Aktív témák

• Warlock_42

senior tag

A probléma az, hogy a címbeli dolgokat most szeretném megtanulni csak úgy magamtól. A PHP már megyeget, most szeretnék SQL-ezni is. A gond az, hogy minden könyv úgy kezdi, hogy csatlakozz az xy adatbázishoz. Ez rendben is lenne, de hogy kell azt létrehozni? Lehet, hogy hülyeség, de én azt gondoltam, hogy be kell Telnetelni a szolgáltatómhoz, ott elindítani a 'mysql'-t aztán utána lehet. (a szolgáltatóm által biztosított ingyenes tárhelyemen szoktam egyébként futtatni a PHP cuccaimat). Gond az, hogy még életemben nem Telneteltem. Először próbáltam a windows beépítettjét, could not connect. Utána meg a szolgáltató által preferált valami FSecure SSH-t de az meg fagy. Utána Puttyot szereztem valahonnan, az el is jut odáig, hogy user name, password (beírásakor nem mozog a kurzor, ez normális?) aztán durr, kilép egy árva hibaüzenet nélkül. Annyit már kisütöttem, hogy SSH (ez valami kódolt csatornát biztosít ha jól tudom) kell neki, mert Puttyban is csak akkor megy fagyni, ha erre állítom.

Tanácsok?

Aktív témák