Aktív témák
-
Warlock_42
senior tag
Nos köszönöm a hozzászólást jópár dolog megvilágosodott. Azért erőltettem egyébként annyira a telnetet mert valamikor ők valóban adtak Unix shellt, de most már sehol nem találom a honlapjukon, valószínű - mint te is mondtad - hogy megijedtek aztán befejezték.
''fejlesztoi kornyezetet''
Ez kellene de akkor már Linux alá teszem. Bár az mindenképpen jó lenne, hogy SQL-t tudjak futtatni a szolgáltatónál mert ha lesz valami a terveimből akkor kelleni fog.
Egyébként egyre valószínűbb, hogy a win adta be a kanalat mert szedtem újabb Puttyt az is kilép, meg az NMap is. -
Lomos
aktív tag
ssh = secure shell
namost az FTP megy, php-t futtathatsz, ez eddig teljesen ok, de a mysql nem ''alap'', sot eleg sok helyen extra penzt kernek erte. Shell-t nem fognak neked adni a szolgaltatonal, mert az egy oriasi ''szabadsag'' a usernek, tehat hogy o programokat futtathasson a szolgaltato szerveren. (Shellt ugy kepzeld el mint ''dos a linuxban'', szal ilyen karakteres felulet, stb., nagyvonalakban :) )
Tehat, a szolgaltatodtol kerdezd meg, hogy van-e mysql lehetoseg, ezekutan ha van, akkor valoszinuleg egy PHPMySql feluletet fognak neked biztositani, ahol korlatok kozott ferhetsz hozza a szamodra letrehozott adatbazishoz, es semmi tobbhoz. Tehat a mysql szervert nem te magad fogod futtatni, es adminisztralni.
Masik lehetoseg, hogy a sajat otthoni gepeden hozol letre egy ''fejlesztoi kornyezetet'', ez az Apache (igeny szerint IIS : ) PHP4 valamint a mysql feltelepitesebol all. Ezekrol kivalo howtokat lehet olvasni, a prog.hu hasabjain keresgelsz, akkor meg fogod talalni az errol szolo cikket. (PHP segitsegben a fejlesztoi kornyezet letrehozasanal volt legutobb, remelem meg ott van). Ezzel annyival jutsz elorrenbb, hogy gyorsabban fog mukodni, es nem kell mindig az internethez nyulni, valamint te vagy a szervered ura, es nem kell telnetelni meg sshzni sehova. -
faster
nagyúr
Portscan-re egyébként az NMAP a legjobb, van windowsra is meg linuxra. Ez az amit Trinity is használt a mátrixban. :) Ezzel meg tudod nézi, hogy a 22-es port nyitva van-e a szerveren, ha nyitva, akkor megy az SSH szerver.
-
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42 #33 üzenetére
Tényleg ugye felül a hostname mező alatti részen mindig kiválasztottad az SSH buttont? Mert néha én is elfelejtem és akkor sima telnet kapcsolatként megy.
-
steveetm
őstag
válasz
Warlock_42 #29 üzenetére
nézd meg hogy fut e náluk ssh server(egy portscannerel a 22 es portot nézd meg nyitva van e, ha nincs, felejtsd el ssh).
Üdv.: steveetm -
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42 #29 üzenetére
Na ez elég furcsa. Nem lehet, hogy náluk van valami hiba?
-
Warlock_42
senior tag
válasz
Warlock_42 #29 üzenetére
Na most megpróbáltam totál fake névvel + jelszóval. Úgy néz ki csak akkor áll le a Putty ha sikerül belépnem. Még majd megpróbálom újabb Puttyval vagy tényleg megkeresem a Józsit. -
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42 #27 üzenetére
És friss verzió van a PUTTY-ból? Mert ha jól emlékszem régebben a PUTTY ha a szerver bontotta a socketet akkor egyből kilépett, most meg már kiír valami hibaüzenetet.
Ha a szerver egyből bont, akkor valsz nem tetszik neki a username/password. -
Warlock_42
senior tag
válasz
Warlock_42 #24 üzenetére
Fagyás azért is gyanús mert az a másik proggi is dobja a kanalat, de a Putty nem hajlandó közölni, hogy miért. Ja a szolgáltató nem ingyenes, a net szolgáltatónál van a a tárhely is. -
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42 #24 üzenetére
Lefagy a PUTTY? Olyat se láttam még.
-
Warlock_42
senior tag
Indításkor írtam a Putty-s kalandjaimat. Van név, jelszó, ezekkel lépek be az FTP-mre is. Igazából az a nagy kérdés, hogy valamit nem jól csinálok vagy a win van annyira megzakkanva (múltkor Ethereal-t próbálgattam, lehet az kavart be) hogy egyből fagy vagy a szolgáltatónál nem 100 valami?
Még majd megpróbálom Linux alól, csak ahhoz át kell szerelnem a gépet. -
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42 #22 üzenetére
Név, jelszó nincs? Ezeket az ingyenes szolgáltatókat nem ismerem, azért nem szóltam közbe eddig, csak a #11-esre kinyílt a bicska a zsebemben. :B
-
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42 #20 üzenetére
Semmivel sem nehezebb, mint mondjuk egy C - C++ -t megtanulni. Ha azt ismered, el tudod képzelni...
-
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42 #18 üzenetére
Egyébként a keresztvetést fontold meg! :)
-
Warlock_42
senior tag
Mégis megtudhatnánk miért? Én szeretek barkácsolni, programozni, kísérletezni, stb... nem szeretem viszont a játékokat, a windowst, stb... meg olyasmit amihez nem kell kreativítás csak kattintgatás. Soha nem bírtam megbarátkozni sem a Delphivel sem a Visual Studióval pedig DOS alatt elég jó programozó voltam. -
ojoe
csendes tag
Lehet, hogy most nagy hörrenés lesz abból amit írok, de szerintem addig jó míg nem kell ilyenekkel foglalkoznod. Én majdnem 3 évet kínlódtam SQL-el, PHP-val, Putty-al , Linux-al és rettentő módon örülök, hogy már csak néha-néha kell elővennem őket. Szóval töröld le gyorsan az összes SSH klienst, égesd el az összes PHP, MYSQL doksidat és vess keresztet, hogy megmenekültél a borzalomtól
-
Bash
őstag
válasz
Warlock_42 #7 üzenetére
Ez szép. Akkor minek van ügyfélszolgálat? Ezek után felteszem a kérdést: van olyan kérdés, amire tudnak válaszolni?
-
Warlock_42
senior tag
Nahh, köszönöm, ennyivel is okosabb vagyok.
szolgáltatónál így:
Warlock: Azt szeretném kérdezni, hogy van-e a szerverükön SQL támogatás?
Ügyfeles: őőőőőőőőőőőőő Józsi! Józsi! mit is tud a szerverünk?
Józsi: mittomén... kérdezd a rendszergazdát (házon kívül)
A telnet-et is a honlapjukon olvastam, bár ott is valhogy másképpen fogalmaztak.
Szóval majd megpróbálom elérni a rendszergazdájukat valamikor. -
WN31RD
addikt
válasz
Warlock_42 #4 üzenetére
Még valami: ''real webszervert'' is minden további nélkül pakolhatsz a gépedre. :P
-
WN31RD
addikt
válasz
Warlock_42 #4 üzenetére
SSH = titkosított telnet, ez oké.
A putty jó az SSH-ra.
De tényleg meg kellene kérdezni a szolgáltatótól, hogy pontosan hogyan is mennek náluk a dolgok. :) -
Warlock_42
senior tag
De amúgy jó a gondolatmenetem? Mi az SSH pontosan? Titkosított átvitelű Telnet?
''Kísérletezgetéshez, tanuláshoz pedig inkább rakd fel a saját gépedre a php-t és a mysql-t, aztán ott próbálkozz.''
Igen, de ehhez abszolút nincs kedvem. A kapcsolat korlátlan, ráadásul helyi hálón érem el a szervert kb. 300kilobyteos vonalon. Meg így megvan az is, hogy egy real webszerveren tesztelhetem a programokat.
A Putty különben jó erre? -
WN31RD
addikt
válasz
Warlock_42 #1 üzenetére
A telnetet felejtsd el, nagyon nem biztonságos.
Kérdezd meg a szolgáltatót, hogy biztosít-e SSH hozzáférést, és ha igen, mit kell pontosan beállítani.
Kísérletezgetéshez, tanuláshoz pedig inkább rakd fel a saját gépedre a php-t és a mysql-t, aztán ott próbálkozz. :) -
Warlock_42
senior tag
válasz
Warlock_42 #1 üzenetére
Ja meg még annyi; gondolom ezt az adatbázist a nekem fenntartott tárhelyen csinálja. Mekkora egy ilyen? Valamikor volt szerencsém egy ilyet betömni, az 20G volt és 300M-le lement. Ilyen nagyszerűen kihasználja a helyet? ;] -
Warlock_42
senior tag
A probléma az, hogy a címbeli dolgokat most szeretném megtanulni csak úgy magamtól. A PHP már megyeget, most szeretnék SQL-ezni is. A gond az, hogy minden könyv úgy kezdi, hogy csatlakozz az xy adatbázishoz. Ez rendben is lenne, de hogy kell azt létrehozni? Lehet, hogy hülyeség, de én azt gondoltam, hogy be kell Telnetelni a szolgáltatómhoz, ott elindítani a 'mysql'-t aztán utána lehet. (a szolgáltatóm által biztosított ingyenes tárhelyemen szoktam egyébként futtatni a PHP cuccaimat). Gond az, hogy még életemben nem Telneteltem. Először próbáltam a windows beépítettjét, could not connect. Utána meg a szolgáltató által preferált valami FSecure SSH-t de az meg fagy. Utána Puttyot szereztem valahonnan, az el is jut odáig, hogy user name, password (beírásakor nem mozog a kurzor, ez normális?) aztán durr, kilép egy árva hibaüzenet nélkül. Annyit már kisütöttem, hogy SSH (ez valami kódolt csatornát biztosít ha jól tudom) kell neki, mert Puttyban is csak akkor megy fagyni, ha erre állítom.
Tanácsok?
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest