- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WRCLACA
csendes tag
válasz CsendPenge #41 üzenetére
Helló CsendPenge!
Először Happy New Year!
De probléma viszont tavalyi. Szétszedtem, összeraktam, semmi változást. Még mindig bosszantó. Ez a szöveg mit jelenthet:
''Secundery IDE channel no 80 Conductor cable installd''
Ez akkor jelenik meg, mikor mutatja nekem a monitor, hogy az egyes helyekre mit ismer fel (hdd, író, dvd olvasó).
Illetve most úgy van bekötve, hogy elsődleges master ill slave az egy-egy vinyó, a másodlagos master az az író, a slave meg egy dvd olvasó. Ez jó így?
Hát sajna rossz hírek...
Üdv Laca -
WRCLACA
csendes tag
válasz CsendPenge #41 üzenetére
Hali!
Még nem volt időm (asszonypajtás) szétkapni a gépet. Talán vasárnap vagy hétfőn.
Szólok ha van valami!
Üdv -
WRCLACA
csendes tag
válasz CsendPenge #39 üzenetére
Megnézem!
Egy kis borovicsku jó a borhoz, de a sör is.
A német jó. -
WRCLACA
csendes tag
válasz CsendPenge #37 üzenetére
Köszi a gyors választ, ezt is megpróbálom majd, most úgyis van benne egy 4160-as amit még ki kell szerelnem, enyém, de nem nekem lesz (természetesen nem megy).
Csak az írásnál van ez a gond, meg néha ha rárakom a kártyaolvasómat és nem ismeri föl és aztán ''lehúzom'' akkor megint kék.
Az eszközök más gépben működnek.
Kábeleket is megnézem.
Naplókat megnézem.
''Hmm...tápod milyen is van?'' - itt mire gondolsz?
A sört! -
WRCLACA
csendes tag
válasz CsendPenge #29 üzenetére
Helló!
Ha elolvassa az ember az angol szöveget sokmindent megtud belőle...
Lefutott egy párszor, de nem változott semmi. Mitévő legyek? Van még lehetőség javításra, vagy mennek el a következő pc üzletbe és vegyek egy új gépet?
Üdv
Laca -
WRCLACA
csendes tag
Helló
Csupán elkellett olvasni az angol szöveget. És már ment is a dolog.
De viszont nem oldotta meg a problémámat. Vagyis minden maradt a régiben (lefagyás, kék háttér). Mi tévő legyek? Van még remény, vagy egyszerűen keressem fel a legközelebbi pc üzletet és vegyek új számítógépet?
Üdv
Laca -
WRCLACA
csendes tag
válasz CsendPenge #29 üzenetére
Most viszont segítséget kérek. Hogyan tovább miután kicsomagoltam a zip-et.
Bocsi hogy ilyenekkel fárasztalak, de tényleg nem tudok továbblépni.
Üdv
Laca -
WRCLACA
csendes tag
válasz CsendPenge #18 üzenetére
Ehez a rendszer részéhez nemsokat értek, néha írok dolgokat.
tehát autómatice újraindulás kikapcsolva, és megjelent a kék képernyű szüveggel:
...ellenőrizze, hogy van e elég hely a lemezen (VAN). Ha a leállítási üzenetben valamelyik illesztőprogram azonosítva van, töltse le, vagy keressen frissítést a gyártótól. (itt mire gondol?). Próbálja meg a videókártya cseréjét. (Nvidia GeForce2 MX, ezem van)
A hardver értékesítőjénél keressen BIOS-frissítéseket.(Award Modular a BIOS-om) Tiltsa le a BIOS memóriakezelési beállításánál a gyorsítótározást és az árnyékozást. Ha komponensek eltávolításához vagy tiltásához csökkentett módot kell használni, indítsa újra a számítógépet, nyomja meg az F8-a, majd a speciális indítási beállításnál válassza a csökkentett módot.
Technikai információ:
*** STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x8054BA3B, 0xF5C45944, 0x00000000)
Hát ennyi. Egyébként nincs tuning. Memória 512 (SD), 1 GigaherzAMD, Abit KT7-es alaplap. -
WRCLACA
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kissebb problémám a CD-írómmal. Vagyis szerintem a számítógépemmel lehet valami mert ez már a negyedik író amit beleraktam (most LG), de ez sem működik. Más gépben semmi probléma.
A probléma: Felismer mindent a gép, addig nincs is semmi probléma, de mikor írok akkor újraindul írás közben a PC. Néha sikerül megírni a lemeztt (nagyon ritka), de miután kiadja a lemezt újból újraindul a berendezés.
Mi lehet a gond? Voltam már szervízben is, ott azt mondták, hogy minden rendben, de érdekes módon én semmi változást nem vettem észre, vagyis rossz.
XP-m van, meg már ez az SP2 is rajta van (nemtudom ez hatással van e rá).
Úgy kábé 3 éve van meg a gép. Tehát nem egy nagyon új.
Más fórumokban olvastam erről a ''firmware'' dologról, hogy frissíteni kell. Ez lehet a gond?
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv
Laca -
WRCLACA
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kissebb problémám a CD-írómmal. Vagyis szerintem a számítógépemmel lehet valami mert ez már a negyedik író amit beleraktam (most LG), de ez sem működik. Más gépben semmi probléma.
A probléma: Felismer mindent a gép, addig nincs is semmi probléma, de mikor írok akkor újraindul írás közben a PC. Néha sikerül megírni a lemeztt (nagyon ritka), de miután kiadja a lemezt újból újraindul a berendezés.
Mi lehet a gond? Voltam már szervízben is, ott azt mondták, hogy minden rendben, de érdekes módon én semmi változást nem vettem észre, vagyis rossz.
XP-m van, meg már ez az SP2 is rajta van (nemtudom ez hatással van e rá).
Úgy kábé 3 éve van meg a gép. Tehát nem egy nagyon új.
Más fórumokban olvastam erről a ''firmware'' dologról, hogy frissíteni kell. Ez lehet a gond?
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv
Laca