Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    A Halo a Bungie Studios által létrehozott játékuniverzum, amelynek világa az éves során hatalmasra duzzadt. A kezdetben csak egy két videójátékot tartalmazó világ most már ott tart, hogy 8 különböző játékot és rengeted képregényt, animációt, rövidfilmet, illetve mindezekkel együtt, több milliós rajongótábort tudhat maga mögött. A "legenda" pedig egyetlen címmel indult anno. Ez volt a "Halo: Combat Evolved"

    A legelső részben, amely a Combat Evolved alcímet viseli, egy Master Chief nevű szuperkatonát alakítunk, aki egy Cortana nevű mesterséges intelligencia segítségével veszi fel a harcot egy idegen lényekből álló szövetség, a Covenant ellen. A Covenant legfőbb célja, hogy elpusztítsák az emberiséget, akik az útjukban állnak, így bekövetkezhet ugyanis a "Nagy Utazás" amely vége szerintük egy valamilyen menyországgal ér fel. Ehhez pedig szükségük lesz a harcok szinteréűl szolgáló mesterséges építményre, amelyne neve: Halo.

    Érdekesség egyébként, hogy a Halo: Combat Evolved eredetileg egy Macintosh-ra tervezett harmadik személyű játék lett volna (TPS) aztán a Microsoft új konzoljának bejelentésekor döntöttek úgy, hogy mégis első személyű (FPS) játékot készítenek belőle, méghozzá kizárólag az új konzolra, az Xbox-ra. Természetesen később PC-s kiadást is kaptak a rajongók, amelyben már multiplayer játékmód is helyet kapott.

    Megjelenés:
    2001. november 15. (Xbox)
    2003. szeptember 30.( PC )

    Trailer Játékmenet videó

    A Halo első része mind szakmailag, mint a játékosok véleménye alapján is világsiker lett, olyannyira, hogy system seller lett belőle, vagyis szinte minden Xbox tulajdonosnak volt legalább egy példánya a Halo: Combat Evolved játékból. A megoldások amiket a játék hozott be a videójátékok világába, a történetvezetés, a zseniális gépi ellenfelek mind-mind előrehozták a tényt, érkezni fog a folytatás.
    Nem is kellett sokáig várni, úgyanis 2004. november 9-én megérkezett a folytatás is, a Halo 2. A főszereplőink továbbra is a szuperkatona Master Chief és az őt segítő mesterséges intelligencia, Cortana, helyszínként pedig a Föld-et üdvözölhetjük, amelyet sikeresen megtámadott a Covenant. Újdonságként irányíthatunk egyet az ellenfeleink közül is, méghozzá több küldetésen keresztül. Az Arbiter misszió mind-mind kapcsolódik főhőseink kalandjaihoz, egy ponttól pedig már közösen kell harcolnunk nem csak a Covenant, hanem az első részben megismert parazita faj, a Flood ellen is.
    A játék ismét csak elismerésre méltatta a játékosokat, valamint a szaksajtót is, amit nem csak a kiváló egyjátékos módnak, hanem a fantasztikus multiplayer ütközeteknek is köszönhet. Sok pálya, két választható faj, rengeteg fegyver és egyéb okosság szinesítette az amúgy sem hétköznapi játékot. A sajtó szinte mindehol 90% fölötti értékeléseket osztott ki a Halo 2-nek, így kérdés sem volt, muszáj lesz a következő részt is megcsinálni.

    Megjelenés:
    2004. november 9. ( Xbox )
    2007. május 31. (PC)

    Trailer - Játékmenet videó

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

Új hozzászólás Aktív témák