egyébként fém-műanyag házban van (Argon One), de a külön BT vevőt használom, ami az USB-ben van bedugva, saját BT kikapcsolva, szóval ez nem lehet a gond.
Közben teszteltem a bill-egér szettet is (Rapoo 9000M), aminél állítottam a BT-on, így most éppen gond nélkül működik a Rpi4-el is. Mindenesetre érdekes, hogy korábban Mac-en működött, csak itt nem...A kártya-olvasás problémára van esetleg ötlet?
-
bestpixel
tag
válasz
bestpixel #42167 üzenetére
Még annyit, hogy alapvetően képnézegetésre használnánk csak. Elég meglepő, hogy egy ilyen kártyával még az egeret sem tudja rendesen kezelni. A billentyűzettel is voltak gondok, nem vett be bizonyos karaktereket, csak ha ki/bekapcsoltam a billentyűzetet. Illetve képnézegetésnél is lefagyogat, pedig kisebb képeket nézegettünk (max 500 kByte/kép, gThumb). Szóval ok, hogy kicsi és egyszerű gép, de éppen azért vettem 8GB-osat, hogy ne legyen a sebességgel gond.
Ha van valakinek konkrét microSD kártya javaslata, ami elég gyors, megköszönném! Nem akarok még mellé egy SSD is tenni, a kis méret is fontos.
-
bestpixel
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Egy új Rpi4 8GB verzióval vannak gondjaim:- rendszeresen és véletlenszerűen nem ismeri fel a memóriakártyákat, amiket már korábban többször felismert. Újraindítás után felismeri (vagy, ha a kártyákat "javítom" Macen: ekkor a Lemezkezelő csak a könyvtárrendszer valami kis hibáját írja ki). Más gép (Mac) simán felismeri, megnyitja a kártyát.
- a BT egér/bill kombó működése szakadozó, megbízhatatlan. Pl. ha az egeret egy felületen használom, pár perc után elkezd szaggatni (a kurzor, de a billentyűk is lefagynak sokszor rövidebb-hosszabb ideig), de áttéve másik felületre (egérpadról asztallap pl.), megint megy pár percig, aztán itt is belassul, fagy. Az egér/bill másik oprendszerű gépen tökéletesen működik.
Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest