Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dagaddt

aktív tag

válasz HUfantom #11418 üzenetére

Mivel a lényeg nem a gyorsaság hanem az adatbiztonság volna. Inkább azt kérdezném, hogyan kell megvalósítani? Ezzel azt akartad mondani, hogy ha RAID-et szeretnék használjak RAID vezérlőt? Gondolom működik különben az MSI nem írhatná rá a lapra, a spec. között.

"Jelenleg a processzorba van beépítve a vezérlő chip leánykori nevén North Bridge. Ez a chip kezeli a CPU+VGA+Memória kombót. Ehhez az évek során hozzájött a NVME slot de csak a VGA melletti slot. Amíg ezen belül vagy addig minden maxon megy.
    Kitaláltad, hogy milyen jó, hogy a déli hídon lévő NVME slotba is raksz egyet és majd szépen szinkronban fog működni. Ez a déli híd kezeli mindent amit nem említettem fent."

Tisztában vagyok vele de, hogy jön ez ide és mi köze ahhoz, hogy használhatom e őket raidtömbben.

A vido jó amit küldtél pont azt mutatja mennyire mind1 hogy gyorsabb vagy lassabb ssd-t használ az átlagfelhasználó.

"Nem véletlen 100.000+ egy Enterprise RAID kártya.
    Annak saját CPU, saját slot, saját memória, saját akkumulátora van, ami 1 hétig megtartja az adatokat áramszünet esetén ha kell. Így engedélyezni lehet az írási gyorsítótárakat ami megdobja a RAID teljesítményét."

Ez tutira így van, de nekem ilyen extra funkciók nem kellenek csak hogy mirorban legyen a kettő! Ha rá van írva akkor gondolom meg is valósítható.

Új hozzászólás Aktív témák