Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Aryes #23145 üzenetére

A napokban próbálgattam amlogic boxokat és az egyiknek eleve nincs analóg kimenete, a másiknak pedig épp tegnap lett szoftveres támogatása az analóg részre - bár közben kimértem, hogy hibás valami pont ezen.
    Szóval elővettem a gagyi 1 dolláros usb hangkártyát, ami sajnos minden rendszeren mocskosul zajos. Ezután lebontottam a tartójáról a pi2-met és azt is kipróbáltam, szinte még rosszabb volt :D Szóval csak rákerestem, hogy mi a helyzet és kipróbáltam openelec 6-tal is.. de nem hardver hiba, hanem tényleg ennyit tud a régi pwm.

A legszebb, hogy, ha jól értem ez oprendszer független, a pi firmware részében történt csak változtatás, szóval az újabb firmware segítségével más oprendszerek alatt is javulhat.

A 10khz feletti javulástól függetlenül a pár hz-es basszus még lehet gyengébb. Nem minőségre, hanem erősségre gondolok. Hallás alapján kevésbé táncoltatja meg a fejlhallgatómat, de nem vészes. A bluetooth vevőm hangja és a hdmi->vga+audio kütyüm hangja is sokkal gyengébb baszust ad. A telefonjaim többsége is gyengébb nála :)

Érdekes, hogy a régi hanssg hh241-em hdmi-ről generált hang jack kimenete zajosabb, mint a pi pwm2 módja. A benq gw2470-em azért jobb nála picit, mert az is teljesen zajtalan és erős a basszusa is :)

A komolyabbik ebay-es hangkártyámmal simán egálban lehet a pwm2 mód. Ráadásul a wifi-m rátesz egy kis zajt arra, míg a pwm2 módban nem hallok semmi elektromos zajt a pi2vel. Szóval simán kiválthat egy stereo hangkártyát szerintem a legtöbb embernél. Ha kifejezettem komoly fejhallgatót vagy hangrendszert használ valaki, akkor lehet észrevehető különség, szerintem. Nekem sennheiser hd203 fülesem van, szóval ez közepes szintű. Kihallani a zajokat és zavaró dolgokat a gyengébb eszközökről, de azért nem profi stúdiós füles.

Új hozzászólás Aktív témák