- HP notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
válasz
wassermann #34557 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
mirci18
addikt
zsolt_64,g.gergo,cigam
Köszönöm a válaszokat.
pi4 /4GB + hivatalos tápot itthonról vegyél
Ha torrentezni akarsz akkor kell egy külső merevlemez , ahhoz ilyen külső doboz javallott 1 TB lemez bele.
És ha vágod a linuxot akkor nem kell 16 GB os sd kárya sem , mert egy 256mb bárilyen elfekvő kártyával meg lehet oldani hogy onnan bootoljon, és az oprendszer már a merevlemezen legyen...
Csak azért írom mert nekem is ez a konfig van-3000 ft-ért nem vészes a táp. Minőségi anyagokból kint sem olcsóbb.Külső merevlemez nem érdekel mert van 64 gb-os pendriveom vagy 128 gb ha kell 1-3 db film ráfér egy ilyen pendrive-ra az nekem bőven elég. A 16 gb-os memóriakártya filléres dolog így megéri beruházni rá.
Csak a 4 gB verzióban gondolkozz. ha HD filmet akarsz nézni rajta akkor kell 512 MB ramot kijelölni a videó részére.
Akkor nem kérdés mert minimum full hd filmet szeretnék rajta nézni de lenne 4 k is ha sikerül.
Nem az a kérdés, hogy a rendszer mennyit eszik, hanem, hogy a játékok után a böngészők a legerőforrásigényesebb programok. CPU és memória kapacitásból képesek minden erőforrást lefoglalni maguknak. Szóval a "netezni" pontosan mit jelent?
Ha összeszámolod mennyi fityfenét fogsz még venni hozzá, kijön egy használt laptop ára.
Alap böngészésre érdekel mivel a munkahelyemen minden erőforrás igényesebb művelet megy,
Kb 30 e ft az alaplap,táp,doboz,hdmi kábel,stb. Szerintem ennyiért nagyon nem kapsz értelmes laptopot amit tudsz használni is.
Plusz tegyük hozzá hogy ezt pakolgatni kell. -
mirci18
addikt
válasz
atiska007 #34547 üzenetére
Köszi a választ.
A rendszer mennyit használ a memóriából?
Azért kérdem mert létezik 1 gb-os változat is.
Itthon két helyen találtam meg a kütyüt.
A többi cuccot kint akarom megvenni.
Találtam egy ilyen komplett pakkot egész jó áron:
[link]
Bár gondolkozok a noname kábelek helyett minőségi vásárlására. -
mirci18
addikt
Sziasztok.
Kezdőként érdeklődök nálatok.
Gondolkodtam egy ideje azon hogy jó lenne egy pc-t használnom.
Jelenleg laptopom van egy ősrégi modell de haldoklik.
Amit szeretnék:
Tv-re rákötve időről időre netezni egy picit,torrentezni,filmet lejátszani tv-n.
Gondolkoztam Windows 10-es mini pc-n de kétszer annyiba kerül mint egy Raspberry Pi.
Ahogy látom a 4-ik generáció most jött ki.
De nem tudom eldönteni honnan vegyem.
Külföld eu stock vagy belföld.
1-2 vagy 4 gb.
Házzal ház nélkül stb.Köszönöm szépen előre a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fúziós energiát vásárol a Google
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam topic
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- bambano: Bambanő háza tája
- HP notebook topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M15 - i7 I 16GB I 500SSD I 15,4" Retina I Radeon R9 M370x I Cam I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest