- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ticzi01
aktív tag
valami ilyesmire gondoltam, akkor ha feldobom rá a raid drivert akkor utánna elvileg mennni kellene....Bár csak tesztként követtem el a merényletet.
Még valami egés zeddig nézegettem a write cache de konkrétan semmit nem googliztam ki róla.
Csak azt, hogy igen fotnos ha nicns szünetmentes ahogy brg is írta fejebb.
Valaki leírhatná.
És ezt a funkciót magán a raid vezérlőn kell állítani?
Az olcsóbbakban gondolom ilyen nincsen
, mivel nem találkoztam eddig ezzel az opcióval. -
ticzi01
aktív tag
Még egy dorog bassza a csőrömet.
Imagéból felhúztam egy gépre egy XP Profot, ami szépen el is indult.
Betettem eztán emllé még egy ugyanolyan másikat amin full más adatok voltak, xp alatt látta is szépen.
Rádobtam raid vezérlóre bekonfiguráltam a raid1-et online sincron adatmásolással, restart. Kártya kiírta, hogy az újraépítés az oprendszer futása után elkezdődik.
De nem indult el. Elkezdte betölteni az XP-t és foylton restartolt.
Erre raid lebont újraépítettem, adatmásolás offline copy.
Amikor eljöttem tegnap a cégből elkezdte szépen a raid biosban az adatszinkront.
Most reggel bejöttem.
Alt+Ctrl+Del
Xp indul megint restart.
Erre simán egyik HDD majd másik HDD rádug sata csatira és simán indul az xp.
Vagyis a Raid vezérlő jól végezte feladatát és a szinkron lezajlott.
De mi a fenének indul mindig újra a gép?
Tippem sincsen..... -
ticzi01
aktív tag
válasz
ticzi01
üzenetére
Igazából csak azt nem értem, hogy amikor megsérül a raid tömb egy pl véletlen kékhalál vagy áramszünet gyanánt akkor gyakorlatilag adateltérés a két hdd között nem sok lehet, ugyanakkor ha a raid menűben letörlöm létrehozom megint midnenki happy és CURRENT midnkét hdd. És látszólag teljesen jól is üzemel.
Most arra lennék kiváncsi tényleg azonos a két hdd tartalma vagy ebben van egy kis csinga azért? -
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne, leeht kicsit alapnak tűnik.
Telepítettem egy gépet tettem bele két azonos HDD és egy külön kártya segítségével létrehoztam a RAID1 tükröt.
Ez szépen is üzemel. Feltelepítettem a Silicon Image java-s utul-ját xp alá. Mutatja is, hogy midnen rendben.
Egy bizonyos alkalmazás véget az elején godnok voltak és néha kék halállal eldobva magát újraindúlt/ez megoldódott egy lap proci, cserével/.
Ilyenkor a RAID1 kötet tljesen szétesett. Gondolom ez normális. Az azért kicsit feszélyezett, az időintervallum amíg helyre akarta állítani, bár tuti megtette volna.
Bootoláskor bementem F4 raid tömbe és SYNC-en volt mind a két kötet. XP alatt az util is jelezte, hogy gond van.
Én ekkor egy trükkel letörlöm a raid tömböt és újra létrehozom és midnenki boldog, egyből Current lesz minden, mivel igazából nem lehet eltérés a két raid tömb között.
Vagy nagyon rosszúl csináltam?
2db 1T HDD van benne és szeritnem egy napig is szinkronizált volna amire nem volt időm, ha megcsinálta volna egyáltalán, mivel az util scak az újraindítáast követően frissített.
Ez még rendben is lenne de az embernél ahol lenn van a PC tegnap egész napos áramszünet volt, van UPS is, de ezek szerint nem kényszerítette ki a gép leállítását.
Mit babrálhattam el?
Természetesen emgitn szétesett a kötet. Mindig nem mehetek oda és húzhatom fel őket.
Csak a véleményetekre lennék kiváncsi remélem érthető voltam nagyvonalakban. -
ticzi01
aktív tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
A PCI Express 2.0 a legnagyobb előrelépést az adatátviteli sebesség terén érte el: a korábbi PCIe 1.0 és 1.1-hez képest ez az érték megduplázodott, így a sávszélesség 2,5 Gb/s-ról 5 Gb/s-ra módosult. Természetesen az új szabvány visszafelé kompatibilis az eddigiekkel, így a régebbi PCIe-csatolójú eszközöket is kezeli, viszont ilyenkor -- értelemszerűen -- a megnövelt sávszélesség nem jöhet szóba.
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Adott egy gép rajta 2008Server operációs rendszerrel. Amikor feltelepítettük egyébb okok miatt csak egy vinyó volt a Core Duo-s gépbe 512RAM-mal kiegészítve.
A tam bővítés nemgond a bővítést megoldom.
A raid kártya késöbb került beszerzésre.
Akkor most adott egy működős server.
Van még egy üres az operációs rendszert tartalmazó merevlemezzel teljessen megegyezző hdd.
Adott még egy PCIExpress Sata Raid kártya. Silicon Image Chip.
Az lenne e kérdésem, hogy most is megoldható e a tükrözés.
Olyat már többször, csináltam, hogy az elején még telepítés előtt hoztam létre a raid tömböt és utánna hajtottam végre a telepítést.
Most egy már telepített oprendszert tartalmazó merevlemezt szeretnék raid1-be kötni.
Megoldható e hogy a már feltelepített és beállított operációs rendszert raid1,be kiterjesszem midnenféle adatvesztés nélkül.
Ha igen mi a menete.
Ezt nem ige ntudom.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dji Osmo Pocket 3 Creator combo
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, mivel nem találkoztam eddig ezzel az opcióval.