- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- Még idén megkaphatják az Advanced Shader Delivery szolgáltatást a játékosok
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
válasz
V.Stryker #38769 üzenetére
En most vettem ssd-t es ugy gondolom hogy ez tobbet szamit, mintha 8GB-os RPi-m lenne.
Ha csak sd kartyarol futna a rendszer, akkor igyekeznek minnel tobb mindent a memoriaba pakolni, swap-ot, tmp-t, preload-olnam az alkalmazasokat, Chromium cache-t ramdrive-ra tennem stb hogy elkeruljem az I/O-t a memoria es az sd kartya kozott mert a parhuzamos fajlmuveletek nagyon lassitanak. Ilyenkor a 8GB segitene tobbet.
Viszont meg tobbet az ssd...Nalam a teszt kedveert FB-t es par weblapot megnyitottam Chromiumban, VSCodium-ot szerkesztesre, es igy eszik 1.4 GB-ot. Ha tanulni, fejleszteni, bongeszni szeretnem, szerintem jobban jarnal egy ssd-vel es 4GB-al mint sd kartyaval es 8GB-al.
-
golya87
őstag
válasz
V.Stryker #38769 üzenetére
Nem a proci a kevés, mert az eléggé erős, hanem a GPU. Eleve VideoCore-nak hívják és a szoftveres támogatása is limitált. Itt-ott kísérleti Vulkan, Wayland megoldások vannak, de még csak béta státuszban sincsenek.
Én azt mondom vedd meg és ha nem jön be, átveszem olcsóért!
(böngészésre nem venném meg)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
- Lenovo ideacentre Gaming 5 Limited
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest