Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• masterful87

senior tag

Üdv!

Olvastam a most megjelent RAID0-ás cikket! Engem nem túlságosan hozott lázba, nem vagyok egy sebesség őrült! Ellenben a biztonság már régóta foglalkoztat!

Úgy tudom, hogy erre a legolcsóbb megoldás a RAID1, vagyis a tükrözés, két lemez ugyanazzal a tartalommal, ergo 2 db másfél terás lemezből lesz egy másfél terás biztonságos tömböm.

Jól sejtem hogy írásnál nem érzékelhető sebességnövekedés, sőt egy picit még talán vissza is esik, viszont olvasásnál gyorsabb, hiszen egyszerre két lemezről tudja olvasni ugyanazt az anyagot?!

Az utolsó kérdésem pedig az, hogy mibe is kéne "építeni" a RAID1 rendszert?
    A napi használatban lévő gépembe tegyem a vinyókat, vagy esetleg egy külön RAID szerverbe, vagy egy NASt célszerűbb használni adattároláshoz?
    Nekem a legszimpatikusabb megoldás valami olyasmi lenne, mint a külső winyók: ha nem kell nincs bekapcsolva, nem fogyaszt, és nem jár üresen, áramingadozás se árt neki kikapcsolva.
    Lehet egy NAS lenne a legjobb, mert akkor hálózatba is lehetne kötni, kapna még egy UPS-t, viszont folyton üzembe lenne.

Eléggé kétségbe vagyok esve, mint látszik. :D
    Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy kinek hogyan van kiépítve a RAID1 tömbje?!

• masterful87

senior tag

Sziasztok!

Csak mostanában ismerkedek a RAID technológiával, és szeretnék hamarosan egy RAID1 tömböt kialakítani.

De van egy kérdésem, mi van olyankor ha töredezettek lesznek a partíciók?

Mert egy non-raid lemez esetében ez egyértelmű, nade most két lemezünk van, egyáltalán melyik töredezettségét fogja mutatni a defragler program?

Ha jól tudom alapvetően úgy mőködnek a töredezettségmentesítők, hogy összeillesztik a szanaszét lévő fájltöredékeket, majd egymás után, folyamatosan írja fel az adatokat a lemezre.

De ez tükrözésnél hogy néz ki?
    Elkezdi az egyik lemezen rendezni a fájlokat, és akkor aszerint kell rendezni (tükrözni) a másik lemezen is???

Remélem valaki megérti a dilemmámat, és megnyugtató választ tud adni! :)

Új hozzászólás Aktív témák