- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
hobizoli #204 üzenetére
Én nem egysegsugaru pistike vagyok és bízom benne, hogy a többség sem. Ha ezt bizonyítja, hogy már most tele van a net azzal, hogy kénytelenek lesznek árát csökkenteni.
Az ár sem ugyanaz. 15k-val hosszabb a 7600. Szóval én nem látok egy generációs fejlődést, meg egy fél generaciost se. Akkor se ha egy árban van. Nincs miért cserélni.
-
MZsoltee
veterán
válasz
hobizoli #189 üzenetére
Nézzünk meg hogy pl egy korábbi generáció adott áron mennyit hozott az előzőhöz képest.
Egy klasszikus 3060Ti a megjelenésekor 400$ volt. Ebben az időben a 2070 340$ a 2070 super pedig 450$ volt. A 2060 super pedig 380$. Egy vega64 pedig szintén 400$. Nvidia oldalon kb 25 % gyorsulás jön ki amd oldalon 50%. Talán az sem véletlen, hogy mondjuk egy 4060Ti-ert nem kell sorban állni. Nincsenek skalperek akik 10-20k-s feláreral árulják és eladják, mert úgyis bőven megeri megvenni.
Nem az a kérdés hogy az előző generáció honnan indult. Az a kérdés , hogy a jelenlegi palettán $/pref mit tud. Erdemese-e érte szaladni a boltba vagy sem, mert már szemmel láthatóan gyorsabb és nem drágább, esetleg olcsóbb is meg piacon lévő vga-hoz képest.
Nem az az érdekes hogy a gyártó hova célozza a terméket egy kitalált tipskod alapján. Hiába 7600, ami az előző szériában 6600-at jelent. Ha a 7600 megjelenésekor a 6650XT-vel van egy árban, akkor ahhoz kell mérni. Engem rohadtul nem érdekel, hogy mi a tipusszama a vganak. A kérdés az, hogy a monitor előtt ülve hány fps-em lesz, és ezért a pénzért amit akkor kifizettem lehete több vagy sem.Ez korábban így volt, most az van, hogy a covid bányász lázban megreszegult gyártók szeretnék ugyanazt a magasabb profitszintet elérni, ami ezen időszak alatt volt. Így gyakorlatilag a semmi elerelepest próbálják lenyomni azonos áron a torkunkon. Ez nevetséges.
Az meg egy másik kérdés, ha valaki tuningol, akkor az 1 vagy a fél százalék is számít. -
MZsoltee
veterán
válasz
hobizoli #181 üzenetére
Szerintem ez a vélemény is a ló másik oldala. Lényegi fejlődés nem történt a felhasználó szempontjából.
6650XT legyen egy árban a 7600-al. Teljesítményben 5%-al marad el FHD-ban a 6650XT a 7600-hoz képest. Fogyasztásban mondjuk 10%-al legyen jobb a 7600-as.
Szóval a nap végén ott tartunk, hogy jött egy vga, ami olcsóbb gyártható az AMD-nek, gyakorlatilag ugyanazt tudja ugyanolyan ár mellett, mint az elődje. Ennek felhasználóként miért kellene örülni? Lehet a korábban hozzászóló hasonló elégedetlenek abban reménykedtek, hogy mára a 3. RTX széria eljut odáig (lassan 5 évvel az RTX megjelenése után), hogy a belépőkategóriájú monitoron (1080p 60hz) egy belépőkártyával is be lehessen kapcsolni és egy 60 fps-es átlagot hozzon 1080-on.
-
MZsoltee
veterán
Ez egy 6655, semmi értelmét nem látom, ha legalább a 6700 (XT) szintjét hozta volna, akkor oké, de így ennek mi értelme? Nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A középkategória helyett egyből az árérzékeny belépőszintre ugrik az RNDA 3 az AMD új grafikus kártyájával.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- OTP Bank topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amatőr csillagászat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Google Chrome
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest