Hirdetés
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
DP_Joci
tag
Szia Szirty,
Ha jól tudom, akkor, ha felfutó élre meghívok egy OB –t, akkor az egyszer lefut és végrehajtja a benne lévő dolgokat. Majd kell egy másik felfutó él az újabb híváshoz.
Nekem meg olyasmi kéne, hogy jön egy jel „jel1” (bemenet vagy akár egy merker! még nem tudom hogyan tudom megoldani) akkor elindul egy adatmentés 100ms-onkét lement egy adatot, majd egy másik jelre „jel2” „kikapcsol” az adatmentés. Egy oda-vissza mozgásnál kell az adatmentést végezni, ami azt jelenti, hogy a „jel2” ami kikapcsolta a mérést visszafelé mozgásnál újra bekapcsolja az adatmentést, majd a „jel1” kikapcsolja azt.
Tehát nekem egy olyan „OB” kellene, ami 100ms-onként lefut, de a meghívása akkor induljon, amikor én akarom (trigger jelre).
ui.
Láttam az AS-i –s kérdésedet a levelező listán. Ha nem kapsz rá segítséget, akkor megpróbálom előkeresni a régi programjaimat, abba ASI volt ASI val meg profibusszal.
Főleg IFM masteres AS-i-kat használtam, de volt néhány siemens-es is, és kevés olyan siemens modulos, ami neked kell (PLC mellé dugható).
Véleményem szerint az IFM modulok voltak a legjobbak masterek és slave-k is. Könnyű volt konfigolni, a slave-k pedig rendesen érintkeztek.
A slave-ket címzővel lehet a legkönnyebben címezni, de lehet a masterről is beállítani a címeket, valamit, ha jól emlékszem, akkor programmal is.
Címzés masterrel:
Gyárilag egy slave a nullás címmel érkezik így megkeresed a hálózaton a nullás címet és átírod olyanra mi neked teszik, persze nem lehet azonos cím a hálózaton. Hogy hogyan kell a címzést végezni arra van leírás. A te mastereddel hogyan kell címezni arra nem emlékszem, már igen régen volt a dolog, de ha nagyon kell, akkor utána keresek.
A slave-k PLC címe egy kezdő címtől kerül kiosztásra (HW konfig) és attól függ, hogy a slave milyen asi címet kapott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest