- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
HG_hagor
csendes tag
válasz
ecaddsell #5195 üzenetére
Köszönöm a választ ecaddsell!
Még néhány kérdésem lenne:
- Olvastam hogy több program letölthető nas-hoz, a kérdés az hogy: Ezekből mi jár ingyenesen? Melyiket kell megvenni, netán évente licensz díjat fizetni?
- A DDNS-hez a xxx.myqnapcloud.com ingyenes?
- Mennyi az ingyenes felhő tárhely mérete?
- Ha mail szerverként is használnám akkor csak más szerveren regisztrált mail postafiokot tudok csak beállítani s csak egy felületet kapok a nas-on vagy létrehozhatok valaki@akarmi.hu címet (máshol nem használt) és a nasomon fut? Én ez utóbbit szeretném.
- A mail program ingyenes?Úgy tűnik az lesz a megoldás hogy vennék egy tplink mr600 -at ez gigabites + sim kártyát is fogad, ehhez csatlakoztatnám a NAS-t.
Köszönettel: Gábor
-
blakey
titán
válasz
ecaddsell #2873 üzenetére
Ha jól értem akkor a dedikált media lejátszó is alapvetően a NAS-ról dolgozik. - Természetesen, hiszen többnyire azért veszünk NAS-t, hogy megosszuk a tartalmakat.
én pl. alaposabban elgondolkodtam, hogy nálam simán ki is váltaná a PC-t egy erősebb NAS (ehhez tudni kell gyak. sosem játszom). - Na igen, egy épített NAS sokkal erősebb, jobb is lehet.
Persze ehhez komolyabb NAS kellene (a TS-253A pl. a core2duo szintjét hozza azaz kb. 10 éves PC szintjét tized akkor fogyasztásból, ami persze szép teljesítmény, de ma már kevés ill. hiába van 2 HDMI jelenlegi tudásom szerint egyszerre csak 1 mehet). - ez hasonló a lejátszói képességekhez, ugye a gyártó hálózati eszköznek szánja, amiben azért megállja a helyét. -
Zizi123
senior tag
-
blakey
titán
válasz
ecaddsell #2831 üzenetére
A bárhol, bármikor az mindenhol ott van, központi adatbázist használok így minden eszközömön ugyanazt tudom nézni, hallgatni, folytatni. Kényelem bőven van, nekem a NAS az hálózati eszköz, tegye a dolgát, a lejátszó meg lejátszó (mások NAS-nak is használják).
Általános anyagról írok, nem a bármilyen idióta kódolásokról, azok nem érdekelnek, amiket felsoroltam azok létező koncertek, filmek amik bizony nem mentek az adott platformon, ezért nekem olyanra van szükségem ahol nem kell semmit sem konvertálnom, stb.253A utódról nem tudok, csak olvasgatom amiket írnak.
-
Geth
veterán
válasz
ecaddsell #2793 üzenetére
Ez annyira nem meglepő, mert két dolgot mixelsz: gyári layout vs entware (opt).
Utóbbi szépen futtatja a /opt/etc/profile-t, amiben viszont explicit van megadva a PATH.
Az eredeti profile továbbra is /etc/profile, aminek amúgy az alján ott is van a containeres PATH bővítés (ha fent van a Container Station).Ettől függetlenül a megoldásod teljesen jó, csak arra figyelj, hogy így ebben a formában a containeres parancsok előnyt élveznek a többivel szemben. Nem nagy probléma, de nálam van ott pl. wget, és nem ugyanaz, mint amit én felraktam opt alatt
-
Zizi123
senior tag
válasz
ecaddsell #2787 üzenetére
Igazabol nagyon sokan emlegetik a H265-ot, ami igy tobb ev utan sem terjedt meg el, es legtobb magyar torrent oldalon tiltjak is. Igy ennek nem tudom, hogy milyen nagy gyakorlati jelentosege van 1 atlag embernek.
Persze nekem is vannak kulfoldrol letoltott H265-os filmjeim, amik feliratosak, de ezt a hianyossagat annyira surun kiemelik, mitnha ez volna a NAS fo funkcioja.Morzsola:
Igazabol mivel most akcios a TS-253A minimalis lett az ar kulonbseg a 2 NAS kozott.
A procija 60%-al gyorsabb (a dual vs quad core miatt)
2Gb helyett 4GB RAM van benne.
2xHDMI portHat en nem tudom, lehet, hogy megerne azt a kicsit valahogy hozza sporolni.
-
-
-
Zizi123
senior tag
válasz
ecaddsell #2706 üzenetére
Koszi a valaszt.
Megkerdetem a disztributort, hogy a TS-253B nem az utodja, mert az is kifuto tipus, tehat ha makom van, akkor az uj TS-253A utod mar tudja a 4K 60Hz-et.
Igazabol a virtualizaciora nincs szuksegem, de ha van, akkor van.
Az appjai a Qnap-nak korrektek? Jol mukodnek? Stabilak? -
Geth
veterán
válasz
ecaddsell #2669 üzenetére
Az első felét értem, és igen, én is így fogtam fel.
A qnapclub részhez én biztosan nem értek ennyire
Felhomályosíthatsz, ha valamit rosszul látok:
A qnapclub alatt egy repó címet értek, amit hozzáadva a gyári App Centerhez, annak tartalma (.qpkg-k listája) is látható lesz és kattintásra telepíthető.
Apró szépséghiba, hogy egyes, a repóban lévő .qpkg csomagok, bedolgozhatnak a /opt alá. Gondolom az alatt, hogy a qnapclub motorja az entware, azt érted, hogy az első ilyen .qpkg le is húzza az entware-t, mert teszem azt, azzal old meg valamit (ahelyett, hogy a gyári QNAP módszert követné).
Gondolom csak azért, mert berakom a repó címét, nem települ semmi entwareFentvan a 3x is a qnapclub-ban, van is benne egy ilyen mondat:
Please note that Entware may be incompatible with other QPKGs, that use /opt folder. Try to move Entware before other packages with SortMyQPKGs QPKG in this case.[/opt/bin] # ll ps
lrwxrwxrwx 1 admin administrators 16 2018-01-07 10:44 ps -> /opt/bin/busybox*
[/opt/bin] # opkg install procps-ng-ps
...
[/opt/bin] # ll ps
-rwxr-xr-x 1 admin administrators 91K 2017-12-24 20:53 ps* -
Geth
veterán
válasz
ecaddsell #2662 üzenetére
Szerintem nem (bár nem használok a qnapclubot).
Ha jól tudom az a gyári App Center-t bővíti új repóval.
És az onnan telepített appok is követik a gyári appok struktúráját.Az entwarenek - ahogy korábban írtam - semmi köze a QTS-hez miután felraktad az entware app-ot.
Például nem bővíti a gyári App Center tartalmát semmivel.SSH-n keresztül tudsz feltenni a saját csomagkezelőjével a saját csomaglistájából előre elkészített, valamennyire a QNAP-ra igazított csomagokat a /opt alá.
Ezek jellemzően linuxos toolok, vagy daemonok amik elindulnak az entware indulásakor (ami a NAS-al együtt indul). A QTS felületét azonban az innen telepített csomagok nem fogják bővíteni.
A korábbi deluge példámban is a QTS-től teljesen független deluge webUI kerül telepítésre, alapból a 888-as porton. -
Geth
veterán
válasz
ecaddsell #2658 üzenetére
Entware-ng-3x
ezen belül:
Install on QNAP NASA standard csomag-ban a QTS usereket használja, az alternative csomag NEM (új, külön user-halmazt csinálhatsz, akiknek semmi köze a QTS-hez).
Én a standardot raktam fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest