- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam Deck
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz
Celtis #17513 üzenetére
Köszi!
Megnéztem a hw gyorsításnál 2 helyen (OMXPlayer és MMAL) lehet bekapcsolni. Az OMX be is volt, a MMAL-t bekapcsoltam, de nem változott semmi.
Próbálgattam még a GPU_MEM-et nagyobbra tenni, de az sem segített.
Végül is tényleg vállalható, ha 1-2 cucc nem megy el rajta, minden más jó volt."Ha esetleg TV vételben is gondolkozol, akkor az MPEG2 licensz kellhet."
Ezt nem igazán értem.
Miért kell a TV-re mpeg2 licensz? Most vettem év végén új TV-t, most pont arra van kötve a Pi2.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Blaise #17499 üzenetére
Kipróbáltam a tesztfájlokat.
A VC-1_1080p@8Mbps.wmv esetében pontosan ugyanaz a hiba, amit az előbbiekben panaszoltam az m2ts fájllal, csak kicsit enyhébb formában, de akadozik, és kockásodik itt-ott.
A másik problémás fájl a MPEG_1080i@6.5Mbps.ts.
Indításkor úgy tűnik, hogy 11 perc hosszú, de kb 0:44-nél megszakad a lejátszás, és visszaugrik a menübe.
Ha nem "piszkálom", csak elindítom akkor 0:44-ig szépen lejátsza (ott mindig kiugrik), ha tekergetem, akkor kockásodik, vagy rögtön kiugrik a menübe.Az összes többit szépen lejátssza.
-
Tangerine
senior tag
-
Tangerine
senior tag
Üdv!
Én is vettem egy Pi2-t Kínából, sikerült is beállítgatni nagyjából, Openelec 6-ot tettem rá, windowsos megosztásból frankón lejátsza a filmeket.
Olyan gondom van viszont, hogy van olyan BD film (Samsung BD demo), amit akadozva játszik le, néha lelassul, kockásodik.
Nem 3D-s, 1920x1080, 29,97 fps.
Sok lenne neki? Pl az egyik klip 4p 54 mp, 1,34GB-os.
Először azt gondoltam, hogy a hálózat nem bírja, és rádugtam egy külső HDD-n, de ugyanaz a jelenség.Van valami megoldás, vagy felejtős a dolog?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kuponkunyeráló
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest