Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mister_X #6240 üzenetére
"Az angol oktatókönyveknél az a baj, hogy sok a szakrizsa, a számomra totál ismeretlen szó."
Az van, hogy szamodra minden bizonnyal az angol "destructor" pont annyira lesz ismeretlen, mint a magyar "destruktor". Ha meg mar valamelyiket meg kell tanulni, akkor az angolt, az joval hasznosabb. Szoval pont a szakkifejezesek hasznalata pont az angol konyvek mellett szol.
-
válasz
Mister_X #6240 üzenetére
Leginkább erre a gondolatra reagáltam:
hogy legyen hozzá magyar oktatókönyv, mert az angol leírásoktól frászt kapokTöbbet lehet megtanulni netes példákból és feljesztői oldalakból, mint könyvből. A szakrizsa meg szerintem minimális - főleg ahhoz képest, hogy a nagy részét az ember napi szinten használja "magyarul" is.
Ráadásul keresni is angolul könnyebb, magyarul az ember mindent sokkal nehezebben talál meg (ha megtalál egyáltalán). Ja és az összes generikus függvénykönyvtár angol nevekkel operál.A hátamon feláll a szőr pl az excel "magyarított" függvénynevein. Magyarul sosem találok meg semmit - ami angolul pedig készségszinten megy. Lehet, hogy magyarul nem tudok eléggé?
Hogy szigorúan ON Topic is legyek:
1) Minden valamirevaló nyelvről van magyar szakkönyv - ne könyv alapján válassz, hanem cél és személyes preferencia alapján.
2) Én az itteni és a codeproject fórumáról tanultam meg a C#-ot (sok google-özéssel és még több gyakorlással) -
válasz
Mister_X #6240 üzenetére
A topik tele van "milyen nyelvet" kérdésekkel, és az arra adott válaszokkal. Magyar nyelven.
Ezen felül tanulj meg rendesen angolul. Ha feleslegesnek, megterhelőnek érzed, úgysem lesz belőled programozó.
Oktatás:
A programozáshoz rengeteg egyéb tudás szükséges, pl. matematika. Jobban jársz, ha levelezőn beiratkozol valahová.
Ha nagyon ragaszkodsz az otthoni tanuláshoz, akkor találsz az interneten könyveket, magyarokat is. Ebben a topikban pár napja én is linkeltem párat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- iPhone 15Pro 128 GB titánkék 92% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest