- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Nyilván veszteségesen tömörített képekről/videókról van szó. Azok simán lehetnek "sávosak", hiszen a veszteséges tömörítő algoritmusok imádják eldobni a ditheringet tömörítés során és sávossá tenni a képet.
Ez azonban nem a kijelző hibája. A tartalom maga már sávos, amit megjelenítesz a kijelzőn. A 10 bitesen ugyanolyan lesz. Erről beszéltem.
-
$atirka
őstag
Nem tudhatjuk mi van a háttérben...
Lehet balfékek és nem tudják megugrani a kövi szintet, ezt a privacy displayt is állítólag 5 évig fejlesztették. Lehet kivárnak, h mit lép a nagy rivális, vagy pont letojják, hogy itt meg ott megy a hiszti.
Nem fogják sosem kiadni az évtized legjobb mobilját, mert akkor ki venné meg a következő évi csúcsmobilt, csepegtetnek éveken keresztül.
Lényeg, hogy nem kell a dráma, főleg ha úgysem vesztek samsungot, minek ez a sok kesergés...
24u-t nemrég adtam el, várom a 26ot, mert mit is vegyek helyette? Samsung watch-om van, amit szeretek, nem fogok nekiállni kísérletezni egy kínai telóval, hogy aztán én is beálljak a sorba, hogy sz@rszamszung mert nem jön át az értesítés az órára. Iphone kizárva. Szóval én is pénzem őket, hogy ne tegyenek nagy erőfeszítést jövőre sem
. -
Elit3Zotya
addikt
Pedig a samu simán lehetne a legjobbak között, csak egy pici kellene hozzá, a színkezelés nagyon jó és videóban is erősek, de hogy nem képesek jobb szenzort betenni a 3x zoom kamera alá és amúgy már az 5x alá is mehetne egy jobb.
De ne legyünk nagyra vágyók a samuval kapcsolatban ha hardverekről van szó, legyen a 3x és a 5x ami lehetne már 6x is, egy imx852, mind 2 jobb fényerővel mint most. -
-
joey04
titán
10 bit végre pipa. már csak kamera és telep van hátra.
-
klaya86
őstag
válasz
julius666
üzenetére
Pedig hidd el, simán észre lehet venni. Gyakran váltogatom a háttérképeimet,szeretem a színátmenetes háttereket is. Itt nagyon könnyű észrevenni, keresni sem kell,mert látod. De simán videóknál is tapasztaltam. ( Fáklyával pl barlangban mászkáltak és a fáklya körül a fény sávos, körkörös szar volt) De említhetem a Call of duty-t, ott is csomó háttér van különböző opcióknál és nagyon sokat láttam ott is színátmenet hibát. Úgyhogy igen, sokszor belefutok és észreveszem. Együtt lehet vele élni, valaki leszarja . Csak én 500e-s kategóriában nem ezt várom.
-
julius666
addikt
Sávosodás? Ott valszeg a tartalom alapból lehetett "sávos", azon a 10 bites kijelző nem fog javítani.
Magasabb (pl 10) bites tartalmat valamilyen ditheringgel szoktak alacsonyabb (pl. 8, vagy régebbi vacak tft-ken akár 6) bites kijelzőn megjeleníteni. A sávosodást teljesen elfedik egy enyhe zajjal ilyenkor. Azt a zajt meg egy mai telefon kijelzőn (láthatónál kisebb pixelek, magas frissítési ráta) élő ember nem lesz képes észrevenni, legyen bármilyen jó szeme is.
A 10 bites panel előnye inkább ott fog előjönni, hogy nagy valószínűséggel alapból jobb panel egy 8 bitesnél, bitszámtól függetlenül jobb lesz a színvisszaadása.
-
$atirka
őstag
Minden samsungos cikk alatt 1-1ig ugyanazok az emberek írják, hogy #sz@rfoschsamsung...
Uncsi
-
janeszgol
félisten
Akkor te vissza tudsz jelezni, hogy vlaóban ilyen lesz-e a kijelző. Mert ami a cikkben van az nekem baromi szimpatikus.
Nem kell külön szórakozni a privacy fóliával, de az sem jó, mert nem jó az egész kijelzőre, a tiszta fólia sem jó, mert kézzel kell takarnom a dolgokat. A tiszta fólia nagyon tükröződik, a privacy nem, meg az ujjlenyomat sem látszik, de tompa az egész. Szóval ami most van, meg igazából eddig volt az gáz.
Én már kezdek leszokni a fóliákról amúgy is. Egy ilyen kijelzőnek örülnék, mint amit leírt a cikk. -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
A kijelző királytól minimum elvárom az ilyen lépéseket. Már régen kellett volna ezeken dolgoznia.
Amúgy a cikk tartalma izgalmas, ha valóban ilyen lesz a kijelző, nos az izgalmas téma lesz. -
Elit3Zotya
addikt
+1
Ideje volna, de szerintem ez most sem fog megtörténni.
Viszont azt olvasni, hogy a színek még élethűbbek lesznek és ez lesz a nagy frissítés, bár szerintem ez már a 24 ultra óta megy nekik elég szépen.
10 bites kijelző is ezer év után lesz végre(szégyen), sávos színátmenet elég gagyi. -
leslien
nagyúr
Igen,de nekem pl a 10 bites kijelző is nagyon fontos szempont.
persze fontos ,de nekem nem volt zavaró az elődőknél sem ,inkább a PWM abban viszont nem vmi jól teljesítenek a Galaxy növérek...
ami most nálam van OP15 egész jó és ennek már 1B kijelző ami előtte volt a Oppo Find X8 Ultra na az nagyom adta pláne a kamera az bruttál ,és várom a Find X9 Ultrat..S26U azt kihozom ,de próba után megy is tovább....
-
klaya86
őstag
Igen,de nekem pl a 10 bites kijelző is nagyon fontos szempont. Engem rohadtul zavar a szar sávos színátmenet. Nagyon nem méltó ebben a kategóriában. Ettől függetlenül igen,a kamerákat is reszelhetnék végre. Bár valami kis rekeszérték módosítás elvileg lesz,ami javítja majd a gyenge fényben A képek minőségét.
-
leslien
nagyúr
kamerában jöhetne vmi újítás ,röpke 4 éve ua. szenzor van benne ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 256GB gyári független megkímélt
- Xiaomi 15 fehér független mobiltelefon 2 év garanciával
- Beszámítás!Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Grafit - 77% akku, dobozában, független
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB hibátlan, több mint fél év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Zalman i3 Edge FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Nekem is tele van a.... Hogy évak óta úgyan azt teszik bele.