- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Autós kamerák
- NiMH akkumulátor
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucstom
őstag
válasz
supercow #19087 üzenetére
Egyenlőre pusztán tesztelés, tanulói fázis. Egyik ismerős adott egy könyvet, aminek a segítségével tanulnék, viszont azt nem írja, hogy mail szervert hogy csináljak. Próbáltam linux alatt a LAMPot, egyik módszerrel se működött. Visszaálltam win10-re és a WAMP tökéletesen működik. Eddig.
Úgyhogy marad a win10-es webserver, amíg nem találom ki, mi baja a lampnak...
-
szucstom
őstag
de, telepítettem. Igaz, kimaradt a leírásból, de próbáltam úgy is, hogy csak simán a /var/www mappába raktam be, meg úgy is, hogy /var/www/html. mindkét esetben a mentés jön elő futtatás helyet... Érdekes módon win10 alatt WAMPban sikeresen működik (én inkább linux alatt szeretnék php-t tanulni).
de elkezdem az elejéről, próba cseresznye.
E: „php5-mysql” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „php5” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „libapache2-mod-php5” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „php5-mcrypt” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójailyenkor mivan?
-
szucstom
őstag
tudom, hétvége, de szeretnék megint segítséget kérni: felraktam egy angol leírás segítségével az apache2-t, php-t, mindent, ami kell egy webserverhez. A localhost működik, test.php-val a phpinfo is lekérhető. Viszont. Mikor a /var/www mappába bemásolok egy .html és egy .php fájlt, utóbbit valamiért a html honlap nem futtatni akarja, hanem lementésre kínálja. Ez mitől lehet?
-
szucstom
őstag
no, találtam egy angol leírást, ami segített terminal-on keresztül felpakolni a lampp-ot. Viszont. hiába van minden leírás szerint, a localhost nem látja a próba php-t, amiben a phpinfo-t akarom kiíratni tesztként. a phpmyadmint se látja a localhost-on keresztül. Tudom, kezdőszint, hülyegyerek stílus, de ebből tanul az ember
vki segítsen legyen szíves!
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom. Szeretnék belevágni linux alatt a php megtanulásába, viszont nem találok hozzá olyan webservert, ami jól működne. Több helyen is a xampp-ot írták, az viszont ahelyett, hogy futtatná a php fájlt, le akarja velem mentetni. (ld. van egy űrlap a html-ben, amit kitöltve el kellene küldjön az én mail címemre. a gombra kattintás után küldés helyett előugrik az ablak, hogy xy.php fájl mentése...)
Ha van normálisabb webserver, ami jó, vagy netán ennél a hibánál tudtok nekem segíteni, azt megköszönném
-
szucstom
őstag
Köszi, a nyelvbeállítást én is tudom. Csak azt nem tudom beállítani, hogy mondjuk ha elkezdem gépelni a "<html>" részt, akkor a "h" betű után egyből a html-t dobná fel és ugyanígy a továbbiakban. A google-t meg elsőként használom, csak utána kérdezek bárkitől bármit
Köszi a program tippet, egyenlőre maradnék a szövegszerkesztőnél, hogy amíg gyakorolgatok, tanulok, ragadjon meg minden leírt dolog.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #18648 üzenetére
a notepad-et ismerem, vizsgán pl. azt kellett használni. Nem rossz, de vmiért nem tudom előhozni benne az automata szókiegészítést.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #18646 üzenetére
oks, értem. második kérdésre esetleg vmi tipp?
-
szucstom
őstag
válasz
DNReNTi #18642 üzenetére
a nyelv informatikai részével túl sok gond nem lesz. Igaz ami igaz, ez a 24 óra sztem totál kevés ahhoz, hogy valaki megismerje rendesen azt a nyelvet amit meg akar tanulni. Egyébként, ha más nem, akkor valószínűleg azt fogom tenni, amit te is írtál, hogy apránként, magamtól, guglizva.
szerk.: némi php-s alapom van, szóval egy totál egyszerű oldalt még össze tudok rakni, csak szeretnék belemélyedni a témába, hogy ennél jóval bonyolultabb honlapokat is csinálhassak.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #18639 üzenetére
köszönöm szépen
folyamatban van már az angol tudás fejlesztés is, csak kicsit lassan haladok vele...
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Nemrég évgeztem el egy rendszergizda képzést, ahol ugyan volt PHP, de nem igazán volt rajta nagy hangsúly, így a tanár se vitte túlzásba annak oktatását. Tudnátok javasolni esetleg egy nem teljesen kezdőnek való olvasmányt, amiből tudom fejleszteni tudásomat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- MacBook Air M1 Újszerű 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4339
- MacBook Pro M1 /8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4338
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest