- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
és ha már crossflash-t csináltál akkor ha kijön egy újabb FW a meghajtóhoz azt simán lehet felrakni nem is kell semmi trükközés már?
tehát ha 215D-ből csinálunk sima 215-ös írót és később jön új 215-ös FW akkor azt elég leszedni pioneer support oldalról és simán indítani hogy feltegye?
-
dezz
nagyúr
Szupi, megy a 215D -> S15J is...
Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan meglesz, tekintve a 212 esetét (bár mindkettő SATA-s, és inkább ez volt a gond).Csak nekem késő, időközben én egy Optiarc AD-7191S -> Liteon DH-20A3L műveletet csináltam, és egyelőre nem tervezek más DVD írót venni, de később majd beszerzek egy 215-öst is.
-
TeeJay
félisten
Crossflash leírás 112/212 és 115/215-ös Pio írókhoz
nem tűnik nagy dolognak és cserébe okosabbra lehet cserélni a FW-t benne
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
ma vettem egy ilyen írót! és valami miatt nem tud 2xsen írni...frissitettem firmwaret de így sem...valaki valami tipp? -
-
dezz
nagyúr
Még egy részletes teszt (SpeedLabs, Inc.): Part 1, Part 2 (PDF)
Igaz, ez még az 1.06-os FW-rel készült, most meg már az 1.18-nál járnak.Érdekességek:
- Érdemes összehasonlítani a BenQ-s, LineON-os, és Plextoros scaneket. Néhol szinte "bitre" egybe esnek, néhol csak hasonlítanak, néhol meg igencsak eltérőek. Úgy tűnik, belejátszik a dologba, hogy "áll" az adott író az adott lemeztípussal.
- Idézet: "16X DVD Single Layer reading only available to pressed DVD-ROMs and write-once DVD-R/+Rs with 16X or higher write strategy in firmware"
Szóval úgy látszik, magasabb sebességeknél mégis van valami köze az olvasási stratégiának a lemeztípus-specifikus írásihoz. -
dezz
nagyúr
-
Tyco
csendes tag
Sziasztok! Minimum milyen verziójú Nero az ami ismeri ezt az írót?
-
Cyberbeni
addikt
miért mindenki a d-s verziót veszi? a sima ugyanaz, csak írni is tudja a dvd-ramot, nem csak olvasni.
-
dezz
nagyúr
Én is ilyenen gondolkodok, pontosabban a SATA-s 215-ön, csak olyan topik még nincs.
Pár napja jött ki új firmware, tegyétek bele! [link](Ugyanitt van új firmware x12-esekhez is! 1.24-ben egyik újítás a CD-s képességek javítása!)
Baba lenne, ha ezzel is működne az L-esítés...
-
TeeJay
félisten
válasz
christophoro #25 üzenetére
hol kaptál ilyen írót?
-
ECS
csendes tag
Nekem a 109D halt meg nemrégiben (elvitte az alaplap magával az égi pampákra - déli busz kidurrant - ). 3évig tökéletesen írt. A megírt DVD-kből 1-et sem rontott !! (nem 1-t írtam
)
Ma tervezem megvenni a 115D-t. Meglátjuk mit alkot.
-
gardener
senior tag
Nektek is nagyon hangos a 115D?
Berakok egy Verbatim lemezt és piszkosul hangosan kezdi megpörgetni. -
kem
addikt
112D-t vagy 115D-t ajánljak ismerősömnek?
kb ugyanannyiba kerül, de ma szembesültem vele, hogy lehet kapni 115öt is.
Nekem 212 van, meg 111 ezekkel semmi bajom. -
gardener
senior tag
Nah ma lecseréltem a 111D-t egy 115D-re.
Mintha ez még rövidebb lenne. Bezzeg a 108D -
gardener
senior tag
Én is pio párti vagyok. Talán 104 es volt az elsőm. Azóta talán egy szériát hagytam ki. A többiből mindig volt egy-egy példányom.
Ééés, 1 íróval volt csak gondom közülük.
Most rendeltem egy 115D-t... -
Stavi
aktív tag
karacsony környékén itt is beépítettuk pár gépbe, konkrét teszteket nemtudok, de szépen vitt mindenféle eléggé leharcolt telepítő cd-t... én majd a 215-öst várnám
ui.: ti tudtok vmit, arrol hogy miért nincs 113, 114-es pio?vagy ez a 115-ös csak vmi vakvágány lenne... :S
-
Márton
nagyúr
OK, rontás visszavonva.
Benq-m is rontotta, szóval ez lemezhiba lesz. -
Márton
nagyúr
Nekem hangos, nem támogatja a bitsettinget és rontja a glossy nyomtatható fullprintes verbatim lemezt.
Hmm -
Robaj
addikt
Kaptam karácsonyra ajándékba egy OEM PIO DVR-115DBK-t. Még nem írtam vele, de 109D-hez képest sokkal csendesebb. Majd pár DVD után írok bővebb véleményt.
-
Csipisz
tag
Bevallom őszintén nagyon gondolkodtam egy ilyen írón, biztos nagyon jó, nekem csak egyetlen egy bajom van vele, hogy nem támogatja a bitsetting-et.
-
KTU
addikt
én is vettem 1 ilyet,
tavaly vettem 112-t, fél év mulva nem olvasott CDtcseréltem NEC 7173 ez meg néhány lemezt hibásnak
talált amit utána a PIO 212 simán beolvasott
nincs is vele semmi gond csak szeret ném látni ez mit produkál, hétvégén be is rakom.
-
kraftxld
félisten
Eddig jól működik, 2 xp-t telepítettem vele, meg egy server 2008-at dvd-rw ről, minden ment elsőre szépen, majd tesztelek még ha lesz időm
-
kraftxld
félisten
Ma vettem egy ilyen írót, van róla konkrétabb tapasztalat?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- ASUS routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Politikai mémek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA V
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest