- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- Micro Four Thirds
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A led úgy volt, ahogy írod. SD kártyát egyébként telón keresztül elvileg nem tudod megcsinálni, mert nem úgy kezeli a gép, mintha beraknád egy olvasóba. Te esetedben a boot része nem sikerült, csak az adat.
Nekem el kellett mennem egy barátomhoz, mert az én kártyaolvasóm meg semmi SD kártyát nem kezel 2Gb méret felett (SD HC vagy milyen támogatás kellene bele). Haver megcsinálta az ő olvasójával, azzal egyből ment a PI.
Mondjuk nem egy szélvész, a Raspbian image-t nézve nincs flash, java, html5, értelmes médialejátszó sem alap kiépítésben, GUI-n nem tudsz billentyűzet kiosztást állítani, még nyelvet sem tudtam magyarra, már ha egyáltalán lehet valamerre.
Valamint a leállítás gomb nem működik, a shutdown -h now paranccsal lehet csak leállítani vagy újraindítani (-r). Aztán kapásból megszívatott a TV-m is, mert gyárilag be volt kapcsolva a 16:9-es kép nyújtása, így elsőre nem jöttem rá, mit kell csinálni az overscan értékekkel, sehogy sem volt jó.
Továbbá néha leáll menet közben az egerem, ki kell húzni, majd vissza kell dugni, akkor jó.Viszont: HDD csatolás magától megy és gyors a boot.
Aztán Java elvileg már lesz a következő kiadásban, valamint keresik a módját a Youtube-os videók HTML5-ön keresztüli megnézéséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest