- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék BIOS fájlokat írni és olvasni. .ROM stb... Megtudnátok dobni akármilyen resourceal amiből elkezdhetném felépíteni az ehhez szükséges tudást?Odáig megvagyok, hogy binary formátumban vannak. Hexeditorral sikerült is megnyitnom párat de még számomra olvasható formátumot se tudtam kinyerni.(Ami talán releváns lehet, Pythonban programozok)
Borzasztó hálás lennék, nagyon elvagyok veszve -
Rick3D
senior tag
válasz
PumpkinSeed #11157 üzenetére
+(#11158) opr Teljes mértékben igazad van és egyet is értek. Viszont most jelenleg az alapokra van szükségem ahhoz hogy egyáltalán labdába rúgjak. Nálam a programozás csak egy másodvágányt szerepét tölti be. Szükségem van rá de nem a specializálódott programozó a végcél.A jövőt sajnálatos módon én sem látom előre de egy dolog biztos. Szeretek IT-s témákban mozogni és érteni, most végre lesz lehetőségem élesben csinálni és tanulni folyamatosan amivel kis idő után pénzt is tudok keresni.(mi magyarok csak keressük
) Egyébként nem gondoltam volna de egészen megtetszett a JAVA , igaz még csak az első pár leckén vagyok túl de tetszik már a Pascal is tetszett. Idővel elválik merre megyek majd specializálódni. Én már annak is örülök hogy 100% biztosan elköteleződtem az IT irányába más már nem is jöhet szóba
Köszönöm mindkettőtöknek az útbaigazítást !
Ha valahol huzamosabb ideig elakadok úgy is írok még
-
Rick3D
senior tag
Köszi a tippet ! A fontos az hogy már egy alap tudással érkezzek hozzá nem csak neki lesz könnyebb dolga hanem nekem is
Úgy tűnik nagy akció van. Ezt választottam ki. Kissé furcsa hogy minden csak 10 euró.
-
Rick3D
senior tag
Sajnálom hogy a hideg ráz ki tőle. Nem akartam itt feltenni ezt a kérdést ezért is jártam magam utána.Valami hasonlóra reakcióra számítottam mint a hidegrázás
Szeretnék elszegődni egy jó barátomhoz dolgozni akinél a beugró a programozás alapjai.A többi minden más egyebet pedig megtanít.(Minden mennyiségben PC-laptop-tablet-okos telefon) Bármilyen hiba amit csak szakember tud helyrehozni.Az ő elmondása szerint sokkal gyorsabban tud egy komplikáltabb hibát beazonosítani azáltal hogy tud programozni. Nem feltétlenül kell pl 5 lehetőséget végigzongorázni hanem csak egy vagy két darabot amivel jelentős időt megtud olykor spórolni.
Másodsorban ír mobil applikációkat , hálózati programokat stb... akármi amire szüksége van összedobja.(Pontosat nem tudok írni mert nem jegyeztem meg mindent és hülyeséget pedig nem akarok.)
Egy olyan könyv jól fejbe vághatna ami tartalmazza a következőket : Mobil applikációk írása, Hálózati programok írása illetve az alapokatJelenleg ennyi ... ennél pontosabbat nem tudok mondani egyenlőre. -> Erre lehet nem is fogsz tudni mit írni amin nem is csodálkozom ezért is nem tettem fel itt elsőre a kérdést
Csak amikor már fogóval huztad ki belőlem
-
Rick3D
senior tag
Köszönöm a helyesírási javítást , nagyon belemerültem hirtelenjében a gyorsbillentyűk és a programsorok világába
nem utolsó sorban a kérdésemre a választ
Nézd , mielőtt választottam volna alaposan utánajártam az összefoglalóban megemlített összes nyelvnek ezen kívül google az egyik legjobb barátom és mint kiderült rajtam kívül már sokan feltették az alábbi kérdést : Mivel kezdjem a programozást ? Mindkettő oldalról olvastam hideget - meleget. Az egyik oldal lehúzta és szidta a másikat miszerint a Pascal elavult és időpocsékolás - létező legrosszabb tanács stb... és így tovább. Ma beszéltem egy jó ismerősömmel aki már 20 éve van szakmában és ő azt javasolta hogy Pascallal kezdjek ( igaz ő kapásból a Lazarust mutatta) gyorsan és könnyedén elsajátíthatom az alapokat. A későbbiekben pedig annak állok neki aminek akarok csak az alap tudást hangsúlyozta feltétlenül legyen meg.
Összességében baromi tanácstalan vagyok , sok időt még nem raktam bele a Pascalba mert kb 2 órát ha rászántam az első fejezetre úgy hogy fejben már a write/writln stb... +gyorsbillek megvannak.
Mit mondhatnék azért az első fejezet nem erőltetett meg annyiraNehezebbre számítottam.
Te mit javasolnál vagy mi erről a véleményed ?Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat +(#11148) Nagytoll
-
Rick3D
senior tag
Üdv !
Megerősítésre volna szükségem.
Elkezdtem alapfokon foglalkozni programozással.Pascalt választottam elsőre annak ellenére hogy mindenki szerint a Python kézenfekvőbb.
Nos elkezdtem tanulni ez alapján
Az első Gyakorló Feladatok oldalhoz értem , itt gondolkodtam el lehet hogy valami nincs rendben
A leírás készítője folyton azt hangoztatja kiírja a képernyőre
Én akármit csináltam eddig nekem csak ide írta be sorokat :Külön ablakban kellene kiírnia ?
Előre is köszönöm a választ és bocs a newbie kérdésért
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen házat vegyek?
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest