Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz ticzi01 #6303 üzenetére

Igen, magán a vezérlőn kell állítani, a management felületén, a konkrét HDD-ken, ill. komolyabb vezérlőknél magának a tömbnek is van ilyen cache-e, ezt is hasonló helyen lehet állítani.
    A drivergondos kérdésre: ha van másik vezérlő is az alaplapon, és oda kötve elindul a gép, akkor indítsd onnan, telepítsd az első vezérlő driverét, és ezt követően onnan is el fog indulni (ha szerencséd van :) ).

• Kvazár

őstag

válasz ticzi01 #6303 üzenetére

A második kérdésedre nem tudom a választ, de az első sem olyan könnyű eset.
    Az, hogy felteszed rá a drivert nem garantálja, hogy a lemezvezérlő cserét túlélje az op.

W7 esetén úgy néz ki, hogy a működő op. alatt elkezdesz egy frissítést/javítást futtatni a w7 cd-ről, melyet az op. alól indítasz el. Majd amikor az újraindulásos részhez érsz, és éppen újraindul, na akkor kikapcsolod a gépet és átállítasz mindent amit szeretnél. (Akár alaplapot, procit, bármit cserélhetsz.) Majd visszakapcsolod a gépet és a telepítés folytatódik tovább. Amint véget ér, a rendszeredet sikeresen átköltöztetted.

Xp esetén tapasztalatom nincs, így ott csak a derengő infók alapján tudom elmondani. Ott elméletben átállítasz mindent amit csak szeretnél, majd beteszed az xp. cd-t és arról bootolsz. Ezek után a javítás/frissítés részt megkeresed és lefuttatod.

A javítás/frissítés menüpontot ugye nem ezen a néven találod, csak nem jut eszembe a saját neve, de ez alatt azt értem amikor a telepítés ugyan úgy lefut mintha telepítene egy új wint, de csak a meglévő rendszerfájljait cserélgeti ki.

Új hozzászólás Aktív témák