Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cousin333
üzenetére
Itt a feladatsor. A családban pont érettségi làz van, ezért elő tudtam keresni, talán segít a kérdésekben.
Egyébként a nyelvi elemekből és az alap Python telepítésben lévő bármilyen modult lehet használni.
-
válasz
cousin333
üzenetére
Mondta: érettségi feladat.
Ez a leíró nyelv egyébként a nyolcvanas években elég népszerű volt.Az "Informatikai alapismeretek" érettségi vizsgán pedig mindig van egy olyan feladat, melyben egy ilyen pszeudokódot kell "lefordítani" a diák által választott nyelvre. Hogy ennek mennyi értelme van, az vitatható, de nem az a feladat, hogy fejtsd vissza és írd meg helyesen/gyorsabban az algoritmust, hanem tükörfordítást várnak.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Az előző kódom pontosan azt csinálta, amit mondtál: az üres sorok előtti blokkot az egyikbe, az utánikat másikba tette be. Nem mondtad, hogy nem a fogad fáj

Mondjuk ez se agysebészet. A ciklus, ami végigmegy a fájlon nem változik, csak a belső feltétel. A re modullal meg lehet mintaillesztést végezni.
import re
list1 = []
list2 = []
pattern = re.compile("\d+")
with open("test.txt") as f:
for line in f:
stripped = line.strip()
if stripped:
if pattern.match(stripped):
list1.append(stripped)
else:
list2.append(stripped)Egyébként nem tudom, melyik része nem világos. Célszerű pontosabban kérdezni. Ha esetleg a strip() a problémás, azt azért használtam, mert a sorokat úgy kapja meg a for ciklus törzse, hogy a sor végén egy újsor karakter ott marad. A sor eleji és végi whitespace lenyírásával biztos, hogy a hasznos szövegre futnak a feltételek.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Előirányzom, hogy nem vagyok nagy pythonos (a prog topik miatt vagyok itt), de pusztán stack overflow-val a következő kódot ütöttem össze pár perc alatt:
list1 = []
list2 = []
emptyLineFound = False
with open('test.txt') as f:
for line in f:
stripped = line.strip()
if stripped:
if emptyLineFound:
list2.append(stripped)
else:
list1.append(stripped)
else:
emptyLineFound = TrueA meglepetés számomra az volt benne, hogy for ciklussal végig lehet menni a fájl sorain, illetve egy üres string falsynak számít. A többi adja magát, ahogy korábban is beszéltük.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Hol akadtál el?
Azért ez elég egyszerű beolvasás, amit meg lehet csinálni állapotgéppel vagy akár egymás után írt három ciklussal is (sor olvasás, amíg nem üres a beolvasott sor -> tömb 1; sor olvasás, amíg üres; sor olvasás, amíg nem üres -> tömb 2).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) a helyi repód önmagában teljes értékű, a szerverre feltöltés "csak" egy hasznos extra.