- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Primary92 #19042 üzenetére
https://prog.hu/tarsalgo/215074/10-nap-alatt-piackepes-hasznalhato-tudas-es-allas
, friss link, én nem értek ehhez, de rákattinthatsz .
-
t256
őstag
válasz
Primary92 #15242 üzenetére
Szia,
Mi a szoftverfejlesztő tanfolyamon ezzel kezdtünk: Blockly Games
A Maze és a Bird nagyon jól bemutatja, hogy mire számítson, aki belevág a programozásba. -
y@g4n
tag
válasz
A minecraftos ötlet az jó lehet ha szereti a játékot, redstone-nal egész komoly logikákat lehet összerakni, [link] command blockkal meg *ha jól emlékszem* lehet generálni, meg szkriptelni dolgokat.
Ez nem tudom mennyire bejáratott út, de ha érdekli jó ötlet lehet aliexpressről bevásárolni vagy 5 darab arduino nano klónt, meg egy breadboardos kitet és igaz hogy alacsonyabb szintű kódolás mint egy scratch/python viszont ott van benne valós életbeli visszajelzés.
Az hogy egy led felvillan vagy hogy egy motor elindul előre hátra számomra sokkal többet tud jelenteni mint egy pythonos hasonló alap szintű progi, és lehet egy gyerek is így van vele.
Nem is túl nagy befektetés szerintem, annyi hogy itt a kezét fogni kell mert hamar elfüstölhet az összes arduino ha rosszul kötöget.Komolyabb befektetés az ez: [link] Ez is áramkörösebb, angoltudás ajánlott, de ahogy nézem nem túl sok.
-
axioma
veterán
válasz
Szerintem az lenne a jobb ha mutogatnal neki nyulfarknyi megoldasokat, es melyik leiras az amit egybol ert. En spec. ismerek gyereket(!) aki a dobozkakkal nem boldogul, leirt szoveges koddal sokkal inkabb. Nekem foleg a leforditott utasitasokkal tud bajom lenni, a logo nyilvan itt elonyben van.
Legutobb en a minecraft-ban lattam programozast mint bevezetest adni, ha ismeri a jatekot akkor az lehet hogy kevesbe latszik celtalannak. Ott me'g valaszthatsz is hogy melyik nezet van elol. Azt nem tudom milyen regisztracio kell hozza hogy automatizalhasson, mi kaptunk amig tanitottuk a lanyokat (pont ezt a korosztalyt). En voltam hatranyban mert a minecraft nekem tok ismeretlen voltCsinaltak hazat, ablakkal, lepcsot, meg persze 1000x1000x1000 bombat
mindossze nehany ora alatt.
-
kovisoft
őstag
válasz
Primary92 #15244 üzenetére
A Scratch színes-szagos, ezt szeretni szokták a gyerekek (a fiaim legalábbis szerették, de az még régen volt
). Gyors összefoglalónak nézd meg a magyar wiki oldalt is, talán jó lesz kiindulási alapnak. Tuti könyvet nem tudok, de lehet, hogy más itt a topikban tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Notebook hibák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Béta iOS-t használók topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 7400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 480GB SSD
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black - 2026.05.28.-ig Nemzetközi Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest