Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Az új ColourSpace tud már LG TV-t irányítani (hasonlóan, mint a CalMAN, de kényelmesebb, mert nem kér PIN kódot csatlakozáskor, csak egyetlen egyszer kell egy kattintással engedélyezni, hogy távirányíthatja, és megjegyzi a TV a "távirányító" engedélyt) és kis hozzáértéssel lehet vele HDR10-et és DV-t is kalibrálni (ez nem teljesen automata, mert custom target-et kell neki kreálni HDR-hez, illetve figyelni, hogy Calibration módban legyen a TV méréskor/visszaellenőrzéskor).
    Én most úgy teszteltem le, hogy feltöltöttem a "bypass" 1D és 3D LUT-okat is egy-egy módban minden formátumnál, majd SDR-ban és HDR10-ben kizárólag 3DLUT-okat kreáltam, illetve töltöttem fel a TV-be (az 1DLUT maradt "bypass").
    Szebb lett a szürke-skála, mint valaha (ránézésre totál felesleges lenne "előkalibrálni" a szervizmenüt és/vagy meghagyni a gyári 1DLUT-ot), és a ColourSpace féle Rec2020 map-eléssel nem csap át magentába a sötétkék HDR10 módban.
    Végül DV-ben nem tudja áttenni teljesen bypass módba a TV-t, és nem engedi piszkálni a 3D, csak az 1D LUT-ot, de sebaj, egyszerűen kijelöltem a HDR10-hez készült 3DLUT-ot az 1D LUT-ba való feltöltésre, és szépen kifésülte nekem belőle az 1D LUT-ba való értékeket (a 3DLUT szürkeskálát érintő részét).

Plusz még annyi, hogy most rászántam magam, és csináltam egy saját Alternatív WP-t a C9-emhez egy frissen tuningolt és kalibrált Pioneer 9G Kuro-val (szemre hozzáhúztam az LG TV fehérpontját a plazmáéhoz, visszamértem ezt az LG-ről egy i1Pro2 spektróval, és utána standard D65 helyett ezeket az x,y koordinátákat használtam célértéknek). Nálam ez 0.3045 , 0.3234 lett (ez szignifikánsan más, mint ami a neten kering, pl.: 0.3120, 0.3360 volt, amit eddig használtam). Ez a Kuro-s AltWP jobban hasonlít a Technicolor féle AltWP-re, mint a standard D65-re, de a Technicolor azért jóval zöldesebb. Viszont érdekes, hogy ha melléteszek egy standard D65-re kalibrált CCFL-es LCD-t, akkor jobban match-el szemre a standard D65-re, mint a Kuro-s AltWP-re állított OLED. (Mondjuk ez egy nagyon régi típusú LCD, ilyet nem használ már senki. Illetve nagyon rég volt kalibrálva.)

Új hozzászólás Aktív témák