Hirdetés
- Mini PC
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mister_X
üzenetére
"Az angol oktatókönyveknél az a baj, hogy sok a szakrizsa, a számomra totál ismeretlen szó."
Az van, hogy szamodra minden bizonnyal az angol "destructor" pont annyira lesz ismeretlen, mint a magyar "destruktor". Ha meg mar valamelyiket meg kell tanulni, akkor az angolt, az joval hasznosabb. Szoval pont a szakkifejezesek hasznalata pont az angol konyvek mellett szol.
-
válasz
Mister_X
üzenetére
Leginkább erre a gondolatra reagáltam:
hogy legyen hozzá magyar oktatókönyv, mert az angol leírásoktól frászt kapokTöbbet lehet megtanulni netes példákból és feljesztői oldalakból, mint könyvből. A szakrizsa meg szerintem minimális - főleg ahhoz képest, hogy a nagy részét az ember napi szinten használja "magyarul" is.
Ráadásul keresni is angolul könnyebb, magyarul az ember mindent sokkal nehezebben talál meg (ha megtalál egyáltalán). Ja és az összes generikus függvénykönyvtár angol nevekkel operál.A hátamon feláll a szőr pl az excel "magyarított" függvénynevein. Magyarul sosem találok meg semmit - ami angolul pedig készségszinten megy. Lehet, hogy magyarul nem tudok eléggé?
Hogy szigorúan ON Topic is legyek:
1) Minden valamirevaló nyelvről van magyar szakkönyv - ne könyv alapján válassz, hanem cél és személyes preferencia alapján.
2) Én az itteni és a codeproject fórumáról tanultam meg a C#-ot (sok google-özéssel és még több gyakorlással) -
válasz
Mister_X
üzenetére
A topik tele van "milyen nyelvet" kérdésekkel, és az arra adott válaszokkal. Magyar nyelven.

Ezen felül tanulj meg rendesen angolul. Ha feleslegesnek, megterhelőnek érzed, úgysem lesz belőled programozó.
Oktatás:
A programozáshoz rengeteg egyéb tudás szükséges, pl. matematika. Jobban jársz, ha levelezőn beiratkozol valahová.
Ha nagyon ragaszkodsz az otthoni tanuláshoz, akkor találsz az interneten könyveket, magyarokat is. Ebben a topikban pár napja én is linkeltem párat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mini PC
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óra topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- Toshiba 500 GB 2,5 Notebook HDD
- VTX AMD Radeon HD 6870 1 GB GDDR5 256 bit PCI-E Videokártya
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest