Hirdetés
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Bluetooth hangszórók
- NAS vagy minigép? Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cousin333
üzenetére
Itt a feladatsor. A családban pont érettségi làz van, ezért elő tudtam keresni, talán segít a kérdésekben.
Egyébként a nyelvi elemekből és az alap Python telepítésben lévő bármilyen modult lehet használni.
-
válasz
cousin333
üzenetére
Mondta: érettségi feladat.
Ez a leíró nyelv egyébként a nyolcvanas években elég népszerű volt.Az "Informatikai alapismeretek" érettségi vizsgán pedig mindig van egy olyan feladat, melyben egy ilyen pszeudokódot kell "lefordítani" a diák által választott nyelvre. Hogy ennek mennyi értelme van, az vitatható, de nem az a feladat, hogy fejtsd vissza és írd meg helyesen/gyorsabban az algoritmust, hanem tükörfordítást várnak.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Az előző kódom pontosan azt csinálta, amit mondtál: az üres sorok előtti blokkot az egyikbe, az utánikat másikba tette be. Nem mondtad, hogy nem a fogad fáj

Mondjuk ez se agysebészet. A ciklus, ami végigmegy a fájlon nem változik, csak a belső feltétel. A re modullal meg lehet mintaillesztést végezni.
import re
list1 = []
list2 = []
pattern = re.compile("\d+")
with open("test.txt") as f:
for line in f:
stripped = line.strip()
if stripped:
if pattern.match(stripped):
list1.append(stripped)
else:
list2.append(stripped)Egyébként nem tudom, melyik része nem világos. Célszerű pontosabban kérdezni. Ha esetleg a strip() a problémás, azt azért használtam, mert a sorokat úgy kapja meg a for ciklus törzse, hogy a sor végén egy újsor karakter ott marad. A sor eleji és végi whitespace lenyírásával biztos, hogy a hasznos szövegre futnak a feltételek.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Előirányzom, hogy nem vagyok nagy pythonos (a prog topik miatt vagyok itt), de pusztán stack overflow-val a következő kódot ütöttem össze pár perc alatt:
list1 = []
list2 = []
emptyLineFound = False
with open('test.txt') as f:
for line in f:
stripped = line.strip()
if stripped:
if emptyLineFound:
list2.append(stripped)
else:
list1.append(stripped)
else:
emptyLineFound = TrueA meglepetés számomra az volt benne, hogy for ciklussal végig lehet menni a fájl sorain, illetve egy üres string falsynak számít. A többi adja magát, ahogy korábban is beszéltük.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Hol akadtál el?
Azért ez elég egyszerű beolvasás, amit meg lehet csinálni állapotgéppel vagy akár egymás után írt három ciklussal is (sor olvasás, amíg nem üres a beolvasott sor -> tömb 1; sor olvasás, amíg üres; sor olvasás, amíg nem üres -> tömb 2).
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- Canon RF 50mm f/1.2 L USM - Újszerű - Garanciális
- Lenovo Thinkpad S1 YOGA 12.5" Touch- CORE I5 4300U - 4 db
- Dell Latitude 5590 15.6" - I7 8650U 1.90GHZ - 8 Gb- No hdd
- Apple Macbook AIR 7.2 13"3 - I5 5350U 1.8GHZ WCAM 8Gb - 256Gb
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Dell Precision 7560 i7-11850H / 32GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T1200 225.000 Ft
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) a helyi repód önmagában teljes értékű, a szerverre feltöltés "csak" egy hasznos extra.