- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- UHD filmek lejátszása
- Kompakt vízhűtés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
Na, azt hiszem, megvan a dolog lényegi része:
a make a target után indentálva írt sorokat a default vagy a beállított shellnek adja át.
De nem az egész blokkot egyben, hanem minden egyes sort külön shellben futtatva.
Ezért kap hülyét attól, hogy egy shell scriptben normálisan működő if-then-else szerkezetet próbálnék végrehajtatni vele, illetve ugyanez az oka, hogy ha az egyik sorban bekérek a read paranccsal egy választ, akkor a válasz tárolására használt változó tartalmát már nem érem el később.
Ha a fent bemutatott kódrészlet sorait ; \ karakterekkel zárom, akkor működik:test:
read -p "Are you sure? (YES/no) " answ ; \
if [ $${answ} = "YES" ]; \
then \
echo "OK" ; \
else \
echo "Abort" ; \
exit ; \
fi
Ez már azt csinálja, amit akartam. Csak kicsit soká tartott, mire ezt felfogtam.
Mentségemre szolgál, hogy a make-et kb. akkor használtam utoljára, mikor még muszáj volt rendszeresen új kernelt fordítani...(nem tegnap volt, na...)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 256GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2932
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest