-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bence008
tag
válasz
zichie #33424 üzenetére
A Visjon Norge HD is continuity error nélkül jött, pedig gyengébb jelszintet hoz a 80-as tükörrel. Szóval arra jutottam, hogy csak a UPC csatornáinál jön elő a folytonossági hiba. Ennek az oka rejtély számomra, lehet, hogy a magas frekvenciákon jön elő, lehet, hogy a hibajavító rendszer váltja ki, vagy ezek együtt. Viszont még egy variációt kipróbáltam hétvégén. A Raspbian-t LibreELEC-re cseréltem, és a Kodi repo-ból töltöttem le a Tvheadend-et. Ez egy verziószámmal korábbi, de úgy látom vannak egyéb módosítások is benne. Legnagyobb meglepetésemre több órás teszt után hibátlanul működik minden HD adó. Így tehát biztos, hogy szoftverhiba okozza a Raspbian+Tvheadend+DVBSky S960 hármas használatakor a sok error-t. A firmware-t eddig is a LibreELEC tárolóból húztam be, annak jónak kell lennie. Szóval most LibreELEC alatt működik, most már csak az a gondom, hogy a Kodi feleslegesen elvisz sok erőforrást. Ebből adódik egy újabb kérdés:
Lehet úgy használni a LibreELEC-et, hogy a Kodi és a GUI nem fut, azonban a Tvheadend igen?
Mert igazából ennyire lenne szükségem, minden egyéb körítés nélkül. Vagy esetleg a LibreELEC repoban lévő (módosított) Tvheadend telepítése Raspbian alá valahogyan megoldható? Hátha azon reszeltek kicsit és ennek köszönhető a hibátlan működés. Ha ezek közül egyik sem kivitelezhető, akkor használom a LibreELEC-et szervernek, kodistól, mindenestől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest