Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vickers
csendes tag
Ja tényleg azt kérdezni is akartam hogy a Siemens-ekkel mi újság van, vagy azóta még vettek PLC-t. Mert azok 2003-ban kerültek oda és mi már nem ''játszottunk'' velük, csak az elektrósok.
Na hát a GAMF: Azt szokták mondani hogy a sulit 4 évre tervezték, de van akinek sikerül 3 alatt. ez a poén rész volt
Komolyból meg azt tudom mondani így gépészmérnöki szakosként azon belül automatizálási szakosként hogy infón is tudsz szakosodni majd automatizálás felé. robrotok, ipari hálózatok, PLCk stb. csak gépészeti méretezéssel nem fogsz találkozni.
Neketek majd a Programozás 1 és 2 lesz a nehéz amit túl kell élni, meg ha lesz neked mikrovezérlők nevezetű tantárgyad az még húzós lesz ahogy hallotam az infósoktól.
''Óvakodj2 majd Madarásztól ő tanítja majd a mikrovez.et. Na meg a 4 féléves matek az húzós lesz szerintem.
A suli jó csak soha nincs semmire időm, gépészeknek nagyon sűrű a félév! Infósoknak láb lógatósabb jóval a szorgalmi időszak.
A tanárok jól felkészültek, a GAMF-os infósokat elismerik az országban és szerintem a gépészeket is. Pl.: 2005-ben az országos PLC versenyt a GAMF nyerte megélőzve a ''nagy'' nevű sulikat, hogy fényezzem magunkat! -
Vickers
csendes tag
Akkor ráéreztem, azért kérdeztem.
Na és mizu a Pálfyban az öreg Kaszab ott van még, meg Szatyi, és Takács Petivel mizu.
Ja Én is ott végeztem 1998-2002 majd Automatizálási technikusi 2002-2003, ha jól emlékszemmég lehet találkoztunl is.
Szentandrási tanítja a PLC-t? Nekünk ő tanította, a pneumatikát és hidraulikát meg Szathmáry (Szatyi). Takács Peti volt az osztályfőnököm jófej csak mióta elkerültem a GAMF-ra nem voltam a suliban. Majd a hetkben készülök vissza menni egy kicsit ezért azért a suliba.
És hol akarsz tovább tanulni, ha nem vagyok indiszkrét?! -
Vickers
csendes tag
Hol tanulod?
Festo-s tanfolyamot elvégeztem a P 111 kódút ami a pneumatika alapjait foglalja át és az E311-est ami ami pedig a PLC alapokat rakta le. Minden képpen megéri szerintem addig is gyakorolsz vele, meg úgysem tanulod már szerintem sahol a Festo-t szerintem.
Én azt tapasztaltam hogy a komoly cégek Siemens PLC-t használnak főleg a német érdekeltségűek, akik nem Siemens-t azok Omron PLC-t alakalmaznak esetleg Mitsubitshi PLC-t.Jó biztos vannak kivételek, de ez csak nagyon leredukálva értem.
Mondom szerintem csináld, ha nem drága vagy ingyenes, akkor mindenképpen csináld meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest