Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• st3v3np3t3r

nagyúr

válasz stopperos #26218 üzenetére

Stabil :) de van nightlyban 4.10.11 :) sőt készül az armbian 5.27 ami 4.10.11 kernelre épül...

Azért látom sok embert megtévesztenek bizonyos dolgok...

De arra nem gondol senki hogy a hardverhez szoftver is kéne hogy használni lehessen... Mivel szoftver nem fán terem és nincs univerzális meghajtó minden hardverhez így azt ki kell feljeszteni...

De erre itt senkise gondol,hogy a raspi előbb volt,előrébb jár szoftveres fejlesztésben, az orange pi kicsivel jött később de lassan megelőzi a raspi-t...

mikor megvettem az orange pi-t akkor az armbian 5.24nél járt, most 5.25 a stabil kiadás és készül az 5.27... Valóban hátránya,az orange pi-nek hogy hivatalos forgalmazó csak összehányt elavult disztrók letöltését teszi lehetővé, amiket nem frissítenek, de ennek kiküszöbölésére indult az armbian projekt amiknek nincs gyártói oprendszer támogatása viszont univerzális,egységes és frissíthető...az armbian orange pi-nél csak a gpu 100%os támogatása problémás, a mali400mp2 driverezése, de ígéretek szerint a 4.10.11es kernelben már lesz 3d opengl/opencl támogatás hardveres gyorsításhoz... De engem ez nem érint, mert nem játszok nem filmezek orange pi-n, filmet nézni a smart tv-n nézek, a 4k felbontás sem mozgat,felesleges, fullhd-n úgy se tudom kiélvezni, Csak a 4k miatt nem veszek olyan tv-t :) én a fullhd-val is ki vagyok békülve... :)

Új hozzászólás Aktív témák