Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
Archttila
üzenetére
Eszembe se jutna felakasztani téged.
Részemről egy tanács volt, mindenki azt csinál az eszközeivel, amit akar.
Nekem van ismerősöm, aki a működő Pioneer plazmájába csatlakoztatta a karácsonyra kapott Sony BD lejátszóját. Azóta az irodájában van a készülék, mert csak az analóg bemenetek működnek rajta.
Másik ismerősnek több km-re tőle villámlás után adta meg magát a hdmi kimenet a műholdvevőjén.
Esetemben pár száz méterre volt villám tőlem, minden készülékem kikapcsolt állapotban volt, az avr és a médialejátszó hdmi része bánta az esetet.
E példákkal csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a hdmi -s rész elég érzékeny, tudom, hogy a villámcsapás és ki-be csatlakoztatás kék különböző eset.
De szerintem egyébként sincs értelme bekapcsolt állapotban csatlakoztatni, mint az analóg összekötéseknél. Itt kommunikálnak egymással az eszközök, így késik a kapcsolat az analóg kapcsolathoz képest. Jó csatlakozás esetén és jó eszközök esetén létre jön a kapcsolat, ha valami nem jó, akkor nem jön létre. Egy ki-be kapcsolással gyakorlatilag ugyanaz érhető el, mert a készülékek ismét megpróbálják a kapcsolatot felvenni egymással, mintha kihúzom az egyik készülékből a kábelt, majd visszacsatlakoztatom. Én a ki-be kapcsolást biztonságosabbnak tartom, mint a csatlakoztatást működő készülékbe.
Korábbi készülékek esetében emlékszem, hogy felhívták a figyelmet a használatiban a kikapcsolt készülékhez való csatlakoztatásra. Most ez is így van-e nem tudom, bár a használati útmutatók sem a régiek már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hollow Knight és Silksong
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd gtx 1070 8gb(1660ti,2060 szint) vel Dobozában
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest