- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Na, én is kifogtam egy pixelhibás sulinetes HP635-öt...szép világospiros pixel, a Jpegnek a fourier-trafó 5 pixelre mossa szét...kedves.
-
loszerafin
senior tag
válasz
raven10011 #26 üzenetére
http://www.cybercom.net/~dcoffin/dcraw/
A dcraw programhoz van egy .badpixels allomány, aholva be lehet írni
a rossz pixeleket. Ekkor a dcraw interpolál.
(dcraw egy c program, fut minden oprendszer alatt, ahol van c forditó és szabvány c könyvtárak)
KL -
beckt
csendes tag
:-(
Viszem akkor vissza én is, de szerintem már csak januárban, mert az ünnepeket mindenképp végig akarom fotózni... Addig is megpróbálom valahogy scriptezni a javítást, vagy legalább félig automatizálni photoshopban... -
Lortech
addikt
Látom másnak is van gondja ezzel, sajnos. Haverom vagy egy hete kérdezte tőlem, hogy mit tegyen hasonló esetben. Neki szintén Sex-es, és egy Canon A60. Nem tudtam mit mondjak neki (SEX, karácsony...)
[Szerkesztve] -
tkesy
őstag
Nos utána jártam a dolgoknak...
Ahol vettük ott cserélnék, de már nincs raktáron ilyen gép... :(
Úgyhogy maradt a szerviz, ahol közölték, hogy csak 2004 január 10. után tudnak vele foglalkozni, és 2 hét az átfutási idő... (egyébként javítják) -
atus
senior tag
válasz
Cathfaern #22 üzenetére
Sonytól kérdezd, nem én alakítom az üzletpolitikájukat. Ezzel ösztönöznek arra, hogy megvedd az újabb termékeket, amikben már ezek a fantasztikus új képességek is megvannak. :(
beckt: Valószínűleg nem 4 pixel hibás a gépeden, csak az egy pixelre eső hiba így jelenik meg a kész képeken. Egy fizikai pixel messze nem egyenlő a képeken látható pixelekkel. Ettől még vidd vissza, és cseréljék ki. -
Előttem már leírták amit még érdemes tudni a remapping-ról. :)
#####x
Ha négy egymás melletti pixel hibás + Nikon géped van akkor 99% hogy a teljes CCD-t cserélik, kb. 1-2 hétig kell a szervízben hagynod a cuccot majd. Az hogy mekkora mértékű CCD hibánál cserélik a teljes érzékelőt az gyártófüggő.
Interpolálni 4 pixel hibánál is tud a gép, más kérdés hogy az így készített képek beleférnek-e a gyártó minőségi követelményeibe.
Szemmel nem valószínű hogy észreveszed a különbséget. -
atus
senior tag
Nekem Sony V1-em van, és az ACC csatlakozóhoz, amihez külső vakut, meg távirányítót lehet csatlakoztatni, fabrikáltam egy kábelt, amivel a párhuzamos portra tudom kötni a gépet. Onnan pedig ki tudom olvasni a registry-jét, és annak az egyik oldala a hot pixel tábla. Nem tudom más gyártók gépén van-e ilyen, vagy működik-e, de a Sonyk többségével ez működik. Sőt lehet F/8-ról F/11-re lehet csökkenteni a rekeszt, meg új képformátumokat beiktatni, 1/2000-es válaszható záridőt aktiválni, meg sok hibát javítani.De hihetetlenül macerás, mert a registry egy 16 oldalas, oldalanként 256 darab kétjegyű Hex értéket tartalmazó, szervízleírás nélkül szinte értelmezhetetlen adathalmaz. De vizsgaidőszak után nekiállok. ;]
-
beckt
csendes tag
Amúgy, ahogy elnézem, nekem négy egymás meletti pixel hibás... Ekkor is tudja majd interpolálni? Vajon mennyire okos ez a rutin ami be van égetve?
Gondoltam arra is, hogy csak egy pixel a hibás és nem valós 3mpx a 3100-as coolpix? Hivatalosan persze valós 3,2 node mi van, ha mégis csak... -
beckt
csendes tag
Nikon pl kiadja?
Mondj pls egy urlt... -
beckt
csendes tag
Én is hasonlót észlelek a nemrég vásárolt nikon coolpix 3100-asomon. Nem lehet valahogy házilag matani ebben a bizonyos táblában?
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
a ccd hibás gépet javitani (remap, vagy ccd csere..) vagy cserélni kell!!
ezért szabad csak ott vásárolni ahol kipróbálható a masina, és 1-2 próbaképet ellőni egyszínű felületre ( fekete fehér piros kék zöld...alapszinek)
az lcd ( hátoldali kijelző ) hibáját viszont be kell enni, mert a gyártó 99.99%-os működést garantál, le van irva hogy mennyi max hibás pixel lehet milyen területen belül. Ebből pl 5-10 zöld pixel szétszórva a kijelzőn simán belefér, ami egy drága gépen bosszantó de gariban nem cserélhető.
[Szerkesztve] -
atus
senior tag
Tényleg nem lehet észrevenni, a legtöbb digitális fényképezőgép registry-jében van egy hot pixel tábla, ami kifejezetten a beégett ccd pontok kiküszöbölésére van ott. Úgy látszik amit ti kaptatok, az nem volt jól ellenőrizve. Nekem meg szerencsém van, mert a registry szerint nincsenek hot pixelek a ccd-men. :)
-
PeliScan
addikt
válasz
raven10011 #10 üzenetére
Gondolom hogy ''szoftveresen'' kikapcsolják azt az érzekelőpixelt ami hibás, és a szomszédai interpolálják a helyét. Ennyi interpolációt úgysem vesz észre senki 2-3Mpixel környékén. :U
-
Ez egy halott pixel a ccd érzékelőn.
Egy ilyen hiba miatt nem mindig cserélik a gépet, általában csinálnak egy remapping-ot (a gépben van egy táblázat amely tartalmazza a hibás ccd képpontok adatait) a szervízben, és ettől megszűnik majd a hibás pixel a képeken.
Ha valamilyen drágább gépről van szó akkor lehet hogy cserélik a gépet vagy a teljes ccd-t, ezt a szervízben döntik majd el. -
nygma
addikt
ez sokkoló. milyen márka?
-
Gregorius
őstag
Nos, örülök, hogy első kézből tudok segíteni, lévén hasonló eseten estem át a napokban. Mellesleg az is pontosan ilyen zöldre volt beégve. Pontosabban kettőn. (az áru egy Olympus C-740, a Qw*rty-ből)
Visszavittük a tagnak, mutogattunk pár ''nyers'' képet (többek között egy teli fehéret meg egy teli feketét - lencsevédővel), rajta a hibás pixeleket. Ő erre elképedt, hogy ilyen hiba ezekkel a cuccokkal még nem fordult elő, és szó nélkül mindenestől cserélte az egészet. -
tkesy
őstag
Kösz a gyors választ...
3 nappal karácsony előtt, jó kis menet lesz... -
PeliScan
addikt
-
tkesy
őstag
Helló!
Nemrég vettünk egy digitális gépet a SEX keretén belül… :)) De az öröm nem tartott sokáig mert a fényképeken az alábbi hiba látható: :(( )
:F (vagy marad a az utólagos hibajavítás:F Photoshop és társai:F ) Esetleg itt is úgy van mint a TFT -nél, hogy van egy hibaszázalék, ami alatt nem foglalkoznak vele:F
(egyébként ez a TFT-s dolog így van még egyáltalán, vagy ez már régi infó:F)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest