Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezsolti
tag
válasz
Jester01 #6826 üzenetére
"De szerintem rossz a koncepciód."
Ok, ez előfordulhat. De egészen pontossan mi a rossz? Az, hogy raid-et akarok az fsx miatt vagy az, hogy a szoftveres raid-et nem szeretném.
Külföldi fórumokon nagyobb az fsx tábora mint itthon, nagyobb a tudásháttér is. Ott előnyben részesítik a raid-et. Rengeteg teszt van ezzel kapcsolatban, de arra nem térnek ki, hogy szofveres vagy hardveres legyen a raid.
-
ezsolti
tag
válasz
liksoft #6824 üzenetére
Nem, nem én tudom, hanem mások tapasztalatai alapján vontam le ezt a következtetést!
Lényeges különbség!
A legkisebb plusz, felesleges terhelést sem akarom ha egy mód van rá! Az FSX-nek pont a processzorra van a leginkább szüksége. Azon múlik minden lényegében.
A te tapasztalatod szerint ha alaplapi vezérlővel oldom meg akkor lényegében ugyan ott vagyok ahol a szofveres megoldással. Egy jó megoldás létezik ez pedig a drága raid vezérlő megvétele.A kérdés az, hogy van-e értelme beruháznom egy ilyen vezérlőre és, hogy azzal a 2db samu ssd-m működne-e?
Vagy inkább a két "rosszabb" megoldás közül válasszam a jelen pillanatban kézenfekvőbbet, a win7 lemezkezelője által kínált lehetőséget.
-
ezsolti
tag
válasz
liksoft #6822 üzenetére
Én is neked kedves barátom!
Ha már a stílust meghatároztad akkor követem.
Egészen pontosan mire is írtad a fentebbi hozzászólást? Nem értem a gondolatjeles mondataidat! Azért nem, mert lényegében ugyan azt írod amit én csak más szavakkal! A szoftveres raid-nél jobb a hardveres. Én ezt olvasom ki abból amit te írsz! Egy véleményen vagyunk, ehhez képest kioktató a stílusod és nem találom az okot amiért nekem címezted.Raid0 nem bootolható, olvass egy kicsit!
Ha használod a googl-t akkor sok ilyen cikket és még több fórumot fogsz találni további képekkel hozzászólásokkal! Egyébként nem os-t akarok rá telepíteni, innentől kezdve a bootolhatóság sem lenne kérdés!
Szerintem te nem olvastad az első hozzászólásomat: ez az.
Én nem vitát indítottam arról, hogy melyik a jobb megoldás, hanem a problémámra kértem segítséget amiben a te hozzászólásod vajmi keveset segít.
Egyébként több hasonló fórumon olvastam a fentieket mint amilyen a ph-is.
A raid0 nyilvánvalóan kockázatos de ha ez még tovább nő ha win7 alatt hozom létre (egyes vélemények ezt mondják több külföldi fórumon) akkor inkább választom az újratelepítést sem mint a win7 lemezkezelőjében létrehozott raid-et. ( a mostani témában ez jelenti a szoftveres raid-et)
ez pedig a hardveres raid-et: os telepítés előtti raid szoftver telepítésével kezdődik (floppy-ról) majd a bios-ban létrehozom a raid tömböt.
Nyilván ezek szakmilag kifogásolható meghatározások, ezt nézd el nekünk! Nem ez a lényeg!Az én igényeim a következők: raid0-ra van szükségem az olvasási sebesség és a tárhely miatt. (2x256GB=512GB) Az olvasási sebesség összeadódik, ami az én ssd-imnél valamivel 500Mb/s felett van az írási pedig ez alatt egy kicsivel. Mindez az FSX futtatásához kell mert az bizony nem kevesett profitál belőle mint micro-stuttering terén, amit a tányéros vinyók csak fokoznak + egyéb más tényezők, mint töltési idő tekintetében. (texturák betöltése valamint a sceneryk betöltése repülés közben drasztikusan csökken, ezért "simábban fut" a szimuláció)
Mivel otthoni felhasználásra lesz így mail küldése, riasztás és egyébb marhaságokra nincs szükség. A legjobb a raid 10 lenne, de arra nincs keret!(OFF)
-
ezsolti
tag
válasz
Jester01 #6820 üzenetére
Nem, nem próbáltam!
Ezzel szemben viszont elég sok infó vant fent a neten aminek egy részét elolvastam. Szerverekben semmi képpen nem ajánlják és nem csak a hardver terhelés miatt ami minimális raid0 és raid1 esetében de magasabb mint ha tisztán hardveresen hozod létre a raid tömböt, hanem mert a win alól szoftveresen létrehozott raid nem olyan stabil.
Igen, tudom, hogy itt is van szoftver de a kettő nem ugyan az!
Otthoni gépben még raid0-hoz és raid1-hez elmegy de ha egy mód van rá akkor ne ezt alkalmazzuk. A lényege ez volt azoknak a véleményeknek amiket olvastam. Biztos nem olyan rossz de szeretném a lehető legjobb úton megoldani.
Nálam csak otthoni használatra kell, de szeretném minnél stabilabb állapotban tudni a gépet., a raid már önmagában is nagyobb kockázat, nem növelem ha nem muszály.
Minden estre köszönöm az infot!
Közben találtam a registry szerkesztésével kapcsolatos fórumokat is ahol le van írva, hogy mit kell szerkeszteni. Ezt is átolvasom. -
ezsolti
tag
Sziasztok!
Szerttem volna raid0 tömböt létrehozni de boot közben kékhalállal elszáll a rendszer.
Következő a hardver:
2500K
Asrock z68 extreme4
8GB g.skill
gtx580
1 db Samsung 470 256GB SSD IDE módra állítva biosban. (Erre lett telepítve win7 x64 ultimate, úgy, hogy csak 1 dvd rom volt csatlakoztatva az 1 db SSD-n kívül a win7-es lemezzel.)
Kikapcsoltam a gépet csatlakoztattam 2db samsung (oem 470) SSD-t 2x 256GB-os verzió, gép indít, biosban (1.70 verzió) átállítottam a lemezkezelést raid-re. Az 1db samu 470 ssd, amin a win7 van, maradt ide módban. (Itt még választható az AHCI és még egy mód, talán SHCI?) Ez alatt az opció alatt van a többi lemez beállításának a lehetősége ami a következő AHCI, IDE RAID. (A sorrend nem biztos.) Újraindít, F11 megnyomása után beléptem a raid kezelőfelületére, kijeleöltem a 2 db ssd-t, létrehozta a raid0 tömböt majd újraindítottam. A start win felirat megjelenik a színes "pöttyök" megjelennek majd jön a kékhalál. Nem látom a hibakódot mert csak egy pillanatra tünik fel, majd újrabootól a gép és ugyan ez ismétlődik egészen addig amíg a raid tömböt szét nem szedem!
Külön külön a két oem ssd hibátlanul működik, teszteken nem hoz hibát, win alatt "összefűztem" a kettőt, így sincs gond. Az a baj, hogy így csak az egyik előnyt szereztem meg, a nagyobb tárhelyet, a sebesség amit még e mellé a raid0 adott volna így nincs meg! Kábelek jók, jó sata csatlakozón vannak, vadonat újak 0 perccel kerültek hozzám bontatlanul! Mi lehet a gond?A segítséget előre is köszönöm!
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
A beárazos topikból irányítottak ide, mert ti valószínüleg tudnátok segíteni. Szeretnék egy WD VelociRaptort 150GB, és egy WD RaptorX-et 150GB eladni de sajnos lövésem sincs az árról. Gyári garancia van rajtuk! A VR pár hónapos az RX 1 éves.
Mit lehet ezekért kérni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- WD Gold 8TB új (WD8004FRYZ)
- Eladó 240GB SSD-k
- 500 GB-os 500GB 750 GB-os 750GB Western Digital Saegate Toshiba Samsung SATA HDD barátságos áron
- 320GB 250GB 200GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung SATA HDD
- 320GB 250GB 160GB 120GB 80GB Western Digital Samsung Saegate SATA HDD-k barátságos áron
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest