Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgergo76
tag
válasz
Nokedli92
üzenetére
Esetleg itt?
https://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds041828-lsi-9240-8i-sas-raid-card-firmware-for-windows-and-linux-operating-systems-thinkserver-systems
https://www.broadcom.com/support/knowledgebase/1211161491782/megaraid-sas-9260-4i---9260-8i---9260de-8i---9261-8i-downloads -
mgergo76
tag
válasz
Marcelldzso
üzenetére
[SATA lábkiosztás]
Én az 1-3 lábakat ragasztottam le, így kezdett működni. Kipróbálhatod a videó szerinti megoldást is, nem vesztesz vele semmit, max. nem működik és ráfordulhatsz a 3 lábas leragasztásra.
Be tudnád linkelni azt a videót?
Egy javaslat: ha [ilyen] tápkábeled van, akkor elég ha csak a főcsatlakozón ragasztod le a lábakat, akkor a HDD-ken nem kell külön. -
mgergo76
tag
válasz
gajdi79
üzenetére
Ötletem nincs, egy [lehetséges megoldási javaslat] .
-
mgergo76
tag
válasz
Marcelldzso
üzenetére
Még korábban rendeltem aliexpress-ről (használom forrólevegős forrasztáshoz is), de lehet itthon is kapni, igaz nem túl olcsó.
Ha másra nem használnád, akkor esetleg megpróbálhatod a celluxot, szerintem az is jó lehet. -
mgergo76
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm a tippet, kipróbálom.
Esetleg arra emlékszel, hogy a RAID BIOS-ban tudtál-e valamit állítani a lemez paraméterein, vagy a linux-ot nem érdekli a bios, valami furmányos módon kikerüli azt? -
mgergo76
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Használt SSD-k, a blokkmérete 528. Arra van program, hogy a spéci blokkmérettel lehessen dolgozni (sg3_utils) Win alatt.
A problémám az, hogy RAID BIOS szinten sem lehet vele mit kezdeni (blocked).
[ITT] vannak a részletek, hogy milyen kártyáról van szó. -
mgergo76
tag
válasz
Marcelldzso
üzenetére
Jelentem kipróbáltam. Nem vágtam el a kábelt, hanem a SATA táp csatlakozóján leragasztottam kapton szalaggal a 3,3V-os lábakat (1-3) és láss csodát, látja a meghajtókat.
DE! ...és ez egy hatalmas DE.
Az eddig nem látott hdd-ket látja, felpörgeti és elérhető (formázható). Viszont az SSD-t bár látja, de "Unconfigured Good (Unsupported) állapotban jelöli mind BIOS, mind a MegaRAID Storage Manager. Ebből kifolyólag a WS disk management sem látja.
3 különböző SAS SSD-vel próbáltam és mindhárommal ez a helyzet. A leírása szerint egy rahedli SSD-t támogat a kártya, köztük azokat is, amik nekem vannak.
Esetleg erre valami ötlet? -
mgergo76
tag
válasz
Marcelldzso
üzenetére
Akkor a problémám nem egyedi.
Mindent a tudomány érdekében! Teszek egy próbát, hátha... -
mgergo76
tag
9361 8i vezérlővel játszom. Asztali PC-ben üzemel, Win Server 2k22 van rajta.
A problémám az, hogy amit eddig próbáltam SAS SSD-t (MZ-ILS3T80, ST800FM0183) beröffenteni rajta, azt nem látja a bios beállításnál, pedig a leírása szerint kompatibilis vele.
Már azzal is próbálkoztam, hogy a port sebességet átállítottam Auto-ról 12G-s re, de semmi.Esetleg van valakinek ötlete, tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest