- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Száguldás és homoktenger az új GeForce driverben
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Fujifilm X
- Egérpad topik
Aktív témák
-
somodisoma
senior tag
válasz
God Vazzeg #22 üzenetére
3 ev gari nem sokat jelent: Az IBM vinyomra is 3 ev volt a gari, es megis tonkrement...
-
karib
addikt
válasz
God Vazzeg #22 üzenetére
Nekem már halt meg mindenféle HDD-m: Seagate, IBM, Samsung, Maxtor. Nem lehet általánosítani márkákat illetően, esetleg típusokra. Az egyetlen általános érvényű meglátás: minden fajta HDD meghalhat
Ezért rizikós a RAID 0, mert ott bármelyik HDD meghal, bukod az összes adatod. A RAID 0 igazából oda való, ahol nagy mennyiségű temp jellegű adatot kell rendszeresen mozgatni, pl. digitális médiafeldolgozás. Sok kis fájlnál már nem feltétlen olyan előnyös, hiszen két HDD seekelésére kell várni, ami nem feltétlen esik egybe. Éppen ezért desktop felhasználásra nincs sok értelme a RAID 0-nak: néhány nagy fájl betöltése gyorsulni fog, meg a lineáris átvitelt mérő benchmarkok. Oszt sanyi. Spec alkalmazásoknál persze van értelme, pl. videovágó gépben gyors scratch (temp) diszknek. Szerverekben is alkalmazzák, de mindig valami másik, adatbiztonságot elősegítő megoldással együtt, azaz RAID 0 + RAID 1 v. RAID 5 stb.
Okos emberek szerint többet érsz, ha külön HDD-re pakolod szét az egyes funkciókat, pl. alkalmazások, temp könyvtár, miegyéb, hiszen így a párhuzamos hozzáférések teljes sebességgel futhatnak. -
orbano
félisten
válasz
God Vazzeg #22 üzenetére
nem ment tönkre
most is ez megy. de van valami gebasz. az is lehet hogy a meleget nem bírja, mert most nemigen vannak hűtve... de amúgy egy külföldi szervíz ranglistáját láttam, és a legkevesebbet maxtor vinyót vittek vissza. azért nem véletlen hogy egyes új vinyókra a maxtor 5 év garit vállal... csak hát nem magyarországon...
-
orbano
félisten
válasz
God Vazzeg #20 üzenetére
nagyon megbízhatóak a maxtor vinyók. nekem eddig csak az volt
-
orbano
félisten
válasz
God Vazzeg #18 üzenetére
Nekem meg hibás az egyik vinyóm, vihetem vissza gariztatni
-
orbano
félisten
válasz
God Vazzeg #15 üzenetére
Kb. egy hónapja megy, gond egy szálse eddig. Volt egy-két kernel inpage errorom, de az inkább szoftveres hibának nézett ki. Szerintem nem száll el a raid tömb, elvégre a vinyókon tárolódik a raid info. Ha az új controller ismeri a régi radiet, akkor nem lehet baj. de ehhez annyira nem értek...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #15 üzenetére
Ja, és hogy ha lapot cserélek akkor ugrik a raid 0 tömb? Vagy túléli?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest